Sibiu Racing Team lider in clasamentul pe echipe si dupa etapa moldava

| 10 iulie 2016 | 0 Comments
  • Sibiu Racing Team se mentine in pozitia de lider in clasamentul pe echipe si dupa etapa moldava
  • Adrian Raspopa si Cosmin Diacu au facut parte din echipa Sibiu Racing Team la aceasta etapa
  • Raul Badiu si Gabi Lazar au reusit o noua serie de rezultate exceptionale
  • Alex Ardelean si Horatiu Baltador au luptat pana la final pentru victoria in cadrul Cupei Suzuki, in final cei doi fiind nevoiti sa se multumeasca cu pozitia secunda
  • O cursa plina de peripetii pentru Andrei Mitre si Bogdan Iancu

Sibiu RAcing Team MoldovaRaliul Moldovei Moinesti, a cincea etapa din cadrul Campionatului National de Raliuri Dunlop si Campionatul National Rally 2 Dunlop, s-a desfasurat in perioada 1-2 iulie pe drumurile de macadam din judetul Bacau. In etapa moldava, concurentii s-au intrecut pe cele 15 probe speciale propuse de organizator, probe ce-au insumat un numar total de 117 kilometri cronometrati. Vineri, echipajele au parcurs 7 probe speciale, cate trei treceri pe probele “Trebes” si “Hemeius”.

Ziua s-a incheiat pe circuitul Speedpark din Bacau, acolo unde a avut loc proba superspeciala, transmisa in direct pe TVR3 si TVR Iasi. Sambata, 2 iulie, caravana raliului s-a mutat la Moinesti, oras in jurul caruia s-au desfasurat celelalte 8 probe speciale. Ultima proba speciala, nou introdusa “Vermesti”, a avut si rol de “Powerstage”, cei aflati in fata televizoarelor putand urmari din nou, in direct, aceasta ultima proba speciala pe TVR3 si TVR Iasi.

Sibiu Racing Team a reusit sa-si pastreze pozitia de lider in clasamentul general pe echipe si dupa aceasta etapa. Pentru team-ul sibian a punctat la aceasta cursa si echipajul Adrian Raspopa – Cosmin Diacu (Citroen DS3 R3). Echipa Sibiu Racing Team doreste sa-l felicite public pe organizator pentru modul in care a conceput aceasta etapa, reusind sa transmita in direct doua probe speciale, fapt care a adus un plus de mediatizare pentru motorsportul din Romania.

Adi RaspopaAdrian Raspopa si Cosmin Diacu au acceptat de indata propunerea venita din partea membrilor echipei sibiene, lasand sa se inteleaga ca ar mai putea ajuta echipa si pe viitor: ”Am raspuns afirmativ invitatiei de a oferi efortul meu de puncte intr-o echipa cladita din pura pasiune si care concureaza impotriva unor echipe cu bugete mult mai mari. Sper sa pot lua startul si la urmatoarele etape, si cine stie, poate voi mai contribui cu puncte pretioase.” a declarat Adi Raspopa.

Raul Badiu si Gabriel Lazar au reusit o noua cursa cu rezultate exceptionale, insa de aceasta data cei doi nu au fost lipsiti de emotii, dupa cum declara Raul, citat de autostiri.ro: “Doresc sa subliniez din nou faptul ca evolutiile noastre de pe probele speciale si rezultatele obtinute se datoreaza in egala masura mecanicilor si sustinatorilor nostri. Fara doar si poate, aceasta cursa apartine echipei tehnice condusa de Iulica Nita, echipa ce-a reusit sa ne salveze de la abandon, reusind sa schimbe cutia de viteze a Loganului in aproximativ 25 de minute. Parcursul nostru a fost in aceeasi nota ca si la celelalte raliuri, avand un ritm sustinut de la inceput pana la final, reusind sa rasplatim cu mai multe victorii eforturile tuturor celor care au pus umarul la participarea noastra.”

Alex Ardelean si Horatiu Baltador au ramas placut impresionati de organizarea acestei etape. Pe plan sportiv, cei doi au obtinut pozitia secunda in clasamentul Cupei Suzuki: “Raliul Moldovei Moinesti a fost o cursa foarte interesanta, plina de surprize, in care temperaturile foarte ridicate au avut un cuvant greu de spus in economia clasamentului. Am fost placut impresionat de mediatizrea facuta de organizatori si de intreaga daruire a acestora pentru eveniment. Pe aceasta cale doresc sa il felicit public pe Adi Raspopa!”, ne-a declarat Alex dupa etapa moldava, citat de autostiri.ro.

Andrei Mitre si Bogdan Iancu nu au avut parte de o cursa fara griji, cei doi fiind siliti la un abandon tehnic pe chiar ultima speciala a primei zile. Revenind in ziua secunda conform regulii “Super Rally”, acestia au avut un parcurs constant ce le-a adus locul 3 in clasamentul rezervat juniorilor.

“De la agonie la extaz, asa putem caracteriza Raliul Moldovei Moinesti pentru echipajul nostru. Ruperea unei planetare chiar in startul superspecialei in momentul in care ne aflam intr-o pozitie foarte buna in clasament ne-a adus o penalizare de 6 minute si astfel trebuia sa schimbam complet strategia pentru a doua zi de concurs. Evolutia foarte buna si curajoasa a lui Andrei, dar si conjuctura, ne-au adus la final locul 3 in clasamentul rezervat juniorilor,” a caracterizat Bogdan Iancu etapa din Moldova, citat de autostiri.ro.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Credit foto: RallyZoom.ro, rallyphoto.ro


Tags: , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Super Sim Saturday: MOTUL BMW M8 GTE câştigă la Sebring

"Super Sim Saturday", care a inclus trei eveniment sim majore, a fost una de succes pentru piloţii oficiali BMW.

Închide