Sinaia, din nou in carti

| 22 iulie 2021 | 0 Comments

Dupa ce in sezonul competitional 2020, din cauza pandemiei generata de noul coronavirus, cocheta statiune de la poalele Bucegilor a lipsit din calendarul Campionatului National de Viteza in Coasta, iata ca la finalul saptamanii viitoare, in zilele de 24 si 25 iulie, orasul Sinaia va gazdui etapa a cincea din cadrul acestei prestigioase competitii.

Localitate cu traditie si istorie in motorsport, Sinaia s-a remarcat in acest sens , inca din vremea regalitatii, concursurile pe traseele sale de coasta, desfasurandu-se in mod constant in perioada interbelica ,dar si dupa anul 1945.  Cu toate acestea, la inceputul anilor ’70, conducerea comunista a tarii ,a interzis organizarea unor astfel de evenimente pe teritoriul orasului, dictatorul Ceausescu, construindu-si aici ,o resedinta de vacanta.

 In vara anului 2009, intrecerea de coasta din “Perla Carpatilor”,a revenit in motorsportul romanesc, editia cu nr. 1 din noul format adunand la start 37 de piloti, fiind una de success. Nou infiintata FRAS (2005), impreuna cu autoritatile locale nou alese ,in colaborare cu principalul vector sportiv al orasului – Clubul Sportiv Carpati, au reusit an de an si editie de editie (mai putin anul trecut), sa mentina interesul pentru acest traseu deosebit, atat din partea participantilor ,cat si a spectatorilor.

Si in acest an , evenimentul automobilistic desfasurat pe singurul traseu in totalitate urban din calendar ,va beneficia de factori de protectie ,atat pentru piloti ,dar si pentru spectatori, in aceasta privinta,organizatorul instaland in zonele periculoase, parapeti din cauciucuri, baloti de paie si parapeti de beton.

Traseul de concurs se va desfasura pe strazile Eroilor, Manastirii, Furnica, Calea Codrului si Drum Nou Cota 1400-portiunea cuprinsa intre Taverna Sarbului si Cabana Schiorilor. Circulatia pe aceaste strazi ,va fi restrictionata in ziua de sambata  24.07.2021 intre orele 05.00-20.00, iar duminica 25.07.2021,intre orele 05.00-19.00. Vor exista restrictii si pe alte strazi adiacente traseului, folosite in special pentru parcul service sau pentru accesul la acesta. Astfel, pe BD.Carol ,zona dintre str.Aosta si Bd.Ferdinand, pe str.O.Goga, str.Eroilor si Manastirii ,zona cuprinsa intre strazile O.Goga si M. Cantacuzino, din ziua de vineri 23.07.2021 ,ora 11.00 si pana duminica 25.07.2021, ora 21.00, circulatia va fi oprita.

Ziua de sambata va debuta la orele 08.30 cu cele trei manse de recunoastere programate, iar dupa-amiaza, incepand cu ora 14.15, se vor desfasura alte trei manse ,dar de aceasta data, de antrenamente cronometrate. Duminica dimineata vor avea loc ultimele manse de recunoastere, dupa pranz cele doua de concurs, iar pe seara, festivitatea de premiere.

Pana in momentul de fata (21.07 2021-ora 18.00), pe lista de start erau inscrisi ,nu mai putin de 63 de piloti, toate numele cunoscute ,anuntandu-si prezenta. Lupta la Open va fi cu siguranta una apriga, mai ales ca ,cele 4 etape scurse de la inceputul sezonului, au avut tot atatia castigatori ( Cheile Gradistei – Ciovica Octavian ; Rasnov – Calin Manitiu ; Ranca – Alex Mirea ; Resita – Silviu Dumitrescu). De altfel, statistica ne arata, ca in ultimii sase ani ai etapei de la Sinaia, trofeul a fost castigat doar de patru piloti (Lucien Hora 2014 si 2019 ; Paul Andronic 2015-2016 ; Costi Stratnic 2017 ; Lucian Radut 2018).

Dupa prognoza meteo de la aceasta data (21.07.2021-ora 22.00), se pare ca in orasul de la poalele Bucegilor, ar putea sa ploua, in ambele zile ale intrecerii, fapt ce ar putea schimba strategii, dar si clasarea finala a pilotilor.

In incheiere, sa nu uitam cu totii, piloti, voluntari, organizatori sau spectatori, faptul ca: MOTORSPORTUL POATE FI PERICULOS!

Credit foto: Boboaca Ilie – Marius


Tags: , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Promo Speed Challenge se amână pentru 8 August

Din motive independente de organizatorul brașovean – Clubul Sportiv Auto Blic – prima etapă a sezonului Promo Speed Challenge powered...

Închide