Formula E: António Félix da Costa a obţinut noi puncte pentru MS&AD Andretti Formula E

| 5 martie 2018 | 0 Comments

În cea de-a cincea etapă a Campionatului ABB FIA Formula E, António Félix da Costa (Portugalia) a obţinut noi puncte pentru MS&AD Andretti Formula E. Mexico City E-Prix, desfăşurat pe „Autódromo Hermanos Rodríguez” din centrul capitalei mexicane, a fost încheiat pe locul al şaptelea.

Coechipierul său, Tom Blomqvist (Marea Britanie), a trebuit să se mulţumească doar cu locul al 15-lea la prima sa apariţie cu Formula E în Mexic. MS&AD Andretti Formula E a sărbătorit a patra clasare în puncte în cele cinci etape din acest sezon.

Calificări

António Félix da Costa a ţinut capul de afiş al sesiunii de calificări pentru Mexico City E-Prix. Pentru început, el a stabilit al treilea timp – 1:01,772 – în grupa de calificare 3. Nici un alt pilot din grupa a patra nu a reuşit să depăşească timpul pilotului în vârstă de 26 de ani, astfel că a ajuns în Super Pole pentru prima dată de la cursa desfăşurată la Buenos Aires (Argentina) în sezonul 2.

În competiţia pentru Top5, Félix da Costa a încheiat al doilea, în urma lui Felix Rosenqvist (Suedia / Mahindra)- cu toate acestea, el a fost retrogradat pe poziţia a patra după sesiune ca urmare a faptului că, după Super Pole, monopostul său a fost sub limita minimă a masei. Tom Blomqvist a fost înregistrat cu timpul de 1:02,443 pe turul de circuit, în prima grupă de calificare, ceea ce a însemnat ocuparea locului al 18-lea pe grilă.

Cursă

La start, Félix da Costa a pierdut o poziţie în faţa celui care avea să câştige, Daniel Abt (Germania), şi nu a reuşit să menţină ritmul cu plutonul fruntaş în prima parte a cursei. Totuşi, el s-a menţinut în Top 10.

După pit stopurile de la jumătatea cursei, Félix da Costa se afla pe locul al optulea. El a câştigat o poziţie după ce André Lotterer (Germania) a primit o penalizare „drive-through”. Blomqvist a avut parte de o cursă dificilă, dar nu a cedat şi a încercat să revină de la coada plutonului. În cele din urmă, el a încheiat pe poziţia a 15-a.

Reacţii

António Félix da Costa, MS&AD Andretti Formula E: După cursa de astăzi avem multe concluzii pozitive. Ritmul a fost bun de-a lungul întregii zile. Am ajuns în Super Pole şi am avut o sesiune de calificări solidă. Performanţa din cursă a fost oarecum dezamăgitoare. Acest lucru trebuie să îl lămurim. Cu toate acestea, am făcut paşi importanţi ca echipă. Aştept cu nerăbdare următoarele curse. Avem potenţialul de a puncta în fiecare week-end de cursă şi fără îndoială suntem pe drumul cel bun.

Tom Blomqvist, MS&AD Andretti Formula E: A fost un week-end provocator, ca să nu spunem mai mult. Astăzi, lucrurile nu au mers în favoarea noastră. Am avut diferite probleme în antrenamentele libere, ceea ce ne-a ţinut pe loc. Pierzi o parte din încredere, după care trebuie să intri direct în cursă. A doua jumătate a fost în regulă, dar este foarte dificil când vii de la coada plutonului. A fost un week-end cu multe învăţăminte.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Formula E, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Mazda CX-5 2021 – conectivitate crescuta

Mazda CX-5 2021 dispune de tehnologia Human Machine Interface (HMI) îmbunătățită pentru un confort mai ridicat și un plus de...

Închide