Romanian Endurance Series: 4 noutăți înainte de RES4

| 16 august 2019 | 0 Comments

Cea de-a doua vizită a concurenților din Romanian Endurance Series pe Transilvania Motor Ring reprezintă penultima ocazie de a puncta în acest sezon, dar și oportunitatea de a avea deja câteva titluri decernate la clase.

Modelele GT4 și TCR își vor disputa din nou supremația, după ce primele trei runde au fost dominate rând pe rând de Carbogaz Racing (Audi R8 LMS, RES1), BADI (Cupra TCR, RES2) și Willi Motorsport (Ginetta G55, RES3). De un pas greșit al acestora este gata să profite echipajul format din Albert și Ștefan Unchiașu (Porsche Cayman / AVG Motorsport).

O încântare a simțurilor

Sunetul inconfundabil, culoarea vie a unui design retro și aroma ciocolatei referențiate pe mașină – Camil Perian debutează în RES la bordul modelului clasic Porsche 911 cu care ne-am familizarizat din weekendurile Romanian Retro Racing, în care a luat parte la curse-sprint. Pentru a completa distanța, din echipaj mai face parte Florin Tincescu, versatilul pilot de raliuri care și-a etalat de curând abilitățile la comenzile unui alt model cu propulsie, Abarth 124 R-GT.
Moment de grație

Weekendul trecut, Alex Cascatău a debutat la categoria supremă a campionatului belgian de anduranță (Belcar), reușind un podium la finele celor 24 de ore de la Zolder la bordul Normei M20 FC înscrise de gruparea elvețiană T2 Racing. Acum își continuă programul din RES alături de Ciprian Petrăreanu (Honda Civic / WCR-Condor), cei doi având ”minge de meci” la Târgu Mureș pentru titlul categoriei A2 (1600-2000 cmc). În boxa echipei veți putea admira și trofeele de la Zolder!

Cea mai dură bătălie

De-a lungul întregii campanii, echilibrul dintre cele 5 echipaje ”integraliste” ale clasei A1 a făcut ca fiecare manșă să aducă răsturnări importante de situație. Cum pretendenții sunt grupați într-un interval de doar 8 puncte, evoluțiile de pe Transilvania Motor Ring vor fi cruciale pentru aspirațiile la titlu ale fiecăruia. Philip Andriescu vine cu o nouă mașină, în locul Peugeot-ului fiind acum înscris un Ford Fiesta S1600 cu care Ulrike Krafft reușea victorii în Europeanul de turisme până în 2016.

Invitație la film

Nu se întâmplă prea des să apară producții cinematografice cu tematică de curse, însă anul acesta pasionații sunt răsfățați. Chiar în acest weekend are loc premiera ecranizării romanului lui Garth Stein – The Art of Racing in the Rain.

,,Povestea incredibilă a lui Enzo” este plasată în universul curselor de anduranță nord-americane (IMSA), iar cum BMW-ul echipajului Dinu Dumitrașcu/Alex Șiclovan are un design ce aduce omagiu implicării bavareze peste Ocean, a fost naturală asocierea acestora cu Odeon Film pentru promovarea acestei creații. Cei mici sunt invitați în boxa echipei pentru a primi cadou postere originale ale filmului!

La această rundă BMW prezintă drept Safety Car modelul X2 M35i, echipat cu primul motor cu patru cilindri ce beneficiază de tratamentul special al diviziei M (302 CP, 0-100km/h în 4.9s). Pilotul mașinii de siguranță va fi Dragoș Simion, ocupant al podiumului clasamentului general RES 2018.

Totodată, musafirii RES și XCars Mureș vor avea parte de sesiuni Race Taxi cu M240i cabrio (335CP, 0-100km/h în 4.8s) în cadrul unui track day organizat sâmbătă, 17 august, de către Willi Motorsport. Partenerul local Michelin, Dr. Wheel, va asigura serviciul gratuit de vulcanizare mobilă pentru concurenții echipați cu anvelopele manufacturierului francez, iar spiritul vacanței va fi evocat de noul sortiment oferit de către Crama Histria premianților – Mirachi Merlot Rosé 2018.

Romanian Endurance Series se bucură în acest an de sprijinul partenerilor BMW România, Repsol România (prin dealerul Valtec), Michelin (prin dealerul APR Competition – unic dealer autorizat Michelin Motorsport pentru România), AVG Motorsport, BP Racing, vinul.ro, Crama Histria, Phoenix Media și 100% Sport. Etapa de la Târgu Mureș este sprijinită de partenerii locali: Primăria Municipiului Târgu Mureș, Dr. Wheel, BMW XCars Mureș și Gombos Security.

Credit foto: Bogdan Para

Sursa: comunicat transmis autostiri.ro


Tags: ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Trei echipaje românești la Raliul Ungariei, penultima etapă din FIA ERC

Lotul României va fi reprezentat de trei echipaje la penultima etapă din Campionatul European de Raliuri, care va avea loc...

Închide