Dominic Marcu cu primul Mini Cooper Electric de curse din lume, la Trofeul Sinaia

| 20 iulie 2021 | 0 Comments

Peste doar cateva zile, Sinaia, cocheta statiune de pe valea Prahovei, v-a gazdui etapa a V a din cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta, aceasta fiind singura runda din calendar, care se desfasoara in totalitate pe un traseu urban.

     Cu aceasta ocazie, echipa Autostiri.ro, a realizat un scurt interviu cu Dominic Marcu, pilot nascut si crescut in aceasta localitate, care in acest an va pilota in premiera pe acest traseu un model Mini Cooper SE.

    Autostiri.ro: Salut Dominic, cum te simti inaintea cursei de “casa”?

    Dominic M.: Salut, ca in fiecare an,emotiile ma cuprind cand este vorba de Trofeul Sinaia, etapa mea de suflet. Este runda cu nr.5 din Campionatul National de Viteza in Coasta si am asteptat-o cu muuulta nerbdare. Pentru mine, Trofeul Sinaia este cea mai draga etapa, aici am debutat in motorsport si am avut primul podium din cariera, la bordul unui Citroen Saxo VTS de grupa N si tot aici am obtinut victoria la N1, in anul 2015.

    Autostiri.ro: In acest sezon, ai experimentat un alt fel de pilotaj, la volanul unui model electric. Cum ai intrat in acest proiect?

    Dominic M: Participarea cu “MIMI”, asa o numim noi, este un vis care s-a nascut cu 2 ani in urma, cand prietenul meu, Alex Seremet, a crezut in mine si in acest proiect. De atunci, initiativa noastra a luat o amploare neasteptata, datorita pasiunii si muncii tuturor implicati. Astfel, acest Mini Cooper SE, a participat de-a lungul acestui sezon si in alte competitii nationale, Campionatul National de Super Rally si Campionatul National de Super Slalom, fiind doua dintre acestea.

    Autostiri.ro: A fost grea trecerea de la o masina clasica de curse, la una in totalitate electrica?

    Dominic M: Pilotajul electric vine cu multe diferente, am invatat si am progresat. Raspunsul instantaneu al acceleratiei este un mare plus, mai ales pentru zonele tehnice. Prima data cand am mers cu ea la o competitie, aveam impresia ca mereg incet, aproape ca stau pe loc, abia in primul viraj mi-am dat seama, ca intrasem mai tare decat trebuia si uitandu-ma pe bord am inteles ca masina se “simte” altfel. De atunci, dupa participarea la patru etape din CNVC, am inceput s-o inteleg, am prins experienta, iar acum pot spune ca sunt familiarizat cu ea.

    Autostiri.ro: Cum s-a realizat transformarea modelului de strada, intr-unul de curse?

    Dominic M: In primul rand masina a fost “dezbracata” pe interior, ca sa spun asa, s-a renuntat la capitonaje si banchete, s-a montat un rollbar omologat, scaune speciale, centuri cu prindere in sase puncte si toate elementele de siguranta necesare unei masini de curse. Mai mult, acest Mini Cooper SE, dispune de un sasiu excelent si dinamic, fiind o baza mai mult decat potrivita, pentru construirea unei masini de competitie.

   Autostiri.ro: Iar la partea tehnica, legata de motor ,suspensii si frane, ce modificari s-au facut?

   Dominic M: Motorul si franele, sunt cele originale, iar suspensia a fost schimbata, cea standard nefacand fata incercarilor extreme ale unei curse. De altfel, suspensia comandata este una reglabila, acest lucru dandu-ne posibilitatea rularii atat pe circuit, cat si pe traseele de coasta. Datorita acestor schimbari,”MIMI”se aseaza excelent in viraje si simt o imensa placere, cand o pilotez de fiecare data.

   Autostiri.ro: In incheiere, ce ne poti spune in cateva cuvinte?

   Dominic M: Sunt bucuros si nerabdator sa traiesc experienta sosirii la linia de finish cu modelul full electric, acesta fiind cu siguranta unul diferit, fata de orice am pilotat pana acum pe acest traseu. De asemenea, sunt onorat sa reprezint orasul natal in cadrul acestui campionat si sunt foarte bucuros sa am aproape toti prietenii si oamenii dragi. Multumesc pe aceasta cale, tuturor celor care au facut posibil acest proiect: Vitesco Technologies – partener tehnologic , Automobile Bavaria – partener de pregatire service , Hasthag Motorsport – asistenta service , Michelin – pneuri, BCR – George – Cea mai rapida galerie din lume , Renovatio – solutii de incarcare oriunde in Romania si nu in ultimul rand prietenului meu Alex Seremet, iubitei mele Anca si tuturor persoanelor care ma sustin.

  Autostiri.ro: Multumim pentru interviu ,Dominic si iti uram bafta maxima pe traseul de “casa”.

  Dominic M: Va multumesc pentru tot si va astept la Sinaia.

Credit foto: Flavius Croitoriu


Tags: , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Promo Speed Challenge se amână pentru 8 August

Din motive independente de organizatorul brașovean – Clubul Sportiv Auto Blic – prima etapă a sezonului Promo Speed Challenge powered...

Închide