Simone Tempestini a castigat prima etapa din campionatul Germaniei

| 5 martie 2018 | 0 Comments

Sezonul 2018 a debutat pentru Simone Tempestini cu o victorie, pilotul Napoca Rally Academy impunându-se în  ADAC Saarland-Pfalz Rallye (2-3 martie), prima etapă din Campionatul de Raliu al Germaniei.

Dublul campion al României şi Sergiu Itu, copilotul său pentru sezonul 2018, au mers în Germania pentru a testa Citoren DS3 R5, pregătit de echipa austriacă  Wurmbrand Racing, cel cu care vor concura în sezonul intern. Simone a stabilit timpul de referinţă pe şase dintre cele 10 probe speciale, inclusiv pe powerstage,  câştigând ADAC Saarland-Pfalz Rallye cu un avans de 19 secunde.

Raliul a fost unul imprevizibil din pricina conidţiilor meteo, care au şi dus la anulare a două dintre probele de noapte de vineri, plus că a fost unul în care nu s-au premis pneurile cu ţinte. Simone şi Sergiu au avut de furcă şi cu câteva pene de cauciuc, însă în cele din urmă a fost un raliu care contează mult în pregătirea pentru câştigarea unui nou titlu în Campionatul Naţional de Raliu al României.

Simone Tempestini: “Condiţiile meteo au fost destul de dificile. A fost un raliul interesant, însă tocmai din pricina ninsorii nu a fost fix ce ne doream pentru pregătirea Raliului Braşovului, acolo nu cred că vom avea aceleaşi condiţii. Este important că am făcut acest raliu împreună cu Sergiu şi am avut timp să ne mai obişnuim unul cu altul în maşină şi mai ales să vedem cum lucrează Wurmbrand Racing, cei care ne pregătesc maşina pentru CNR. În pregătirea pentru Braşov, mai urmează câteva teste alături de colegii de la Napoca Rally Academy şi evident partea de antrenament fizic.”

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Ciprian Lupu, primul pilot profesionist, utilizator de scaun rulant – partener oficial Auto Chelu la Campionatul Național de Viteză în Coastă

Auto Chelu este un susținător al automobilismului sportiv de mult timp, iar acest parteneriat este încă o dovadă a implicării...

Închide