Retrospectiva Motocross CUP

| 10 septembrie 2015 | 0 Comments
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

George Cabal

Retrospectiva Motocross CUP: una dintre cele mai spectaculoase sarituri din motocrosul romanesc s-a intamplat pe circuitul Corsarul Rosu!

Situat in apropierea localitatii Bolintin Vale, pe suprafata unui fost lac de acumulare, circuitul Corsarul Rosu exista inca din 2007, fiind insa folosit mai mult pentru antrenamente si pentru recreatie de catre pasionatii de motocross din zona Bucurestiului.

In 2014, circuitul este modernizat si adus la forma actuala, putand fi caracterizat drept un circuit tip “hard pack”, care permite insa saparea de santuri atunci cand conditiile sunt umede, de nivel mediu. Astfel, pilotii de toate nivelurile tehnice au putut gasi provocari pe masura priciperii, inclusiv o saritura tripla in coborare, in conditiile in care pilotii incepatori pot aborda in siguranta, la viteza mica, aceste elemente.

Doua etape din Motocross CUP s-au desfasurat pe circuitul “Corsarul Rosu”, prima dintre ele pe 31 mai si cealalta pe 5 iulie, ambele in 2014. Etapa de la sfarsitul lunii mai 2014 poate fi descrisa drept o “dezlantuire” a fortelor naturii, intrucat valuri de ploaie torentiala s-au abatut asupra circuitului, care a rezistat insa suficient pentru antrenamente, calificari si cate o mansa la fiecare clasa! Iar in aceste conditii, fetele au fost senzationale, Iasmina Stan castigand clasa MX85, urmata fiind de Stefania Bancila, iar Sorina Sandu a cucerit locul III la MX Amatori! Pilotii de clasele MX1 si MX2 vorbesc despre cursa de la Bolintin Vale ca despre una dintre cele mai frumoase intreceri desfasurate pe noroi, intrucat din cauza ploii si a vitezei, noroiul nici nu a apucat sa se lipeasca de motocicletele lor!

Pe 5 iulie 2014, conditiile se prezentau radical diferite la circuitul Corsarul Rosu: soare stralucitor si o suprafata de rulare bine uscata, organizatorii folosind o impozanta cisterna pentru a uda circuitul astfel incat sa nu se faca praf. In grila s-au aflat cativa dintre cei mai titrati rideri romani si anume George Cabal, Robert Krisztian Tompa, dar si moldoveanul Nicolai Timus, venit pentru a se antrena in vederea campionatelor mondiale sau snowboarder-ul Kinda Geza, care a condus “ostilitatile” la clasa Amatorilor.

Cu siguranta, acesta a fost cel mai spectaculos moment al intrecerii de la Bolintin Vale si unul dintre cele mai spectaculoase momente din motocrossul romanesc: George Cabal sare o dubla peste doi concurenti, iar unul dintre fotografii Motocross CUP surprinde momentul!

“Imi aduc perfect aminte cand a sarit George peste mine”, spunea in urma cu cateva zile, Lucian Giurgiuveanu, unul dintre riderii experimentati care alearga in Motocross Cup. Tanarul care a alergat in ADAC MX Cup, reusind sa urce pe podium in prestigioasa competitie germana se afla intr-un duel pe viata si pe moarte cu Adrian Raduta, pentru victoria la clasa MX1, duel care a fost decis de catre… detaliile tehnice: Adrian a alergat doua tururi ajustandu-si cu genunchiul pozitia pompei de frana, iar George a fost nevoit sa se opreasca cu mai putin de un tur inainte de finis!

Dupa aceasta scurta trecere in revista a catorva palpitante intamplari desfasurate pe circuitul Corsarul Rosu, mai ramane o singura intrebare: ce ne rezerva etapa programata pentru 19 septembrie 2015 la Bolintin Vale?

Sursa si imagini:comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Moto GP, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Cursa de 24 de ore de la Nurburgring, transmisă în premieră în România

Cursa de 24 de ore de la Nurburgring, transmisă în premieră în România

Închide