spot_img

Simone Tempestini și Sergiu Itu, locul 5 în Campionatul European de Raliuri

Deși în calendarul internațional al sezonului 2017 nu mizase și pe ERC (Campionatul European de Raliuri), campionul Junior WRC 2016, Simone Tempestini, a luat startul la Rally di Roma Capitale, unde a reușit o performanță foarte bună, terminând cursa pe locul 5 în ierarhia generală finală.

Simone Tempestini, dublul Campion Național de raliuri al României și câștigătorul Junior WRC 2016 s-a concentrat în ultimii ani pe participarea în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), cea mai importantă competiție de acest gen. Totuși, atunci când programul i-a permis-o, el a luat startul și în concursuri ce fac parte din alte serii internaționale, precum FIA European Rally Championship (ERC) sau Tour European Rally (TER).

Așa s-a întâmplat și în weekend-ul ce s-a încheiat, când Simone a dus Citroen-ul DS3 R5 la startul Rally di Roma Capitale, a 7-a etapă din Campionatul European. A fost o etapă specială pentru toți participanții, în care tehnologia auto de ultimă oră a întâlnit parte din istoria impresionantă a Imperiului Roman.

Echipajele au defilat flancate de poliție prin unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, iar prezentarea oficială a avut cu adevărat un aer festiv.

Fără a avea un obiectiv precis, Simone a urmărit să facă un test cu un nou navigator dar și o ultimă sesiune serioasă de antrenament înaintea următoarei etape WRC la care va lua startul – RallyRACC Catalunya (Spania, 5-8 octombrie).

În „Cetatea Eternă”, Simo l-a avut în dreapta sa pe tânărul Sergiu-Sebastian Itu. Este, de fapt, o revenire a celor doi în acest format, ei conlucrând ca și echipaj în sezoanele 2012 și 2013, atunci când ambii erau abia la începuturile carierelor în raliuri.

Ei au reușit să facă o cursă foarte bună, în care cea mai mare mulțumire a pilotului din Cluj-Napoca a fost că nu a mai întâmpinat dificultăți de ordin tehnic, așa cum s-a întâmplat de prea multe ori în sezonul în curs.

Doar setup-ul mașinii a mai dat ceva bătăi de cap, mai ales că au fost condiții meteorologice schimbătoare, care făceau ca diferitele reglaje de finețe să fie făcute cu riscul de a se dovedi doar parțial eficiente. La final, cei doi s-au clasat pe locul 5 în clasamentul general al concursului care a adus pentru prima dată Campionatul European de raliuri în capitala Italiei.

„A fost un raliu cu probe foarte tehnice, cu multe schimbări de ritm și a fost destul de dificil să găsim cadența potrivită. Sunt mulțumit de rezultat și sper să am ocazia să mai particip, pentru că a fost o atmosferă foarte frumoasă la Roma. Totodată a fost un test bun pentru raliul ce urmează, în Spania. Am avut nevoie de o mică perioadă de acomodare cu Sergiu, pentru că amândoi am evoluat de când am mers împreună, dar am reușit să ne înțelegem bine până la finalul etapei”, a declarat Simone Tempestini, după terminarea Rally di Roma Capitale 2017, citat de autostiri.ro.

Pentru Sergiu Itu a fost o provocare interesantă, revenind la o competiție de cel mai înalt nivel în dreapta prietenului său. Chiar dacă a avut nevoie să se adapteze, și-a intrat repede în ritm și până la finalul etapei s-a bucurat de fiecare kilometru de probă specială parcurs. Sergiu și Simone au mai participat împreună în ERC în sezonul 2013.

„Mă bucur că am revenit lângă Simo, mă bucur că am avut ocazia să mă întorc în Campionatul European după o pauză de doi ani! A fost o provocare pentru mine să mă adaptez la nivelul la care a ajuns el și sper că am reușit. Raliul a fost constituit din probe foarte grele, iar vremea a pus și ea probleme, dar una peste alta a fost o etapă reușită. Pe final lucrurile s-au legat, iar noi doi ne-am înțeles din ce în ce mai bine. Sunt mulțumit de modul în care a decurs acest weekend”, a concluzionat Sergiu Sebastian Itu, citat de autostiri.ro.

Rezultatul obținut de cei doi români este cu atât mai important cu cât Simo a pilotat singurul automobil de construcție franțuzească ce a reușit să se clasifice în top 10, unde au mai punctat cinci Skoda Fabia R5 și patru Ford Fiesta R5. Învingător în Rally di Roma Capitale a fost pilotul francez Bryan Bouffier, care s-a impus cu doar 3 zecimi de secundă în fața polonezului Kajetan Kajetanowicz.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,113FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,160AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri