spot_img

Robert Visoiu: ” Voi concura fara presiune suplimentara!”

Robert Visoiu va participa in acest week-endva participa in acest week-end la ultima etapa din seria GP3

Robert Visoiu va participa in acest week-end, in Emiratele Arabe Unite, la ultima etapa din seria GP3, care se va desfasura pe circuitul Yas Marina. Robert va pilota pentru prima data pe traseul de langa Abu Dhabi, insa acest lucru nu va reprezenta un impediment pentru tanarul de 17 ani.

Romanul are experienta ultimelor doua sezoane in competitia suport pentru Formula 1, iar in 2013 a castigat de doua ori, la Valencia si Hungaroring si a punctat de nu mai putin de 7 ori. Circuitul Yas Marina este localizat la nivelul marii, iar aerul dens imbunatateste performantele motoarelor. Aceasta putere suplimentara are un efect direct si asupra uzurii pneurilor, in special a celor de pe puntea spate. Acest fapt ar putea reprezenta un avantaj pentru Robert – el este unul dintre putinii piloti care au reusit sa inteleaga si sa conserve noile pneuri Pirelli. Monoposturile necesita o forta de apasare la sol medie pe pista din Orientul Mijlociu. Lucru interesant, suprafata de rulare din Abu Dhabi, ce consta din granit importat din Marea Britanie, este in general lina. Pe masura ce o cantitate mai mare de cauciuc se aseaza, aderenta se schimba pe parcursul weekendului.

„Cursele de la Abu Dhabi sunt ultimele din acest an. Voi concura fara presiune suplimentara si vreau sa inchei sezonul cu doua clasari in puncte. Am facut o recunoastere a circuitului pe simulator si din ce mi-am dat seama tractiunea va fi cheia performantei pe circuitul Yas Marina. Virajele de mare viteza sunt in numar mic”, a declarat Robert Visoiu, citat de Autostiri.ro, inaintea ultimei etape din seria GP3.

Robert Visoiu se afla pe locul 12 in clasamentul general, cu 43 de puncte. Pilotul MW Arden are sanse bune sa incheie sezonul in top 10, dar are nevoie de doua clasari in puncte in ultima etapa.

Prima cursa din Emiratele Arabe Unite se va desfasura sambata, de la ora 16.35 si va putea fi urmarita in direct pe Digi Sport 1. Cea de a doua va fi duminica, de la ora 10.00 si va fi transmisa tot pe Digi Sport 1. Mai multe informatii in timp real despre participarile lui Robert Visoiu in motorsportul european puteti gasi pe site-ul www.pmracing.ro.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro de PMRacing.ro

Credit photo : Alastair Staley/GP3 Series Media Service

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri