Robert Visoiu, un podium cat o victorie

| 28 iulie 2014 | 0 Comments
Robert Visoiu - Hungaroring 2014 - GP3 Series

Robert Visoiu – Hungaroring 2014 – GP3 Series

Etapa a cincea din seria GP3 s-a desfasurat pe circuitul Hungaroring. Robert Visoiu a revenit pe pista maghiara la un an distanta de la ultima victorie obtinuta in aceasta competitie. Moralul sau a fost unul pozitiv, iar asta s-a vazut chiar din antrenamente – pilotul Arden s-a clasat al 9-lea, la 8 zecimi in spatele celui care a stabilit timpul reper, Dino Zamparelli de la ART.

Robert a incheiat calificarile desfasurate sambata dimineata cu al patrulea rezultat, la doar o zecime in spatele lui Richie Stanaway. Bucuresteanul de 18 ani a plecat foarte bine din grila si a intrat in primul viraj de pe pozitia secunda, in spatele lui Stanaway. Visoiu a fost cel mai rapid in primele tururi si a ramas in permanenta in plasa neozeelandezului de la Status GP. Visoiu a lansat cel mai important atac cu 4 tururi inainte de final. Stanaway s-a aparat riscant, dar a rezistat. Din pacate, cu un tur si jumatate pana la final, Robert a gresit in sicana si a cazut pe locul 3. Acolo a incheiat cursa maghiara, insa acesta a fost primul sau podium din sezonul 2014.

„Sunt foarte multumit de rezultat. Mai ales ca in tribunele de pe Hungaroring au fost multi romani. Asta m-a motivat si m-a obligat in acelasi timp. In antrenamente nu am putut duce la bun sfarsit simularea de cursa pentru ca m-am rasucit. In calificari m-am simtit mult mai bine, iar in cursa, pentru prima data anul acesta, masina a fost setata ideal. A fost reglajul de care aveam nevoie si cred ca puteam castiga fara acea mica ratare. Trebuie sa multumesc echipei si in acelasi timp sa sper ca voi avea parte de constanta. Ceea ce imi doresc este sa recuperez cat mai multe puncte pana la finalul anului”, a declarat Robert Visoiu, citat de Autostiri.ro.

Duminica dimineata, desi a plecat al 6-lea in cea de a doua cursa, Robert a castigat doua pozitii dupa start. La scurt timp a fost depasit insa de Alex Lynn, component al filierei Red Bull. Din acel moment si pana la sfarsit Robert a facut o cursa de siguranta si a incheiat pe locul 5.

„Evolutia celor de la Team Arden este vizibila. Astazi am incercat sa anulez regula care spune ca cei ce fac curse bune sambata au probleme duminica. Din pacate am rulat prea mult in plasa lui Lynn si asta a influentat in mod negativ uzura pneurilor. Arden si-a plasat toti cei trei piloti in zona punctelor, lucru care imi da sperante pentru cea de a doua parte din sezon”, a declarat Robert Visoiu, citat de Autostiri.ro.

In clasamentul general, romanul are 22 de puncte. Urmatoarea etapa se va desfasura la Spa-Francorchamps, pe 23 si 24 august. Mai multe informatii despre Robert Visoiu gasiti pe siteul personal – www.robertvisoiu.ro

Credit foto: Sam Bloxham/GP3 Series Media Service.


Tags: , , , , , , , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
A doua ediție a Trofeului Valea Uzului – Dărmănești va avea loc în perioada 6-7 august 2021

Cea de-a doua ediție a Trofeului Valea Uzului – Dărmănești organizată de catre ACS Rally Spirit va avea loc in...

Închide