Sebastian Barbu a terminat sezonul cu podium în European Rally Trophy

| 11 noiembrie 2014 | 0 Comments
Sebastian Barbu / Sergiu Itu - Mitsubishi Lancer EVO X - Waldviertel Rallye 2014

Sebastian Barbu / Sergiu Itu – Mitsubishi Lancer EVO X – Waldviertel Rallye 2014

Sebastian Barbu si Sergiu Itu au terminat pe 2 în ERT și pe 4 la general în Waldviertel Rallye

Sebastian Barbu si Sergiu Itu au terminat Waldviertel Rallye, ultima etapă din European Rally Trophy, pe locul secund în ERT și pe locul 4 la general. Etapa austriacă a fost și etapă comună în Campionatele Naționale din Austria și Ungaria.
Primul sezon cu o mașină cu tracțiune integrală a fost un succes
În 2014, Sebastian Barbu și Sergiu Itu au participat la șase etape din Campionatul Național și la trei raliuri incluse în European Rally Trophy, ultima participare fiind în acest weekend la Waldviertel Rallye, în Austria. “Am lăsat câteva lucruri neterminate aici și am inclus această etapă în programul nostru pe 2014 încă de la început”, a spus Sebastian Barbu, citat de Autostiri.ro, înaintea startului în etapa din Austria.Etapa austriacă, ultima din calendarul European Rally Trophy, a contat și ca etapă în Campionatele Naționale din Austria și Ungaria. Cu peste 100 de echipaje la start și un traseu mixt, asfalt în prima zi și macadam în ziua a doua, Waldviertel Rally a fost una dintre cele mai solicitante etape pentru echipajul Sebastian Barbu/Sergiu Itu, din acest sezon în care au concurat cu un Mitsubishi Lancer EVO X pregătit de Colina Motorsport.Prima zi a fost una mai scurtă cu 6 probe speciale și o lungime de 52,04 km. Sebastian Barbu a început în forță, dar a făcut o greșeală și a fost foarte aproape să abandoneze.
“Am riscat puțin prea mult și am pierdut peste un minut și jumătate. Am avut noroc pentru că pe aceeași porțiune au abandonat câteva echipaje, dar din fericire noi am reușit să ajungem cu bine în parcul de service unde echipa tehnică de la Colina Motorsport a rezolvat toate problemele și am putut continua raliul”, a spus Sebastian Barbu, care se afla pe locul 12 în clasamentul general la finalul primei zile, potrivit Autostiri.ro.Ziua a doua, pe macadam, a decurs mult mai bine pentru echipajul românesc. Sebastian Barbu și Sergiu Itu au crescut ritmul de la o probă la alta și în final au reușit să termine pe locul secund în clasamentul European Rally Trophy și pe locul 4 în clasamentul general al Waldviertel Rallye. “Sunt foarte fericit că am reușit să terminăm sezonul cu un rezultat atât de bun. Atât eu, cât și Sergiu, ne-am depășit limitele fizice și psihice la această etapă. A fost un raliu în care am învățat multe și care cu siguranță ne va ajuta să ne îmbunătățim performanțele în viitor”, a mai adăugat Sebastian Barbu, citat de Autostiri.ro.

Echipajul Sebastian Barbu / Sergiu Itu este sustinut in sezonul 2014 de partenerii: Colina Motorsport, Mobil 1 prin Star Lubricants, Pirelli, Loctite, Schuster & Co Ecologic, Porfessional Broker si Print Sibiu.
Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
De la Raliul Narciselor la TESS Rally. O istorie a celui mai longeviv raliu din Romania

In fiecare an inceputul sezonului automobilistic se marcheaza cu clasica etapa de raliu de pe meleagurile brasovene. Aceasta etapa, cunoscuta...

Închide