spot_img

Salonul Auto de la Guangzhou: BMW Concept Compact Sedan

BMW Concept Compact Sedan (1)BMW Group a ales ediţia 2015 a Salonului Auto de la Guangzhou, una dintre cele mai importante expoziţii auto din China, pentru a prezenta publicului o dezvoltare foarte specială: viziunea companiei pentru un sedan cu patru uşi din segmentul compact. „BMW Concept Compact Sedan dezvăluie potenţialul pe care îl vedem la sedanul compact”, declară Adrian van Hooydonk, vicepreşedinte executiv al BMW Group Design, citat de autostiri.ro. „Nu numai că oferă conducătorului şi pasagerilor un spaţiu foarte generos într-o zonă compactă, ci o face în acelaşi timp cu asigurarea unor calităţi sportive pe care le aştepţi de la BMW şi a unei eleganţe care altfel este disponibilă doar la sedanurile BMW mari. Calitatea şi valoarea intrinsecă a BMW Concept Compact Sedan sunt semnale clare ale intenţiilor premium pe care le avem pentru acest automobil.”

Automobilul noii generaţii Cum piaţa compact premium din China are un mare potenţial de creştere, BMW a făcut o analiză şi o cercetare profunde pentru tendinţele de dezvoltare şi publicul-ţintă ale segmentului. BMW Concept Compact Sedan reprezintă abordarea pentru viaţa unei generaţii de tineri din China. Aceşti clienţi potenţiali sunt încrezători, dinamici şi foarte conştienţi în privinţa calităţii, dar au şi un sentiment estetic deosebit. „Designul plin de caracter al BMW Concept Compact Sedan întruchipează plăcerea condusului oferită de un automobil sportiv cu dimensiuni exterioare minimizate.Este pe cât de distinctiv, pe atât de esenţial – şi, în consecinţă, aduce un suflu nou în segmentul compact. Acest sedan cu patru uşi reprezintă tot ceea ce înseamnă BMW”, explică Karim Habib, directorul de design BMW, citat de autostiri.ro.

Potrivit tiparului BMW din orice unghi – design exterior Exteriorul compact şi agil al BMW Concept Compact Sedan creează silueta familiară sedanului bazată pe un design în trei volume. Proporţiile BMW tradiţionale impregnează automobilul cu alura dinamică, fără rival în segmentul său. Capota curbată şi ampatamentul generos amplifică percepţia de lungime a automobilului, în timp ce habitaclul uşor dus spre spate subliniază suplimentar natura sportivă a maşinii.

Utilizarea inteligentă a elementelor BMW ce au trecut proba timpului, precum linia laterală arcuită – lungă şi proeminentă, curba Hofmeister dinamică şi suprafeţele modelate cu profunzime, asigură că automobilul are o imagine atletică când este privită dintr-o parte şi evidenţiază relaţia sa cu alte modele BMW. Cele patru uşi sunt integrate armonios în proporţiile sale şi permite accesul facil pentru conducător şi ceilalţi pasageri. Mânerele soft-touch discrete, situate sub linia mediană, deschid uşile imediat ce degetul atinge suprafaţa metalică a acestora.

Interacţiune puternică a suprafeţelor Marginile şi contururile precise formează suprafeţe cizelate dinamic, care reflectă o interacţiune sigură între lumini şi umbre – aceasta oferă o profunzime sculpturală flancurilor automobilului şi evocă imaginile unor muşchi încordaţi. Pasajele evazate ale roţilor se ridică din caroserie, se îngustează în partea inferioară şi consolidează şi mai mult impresie de sportivitate.

Culoarea exterioară exclusivă, Liquid Metal Bronze, aderă la suprafeţele caroseriei asemenea metalului turnat. Pigmenţii fini din vopsea virează între deschis şi închis în funcţie de incidenţa luminii, astfel că prezentarea limbajului de design al automobilului se face cu efect maxim. Contururile geamurilor şi suporturile tip bandă ale oglinzilor retrovizoare, finisate în aluminiu lustruit, reprezintă un detaliu elegant, în timp ce jantele exclusive de 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu design double-spoke complex formează un punct de atracţie vizual prin designul bicolor şi pun sigiliul asupra părţii laterale.

Partea frontală şi cea spate emană o alură dinamică pură Designerii au accentuat lăţimea părţii frontale înguste şi asigură că preia sportivitatea părţii laterale. Datorită grilei caracteristice a radiatorului şi farurilor rotunde duble, BMW Concept Compact Sedan este identificat instantaneu ca fiind un BMW. Forma familiară a grilei şi dimensiunea acesteia exprimă caracterul distinctiv al automobilului: o fuziune de agilitate, sportivitate şi eleganţă.

Farurile LED circulare duble sunt orientate spre interior către grila radiatorului, ceea ce creează o conexiune vizuală între „rinichi” şi faruri – astfel, automobilul capătă un aspect consecvent. Priza centrală de aer, în forma literei V, este punctul de pornire pentru o temă de design pătrunzătoare, care separă secţiunea inferioară a părţii frontale în trei secţiuni şi îi oferă o apariţie mai lată. Suprafeţele se unesc una cu alta şi se suprapun în straturi diferite, interacţiunea acestor niveluri conferind designului un plus de profunzime şi de dinamism.

Asemenea părţii frontale, spatele structurat orizontal face şi el o declaraţie fermă în privinţa sportivităţii. Liniile laterale şi interacţiunea vibrantă a suprafeţelor orizontale de lumini şi umbre accentuează lăţimea părţii spate şi, în acelaşi timp, dau impresia unui automobilul mai mic. Subţiri şi alungite, benzile de stopuri cu forma literei L, duc acest proces mai departe. Datorită elementului luminos LED de forma unui „L”, dispus în interiorul luminilor, contururile luminilor sunt vizibile şi noaptea. Şorţul spate reduce distanţa dintre şosea şi partea spate, în timp ce o inserţia cromată care se lăţeşte spre marginile exterioare ale barei spate adaugă un accent elegant.

Luminozitate sportivă şi exclusivitate modernă – interior O simplă privire în interiorul BMW Concept Compact Sedan este suficientă pentru a observa imediat conexiunile sale cu familia BMW. Cockpitul radiază o orientare clară spre conducător: toate liniile, formele şi butoanele de control sunt îndreptate spre persoana aflată la volan şi nevoile acesteia.

Acest lucru este evidenţiat de liniile proeminente care converg în direcţia de deplasare, de fiecare parte a volanului. „Conul de viziune” rezultat impune tonul pentru zona conducătorului ca ansamblu. Forma prizelor de aer, orizontale şi în formă de duze, şi structura internă a acestora continuă tema. „Conul de viziune” se îngustează într-un Head-Up Display cu ecran combinat, care proiectează toate informaţiile importante în câmpul vizual al conducătorului.

Liniile orizontale şi suprafeţele alungite, care creează un sentiment de spaţiu generos, furnizează un contrapunct la orientarea către conducător şi la stilul sportiv ale habitaclului. De exemplu, panoul de instrumente de pe partea pasagerului se extinde în uşi printr-o curgere orizontală elegantă, ceea ce creează o ambianţă primitoare pentru pasageri.

Piele Nappa exclusivă, lemnul poros şi aluminiul lustruit formează o triadă atractivă de materiale care se extinde pe întregul panou de instrumente, a cărei suprafaţă superioară acoperită cu piele, cu cusături contrastante, este rezervată în mod normal doar sedanurilor de lux. O inserţie neîntreruptă de aluminiu lustruit furnizează un contur elegant pentru panoul de instrumente, în timp ce luminile de contur, de culoare portocalie, accentuează suplimentar, pe timp de noapte, contururile de definire a caracterului.

Designul uşilor preia liniile orizontale ale panoului de instrumente şi le extinde în pe lateral printr-o oscilaţie dinamică. De exemplu, uşa faţă se extinde vizual în montantul B şi face ca interiorul să pară mai mare. Habitaclul oferă un nivel neobişnuit de spaţiu şi deschidere pentru un automobil din această clasă.

Scaunele sport, care în spate sugerează două locuri individuale, îmbunătăţesc suplimentar această impresie. Acoperite cu piele naturală Nappa moale – în nuanţe calde Ivory, Grey Brown şi Muted Brow, ele oferă un confort imbatabil. Accentele în Velocity Tulip, o nuanţă plăcută de portocaliu, subliniază geometria sportivă a scaunelor – acestea preiau tema scaunelor-scoică de curse şi accentuează caracterul sportiv al automobilului, dar în acelaşi timp îndeplinesc şi cerinţele de confort ale unei maşini premium.

Dincolo de acestea, acoperişul panoramic mare inundă interiorul cu lumină naturală şi extinde spaţiul deasupra pasagerilor pentru a sublinia sentimentul de spaţiu generos.

Estetica tehnică Toate dotările tehnice ale BMW Concept Compact Sedan sunt integrate în designul interior prin luciu şi rafinament. Elementele de operare mecanice (precum butoanele de control pentru sistemul de climatizare, levierul schimbătorului de viteze şi sistemul iDrive) sunt modelate pentru un efect ergonomic perfect şi se extind din suprafeţe foarte plane. Toate celelalte funcţii de pe volan, panoul central, consola centrală şi deschiderile uşilor sunt operare cu ajutorul unor suprafeţe tactile luminate din spate, ale căror suprafeţe negre lucioase furnizează o ambianţă interioară exclusivistă când sunt oprite. În plus, un Head-Up Display „combinat” şi monitorul de 8,8 ţoli (22,35 cm) din Central Information Display conţin, în orice moment, toate informaţiile importante.

Compartiment spate generos Compartimentul spate al BMW Concept Compact Sedan reflectă clar importanţa acordată confortului pasagerilor. În ciuda dimensiunilor compacte ale automobilului, spatele – care este conceput pentru doi pasageri – îşi primeşte ocupanţii printr-un sentiment de spaţiu luminos şi vast.

Materialele exclusiviste, manopera de înaltă calitate şi tonurile calde Ivory şi Muted Brown, susţinute de accentele în nuanţă Velocity Tulip, creează o ambianţă primitoare. Vizual, bancheta sugerează două scaune individuale şi oferă pasagerilor un spaţiu amplu în care să se destindă. În acelaşi timp, forma sa reflectă sportivitatea scaunelor faţă, care se extinde şi în spate. Acoperişul panoramic, care se extinde mult în spate, şi tapiţeria acoperişului – de culoarea fildeşului – asigură că şi al doilea rând de scaune este inundat de un sentiment de spaţiu luminos şi aerisit.

Noaptea, luminile de contur ce se extind în uşi accentuează funcţia de insulă a deschiderilor tactile ale uşilor, controalelor tactile ale geamurilor şi difuzoarelor. O unitate separată de control al aerului condiţionat, dispusă invers în consola centrală, adaugă amprentele finale asupra confortului locurilor din spate.

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri