spot_img

Rotax Grand Finals 2017: Retrospectiva campionatului intern

Rotax 2017: Fenomenul ia amploare în România!

Anul competițional curent a adus un reviriment autentic al claselor propulsate de motoare Rotax în România. Odată cu integrarea categoriilor în Campionatul Național de Karting organizat de FRK și posibilitatea participării la Grand Finals, interesul a crescut, iar piloții s-au duelat pentru oportunitatea de a participa la o competiție de deja tradiție, în afara țării. Iată povestea sezonului recent încheiat la fiecare dintre cele cinci clase.

Mini MAX

Monopolul realizat de Darius Niculescu la clasa Mini Max s-a tradus prin câștigarea tuturor etapelor, el adjudecându-și astfel șase victorii din șase posibile. Deși acest lucru nu s-a regăsit în clasamentul general din cauza neconstituirii claselor la etapele 1 și 3 (numărul minim de piloți pentru constituirea unei clase fiind de cinci), Darius a devenit campion național cu 162 de puncte. Pilotul Road Runner Racing Team a câștigat toate manșele finale din campionat, și s-a dovedit astfel de neînvins în 2017. Pe locul secund a încheiat Eduard Brezină, iar Alexandru Refec a terminat anul pe 3.

Micro MAX

Campionul național la clasa Micro MAX este Paul Lăzărescu. Acesta a adunat 243 de puncte pe parcursul sezonului, obținând două pole-position-uri la clasă și șapte victorii de-a lungul anului. La 42 de puncte în spatele acestuia, Mircea Pătru a ieșit vicecampion și a arătat un ritm bun în calificările de sâmbătă, obținând mai multe plecări fruntașe în manșele calificative. Podiumul în clasamentul general a fost completat de Istvan Deszo, care a avut o luptă strânsă cu Mircea pentru titlul de vicecampion național.

Junior MAX

Clasamentul general a fost strâns, și a fluctuat mai ales la începutul sezonului la Junior MAX, unde Theodor Nicoară și Nicolae Pocol au avut un start bun de sezon. Rareș Cărbunaru a revenit însă puternic pe final de an și a câștigat toate manșele finale ale ultimelor trei etape, adjudecându-și astfel titlul de campion național. Între cei doi lideri de la început lupta a fost strânsă până la final, unde numai trei puncte au făcut diferența, Nicolae terminând al doilea iar Theodor pe poziția a treia.

Senior MAX

Miza la cele doua clase de seniori a fost biletul ce trimite campionii naționali la Rotax MAX Challenge Grand Finals, un premiu pe care l-au ochit doi piloți ce au renunțat la ”clasa regină”. La clasa Senior MAX, fostul campion național, Viktor Ștefan, și-a mai adjudecat un titlu în palmares prin evoluția impunătoare din acest sezon. El a avut o rată de succes de aproape 100%, ratând victoria într-o singură manșă finală pe parcursul întregului campionat. Îl vom urmări astfel pe Viktor la Portimao, unde va face parte din delegația oficială a țării noastre. Duelul pentru titlul de vicecampion s-a purtat până în ultimul tur de cursă din sezon, diferența dintre Lyubomir Garkov și Dragoș Simion fiind la final de numai un punct. Dragoș a fost de altfel singurul pilot care a spart monopolul lui Viktor într-o manșă finală.

DD2

Povestea clasei DD2 a fost asemănătoare, unde fostul campion național la KZ2, Aldrin Opran, a avut un parcurs perfect de-a lungul celor patru manșe în care s-a constituit această categorie. El și-a adjudecat astfel opt victorii de cursă în manșele finale de duminică, din opt posibile. Daniel Constantin a arătat însă un ritm impresionant, în special în calificări, pe un singur tur, dar nu numai. Acesta a fost în mod regulat aproape de Aldrin, însă i-au lipsit ultimele trei zecimi, vitale pentru victorie. Narcis Moldovan a completat podiumul la finalul stagiunii.

Le urăm felicitări tuturor participanților și așteptăm cu nerăbdare să urmărim parcursul celor doi la Rotax MAX Challenge Grand Finals între 4-11 noiembrie la Portimao.

Sursa foto: Federatia Romana de Karting / Tache foto

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,113FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,160AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri