Robert Visoiu, weekend fierbinte la Monza

| 7 septembrie 2014 | 0 Comments
Robert Visoiu - Monza 2014. GP3 Series. Round 7.   Autodromo di Monza, Italy

Robert Visoiu – Monza 2014. GP3 Series. Round 7.
Autodromo di Monza, Italy

Sambata si duminica au avut loc pe legendarul circuitul italian de la Monza cele doua curse ale etapei cu numarul 7 din GP3 Series, in antecamera Formulei 1. Desi weekend-ul a inceput bine pentru Robert Visoiu, care a reusit al patrulea timp in antrenamentele de vineri si a saptea pozitie in calificari, romanul nu a reusit sa adune puncte in cele doua curse.

Prima mansa, disputata sambata dupa-amiaza, i-a permis lui Robert Visoiu sa iasa din nou in evidenta cu o lansare deosebita de pe grila de start. Romanul a pornit de pe locul 7 si dupa primul viraj se afla pe locul 3. Desi viteza de varf a monopostului lui Robert Visoiu era mai mica decat a concurentului de pe locul 4, care il ataca in mod constant, romanul si-a dovedit superioritatea in zonele de franare si si-a pastrat pozitia a treia pana in momentul in care oficialii l-au penalizat cu o trecere pe la boxe. In urma acesteia Visoiu a revenit pe pozitia 19.

„Imi aparam pozitia in fata lui Kirchhofer, care ma ataca cu o masina mai rapida. Intr-o zona semnalata cu steaguri galbene, care interzic depasirea, eram roata la roata, dar pe franare am reusit sa raman in fata germanului. Am fost foarte surpins sa aflu de la echipa prin radio ca am fost penalizat pentru „depasirea interzisa” in conditiile in care nu am facut decat sa imi apar pozitia. Trecerea obligatorie pe la boxe mi-a compromis atat prima cat si a doua cursa, insa trebuie sa accept decizia oficialilor” a declarat Robert Visoiu.

Duminica dimineata, in mansa secunda Visoiu a pornit de locul 19 si a reusit o cursa buna de recuperare, terminand pe pozitia a 14-a. Dupa aceasta cursa Visoiu se afla pe pozitia a 12 in clasamentul general, cu 22 de puncte. Urmatoarea etapa va avea loc pe circuitul de la Sochi, (Rusia) in perioada 10-12 octombrie.
Sursa: comunicat remis Autostiri.ro
Credit foto: Sam Bloxham/GP2 Series Media Service

Tags: , , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Arta camuflajului

Menținerea suspansului până la momentul premierei. Camuflajul: de la rolul funcțional, la artă.

Închide