Simone Tempestini: proba speciala Sacele va fi decisiva in lupta pentru titlu

| 18 octombrie 2019 | 0 Comments

Astăzi, 18 octombrie, și mâine se concurează în Tess Rally – Brașov, ultima etapă din actualul sezon al Campionatului Național de Raliuri, iar echipajul Napoca Rally Academy, Simone Tempestini și Sergiu Itu luptă pentru câștigarea titlului.

Raliul Brașovului are în acest an o configurație nouă, desfășurându-se pe macadam, iar cea mai lungă probă specială este cea dintre Săcele și Azuga, 23,6 km. Pe această probă se va concura atât vineri (prima mașină 14:43), cât și sâmbătă, când sunt programate două treceri (prima trecere 09:13, a doua trecere 14:02). Astăzi, la ora 18:49, acțiunea se mută în oraș, aceasta fiind ora de start pe super speciala Colina Rally Show.

Q& A

Cum privești Raliul Brașovului în configurația de macadam, care este cea mai dificilă probă?

Este o etapă decisivă, ne dorim să obținem titlul de campion național absolut. De foarte multă vreme nu am mai rulat aici pe macadam, și fiind vorba de o etapă decisivă, trebuie să recunosc că simt puțină presiune. Dar pe probe vom încerca să transformăm această presiune în motivație, să fim și mai concentrați și determinați să ajungem la finiș pe poziția de care avem nevoie pentru a câștiga titlul.

În ambele zile cea mai dificilă probă, este cea lungă, Săcele – Azuga. Este o probă foarte diferită care se tot schimbă de-a lungul traseului. Sunt multe viraje cu noroi care alunecă mult, altele unde aderența este bună, sunt viraje lente, viraje de viteză, are câte puțin din tot. Pe acest drum din pădure sunt foarte, foarte multe viraje mascate și destul de înguste. Din punctul meu de vedere, acolo se va face diferența.

Ce urmează după etapa de la Brașov?

După raliul de la Brașov pentru noi urmează, etapa de Campionat Mondial din Spania, unde vom rula având în vedere că am sărit peste etapele din Turcia și Țara Galilor. Raliul din Catalunia este unul pe care îl apreciem foarte mult și vom încerca să arătăm că suntem rapizi.

Cum  vă ajută această etapă din CNR în pregătirea pentru etapa de WRC2 din Spania?

Având în vedere că și acela este un raliu pe macadam, parcurgerea probelor de aici va fi și un test util. Macadamul acolo este diferit, mai dur, mai uscat, dacă nu plouă, dar cu siguranță probele de la Brașov sunt utile în pregătire.

Simone va da lupta finală pentru cel de al 4-lea său titlu în Campionatul Național de Raliuri, și al doilea alături de copilotul Sergiu Itu, pe cele 8 probe speciale ale raliului de la Brașov, probe care însumează un total de 119,27 km.

Timpii de pe fiecare probă specială pot fi urmăriți live pe http://live.fras.ro/results/tess-rally-brasov

Programul competițional al echipajului Simone Tempestini/Sergiu Itu este posibil cu sprijinul Napoca Rally Academy și al partenerilor OMV, Vodafone, Banca Transilvania și Delonghi.

Credit foto: Szabo Attila, Dani Iordache

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Promo Speed Challenge se amână pentru 8 August

Din motive independente de organizatorul brașovean – Clubul Sportiv Auto Blic – prima etapă a sezonului Promo Speed Challenge powered...

Închide