spot_img

Simone Tempestini câștigă Raliul Perla Harghitei!

Speciala Bucin, prima a zilei secunde a Raliului Perla Harghitei, a dus la schimbarea liderului. Gergo Szabo a trecut la conducere, urmat de Simone Tempestini și Dan Gîrtofan, pilotul care terminase pe prima poziție ziua de ieri.

Încă înaintea startului în Raliul Perla Harghitei concurenții nominalizau proba Bucin drept una care se poate dovedi decisivă în economia competiției. Nimic surprinzător în condițiile în care vorbim despre o secțiune cronometrată de 28,84 km, proba fiind, de altfel, și cea mai lungă dintre cele desfășurate pe asfalt în actualul sezon al Campionatului Național de Raliuri Dunlop. Ei bine, plecat primul, Dan Gîrtofan a reușit doar al patrulea timp, la 45,8 secunde de câștigătorul specialei, Simone Tempestini, și la 38,6 de Gergo Szabo. Gergo a devenit noul lider, cu un avans de 12,7 secunde în fața lui Simone, în timp ce Gîrtofan a ajuns pe poziția a treia.

A doua probă a dimineții, Liban, a fost adjudecată de Szabo, care a mai pus o zecime la ecartul față de Simone. Viorel Ivan a fost surpriza plăcută a specialei, adjudecându-și locul 3 cu o Dacia Logan, în timp ce Gîrtofan, sosit al patrulea, a mai pierdut 7,9 secunde față de lider și are acum de recuperat 31,7 secunde.

Cu trei victorii consecutive pe probele buclei Văleni-Sânpaul-Lueta, Simone Tempestini s-a apropiat la doar trei zecimi de secundă de liderul Gergo Szabo, astfel că a doua trecere pe specialele amintite devine decisivă.

Dacă dimineață, pe speciala Bucin, am asistat la schimbarea liderului, prima trecere de astăzi pe succesiunea de probe Văleni-Sânpaul-Lueta l-a scos la rampă pe Simone Tempestini. Pilotul Napoca Rally Academy și-a adjudecat toate cele trei speciale, secondat de Keleti, pe Văleni, și de Szabo pe următoarele secțiuni competitive, și a reușit să reducă ecartul față de lider la numai trei zecimi de secundă. În acest context, a doua trecere devine decisivă pentru stabilirea învingătorului.

Dan Gîrtofan rămâne pe poziția a treia, la peste 37 de secunde de cei doi, în timp ce Edwin Keleti ocupă poziția a patra, la 1:02,3 de lider. La două roți motrice trioul fruntaș rămâne în aceeași configurație, Tempestini, Teslovan, Filip, în timp ce la Clasa 9, în spatele liderului Sebastian Barbu, Raul Badiu și Csongor Szabo au făcut rocada, Raul urcând pe poziția secundă.

Ultima specială a decis învingătorul ediției din acest an a Raliului Perla Harghitei, competiție care a revenit cu acest prilej pe asfalt. Simone Tempestini și-a adjudecat victoria și a fost urmat de Dan Gîrtofan și Edwin Keleti. Gergo Szabo, lider pînă înaintea ultimei speciale, a făcut pană și a terminat pe locul 6.

Ultima buclă a raliului, derulată pe succesiunea de probe Văleni-Sânpaul-Lueta, l-a avut drept protagonist pe Dan Gîrtofan, care și-a adjudecat toate cele trei speciale, ajungând astfel la un total de 6 ”scratch”-uri. Despărțiți de doar trei zecimi la plecarea din parcul de service, Gergo Szabo și Simone Tempestini s-au concentrat pe duelul direct, care avea drept miză învingătorul întrecerii. Szabo i-a luat o zecime de secundă lui Simone pe PS10, pentru ca pe proba imediat următoare Tempestini Jr. să replice și să reducă ecartul la 0.2 secunde. Pe ultima probă, Szabo a făcut pană, a pierdut 4:59,9 și a căzut până pe locul șase, în timp ce Simone și-a adjudecat un nou succes, cel de-al șaselea din acest an în care a cucerit al doilea titlu național absolut consecutiv.

Gîrtofan a obținut locul secund, în timp ce ultima treaptă a podiumului i-a revenit lui Edwin Keleti. La două roți motrice trioul fruntaș este compus din Tempestini, Adrian Teslovan și Alexandru Filip, iar la Clasa 9 pe podium vor urca Sebastian Barbu, Raul Badiu și Csongor Szabo, primii doi fiind câștigătorii etapei în competițiile monomarcă dedicate automobilelor Suzuki, respectiv Dacia.

Raliul Perla Harghitei a reprezentat etapa a opta și ultima în Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2016 și Campionatul Național Rally2 Dunlop 2016, competiții organizate sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Credit foto: Dan STRAUTI

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri