Robert Visoiu va concura pe circuitul Hungaroring

| 24 iulie 2014 | 0 Comments
Robert Visoiu

Robert Visoiu

Robert Visoiu va concura in acest week-end, in Ungaria, pe circuitul Hungaroring de langa Budapesta, in etapa cu numarul 5 din Seria GP3.

Pista ingusta si intortocheata are cateva caracteristici similare cu cele ale unui circuit stradal, cu viteze medii scazute si aderenta scazuta. Traseul maghiar este unul pe care pilotul Arden a concurat de mai multe ori, in Formula 3 Italiana, Seria Mondiala Auto GP si Seria GP3.

In 2013, Visoiu a facut istorie dupa ce s-a impus pentru prima data intr-un week-end de Formula 1. In antrenamentul oficial, Robert s-a clasat al 5-lea, iar in calificari a fost al 11-lea si parea multumit. „Am reusit timpi buni pe final de sesiune si pe doua dintre sectoare, pe tururi diferite, am avut recorduri personale excelente. Daca as fi pus cap la cap cele doua recorduri, pe un singur tur, as fi putut urca pana pe pozitia a 5-a”. Robert a incheiat pe locul al 8-lea cursa principala. El a luat startul de pe locul al 11-lea al grilei, insa a castigat in primul tur nu mai putin de trei pozitii.

In cursa a doua Robert Visoiu a castigat si astfel si-a dublat rezultatul de la Valencia. Visoiu a profitat de prezenta in pole, si-a conservat locul dupa start si, in ciuda unei aparitii a safety-carului, l-a invins pe spaniolul Carlos Sainz fara prea multe batai de cap.

 „Victoria de anul trecut este istorie. Anul acesta am avut foarte multe probleme, iar punctul obtinut in Germania a fost binevenit, insa nu acesta este potentialul meu adevarat. Problema descrisa dupa primele doua etape vad ca persista. Echipa nu reuseste sa seteze corect masina. In aceasta configuratie aerodinamica pneurile de pe puntea spate se uzeaza foarte mult, iar monopostul devine instabil. Totusi, un lucru imi da sperante – victoria lui Jann Mardenborough de la Hockenheim. Daca el a putut face asta sigur pot si eu”, a declarat Robert Visoiu.

Cele doua curse de pe Hungaroring se vor desfasura sambata si duminica. Prima, sambata, de la ora 18.20, iar cea de a doua, duminica, de la ora 10.25. Ambele vor fi transmise pe canalul Eurosport. Mai multe informatii despre Robert Visoiu gasiti pe siteul personal – www.robertvisoiu.ro

Sursa: www.robertvisoiu.ro

Credit foto: Alastair Staley/GP3 Media Service

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Dan Gîrtofan și Tudor Mârza, moral bun înaintea macadamului de la Raliul Sibiului

Dan Gîrtofan și Tudor Mârza vor avea din nou „de lucru”, vineri și sâmbătă, după o pauză de câteva săptămâni....

Închide