spot_img

Salonul Auto de la Geneva 2019: ŠKODA prezintă primele schițe ale conceptcar-ului VISION iV

› ŠKODA prezintă primele schițe ale conceptcar-ului pregătit pentru Salonul Auto de la Geneva
› Coupé cu linii dinamice, având la bază platforma modulară electrică Modular Electric Drive Kit (MEB)
› ŠKODA va prezenta peste zece modele electrice până la finele anului 2022
› Producătorul auto ceh investeşte două miliarde de euro în sistemele alternative de propulsie şi în serviciile noi de mobilitate

Producătorul ceh de automobile îşi va prezenta următorul pas spre mobilitatea electrică, la salonul Auto de la Geneva (5-17 martie). Este vorba de conceptcar-ul ŠKODA VISION iV. Publicând două schiţe de design, ŠKODA incită interesul publicului faţă de primul său model construit pe baza platformei modulare electrice Modular Electric Drive Kit (MEB).

Modelul crossover coupé cu patru uşi este marcat de linii sportive şi emoţionale. Oliver Stefani, Directorul ŠKODA Design, explică pe ŠKODA Storyboard care sunt trăsăturile de design ale prototipului VISION iV care vor defini viitoarele automobile electrice ŠKODA.

ŠKODA VISION iV îmbină caroseria cu alură atletică tensionată, cu jantele de 22 de inchi optimizate din punct de vedere aerodinamic şi aripile evazate, precum şi cu linia de coupe a plafonului.

Aşa-numita linie Tornado leagă partea din faţă a maşinii cu cea din spate, accentuând suprafeţele clare ale uşilor  lipsite de mânere. Camerele video, care amintesc ca design de aripioarele de rechin, înlocuiesc oglinzile exterioare tradiţionale.

Designul frontal este o reinterpretare a grilei ŠKODA caracteristice, cu lamele verticale fine şi structuri ce imită sticla de cristal. Bandoul luminos orizontal din partea superioară a grilei radiatorului şi prizele de aer deosebit de mari din masca frontală accentuează alura sportivă a maşinii. Partea posterioară emană forţă.

Aici se remarcă în mod deosebit eleronul şi blocurile optice cu LED, amintind, de asemenea, de structura cristalului. Astfel ŠKODA redefineşte acum forma specifică a literei C, care se poate observa în blocurile optice posterioare ale tuturor modelelor sale şi accentuează lăţimea automobilului, în combinaţie cu bandoul luminos de deasupra difuzorului din spate. Un alt element care atrage în mod special atenţia în spate este emblema ŠKODA. Literele sunt iluminate cu roşu.

Anul 2019 marchează intrarea mărcii ŠKODA în epoca mobilităţii electrice. La 124 de ani de la înfiinţarea companiei, producătorul ceh de automobile lansează SUPERB PHEV cu sistem de propulsie hibridă plug-in, precum şi o versiune pur electrică a modelului CITIGO.

În 2020 vor urma primele modele de serie bazate pe platforma MEB. În următorii patru ani, ŠKODA investeşte circa două miliarde de euro în sisteme alternative de propulsie şi în servicii noi de mobilitate. Astfel, până la finele anului 2022, marca va lansa peste zece modele electrificate.

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,310FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri