SCANIA sărbătorește 125 de ani de inovație

| 5 februarie 2016 | 0 Comments

SCANIAÎn 2016, Scania sărbătorește 125 de ani de inovație. Din 1891, de la o companie de construcţii vagoane cu capital privat în totalitate până la producţia de vehicule din prezent, Scania a trecut prin numeroase încercări de preluare ostilă și crize financiare. Astăzi, călătoria continuă cu succes.

De la începuturile sale din 1891 și până azi, Scania face istorie:

1891: Compania Vabis, constructor privat de vagoane, se stabilizează în Södertälje și începe producţia de vagoane de marfă și de transport. 20 de ani mai târziu, fuzionează cu compania privată Scania, cu sediul în Malmö, a cărei activitate principală era construcţia de maşini și ia naştere Scania-Vabis.

1923: August Nilsson, designer Scania-Vabis, dezvoltă un motor cu patru cilindri. Puterea şi fiabilitatea motorului aduc un beneficiu major producției de camioane și autobuze.

1936: Scania-Vabis dezvoltă primul motor diesel, iar presa de specialitate este impresionată de rezultatele remarcabile obținute la teste. „Spre surprinderea mea, abia am putut auzit motorul”, relatează unul dintre jurnalişti. „Cu toate acestea, am simțit din plin efectul său când vehiculul a pornit ca o săgeată.”

1961: Scania-Vabis deschide prima linie de producție în afara Suediei, la Sao Bernardo do Campo, aproape de São Paulo, iar afacerea începe drumul spre succes în Brazilia.

1969: Ia naștere o legendă! Este introdusă motorizarea V8 de 14 litri pe motorul de 350 CP. Astfel, își face apariția cel mai puternic motor de camion din Europa, de la acea vreme și, confirmă filosofia Scania de a dezvolta motoare ce au cuplu ridicat la turații joase.

1980: este lansată Seria 2, prima gamă de autovehicule comerciale modulare.

1988: Se lansează Seria 3 și în anul următor câştigă premiul International Truck of the Year. Acum, Scania poate spune că oferă posibilitatea clienților de a-şi personaliza în totalitate camioanele.

1995: Este lansată Seria 4 și în anul următor caştigă din nou premiul International Truck of the Year.

2000: Camionul cu numărul un milion iese de pe linia de asamblare.

2003: Debutează competiţia Scania Young European Truck Driver. De atunci, au fost încoronați numeroși câștigători.

2009: Scania lansează Scania Touring, un autocar construit în parteneriat cu producătorul chinez Higer. Împreună cu Higer, Scania produce autobuze în China, pentru piața globală – un pas înainte pentru construcția de autobuze.

2010:  Apare cel mai puternic motor din lume, impunătorul motor  V8 de 730 CP, fără a face compromisuri privind eficientizarea consumului de combustibil.

2011: Scania introduce primul camion Euro 6 din Europa, cu 2 ani inainte ca acest standard să devină obligatoriu.

2013: Sunt lansate noile modele de camioane Streamline destinate transportului pe distanţe lungi.

2015: Scania livrează camionul cu numărul 150,000 conectat.

Scania contribuie la piaţa globală de transport sustenabil, oferind mai mult decât produse. Pe parcursul anului 2016, cel mai important atu al companiei îl reprezintă angajaţii. Este o mândrie să faci parte din echipa Scania. Împreună ne-am schițat trecutul și, împreună ne construim viitorul.


Video: YouTube

VIA: SCANIA Trucks

Imagine: pagina facebook SCANIA Romania


Tags: , , , ,

Category: News, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Hyundai Motorsport a terminat Raliul Turciei cu doua echipaje pe podium dupa un final dramatic

Hyundai Motorsport a terminat Raliul Turciei cu doua echipaje pe podium dupa un final dramatic in care Thierry Neuville si...

Închide