RETROMOBIL pe drumul vinului

| 10 aprilie 2014 | 0 Comments
RETROMOBIL pe drumul vinului - 2014

RETROMOBIL pe drumul vinului – 2014

Sambata 12 aprilie va avea loc a III-a editie a evenimentului „RETROMOBIL pe drumul vinului” organizat de RETROMOBIL CLUB ROMANIA in parteneriat cu « Conacul dintre vii ».

Peste 60 de vehicule istorice fabricate in perioada 1931-1983 si-au dat intalnirea la Urlati pentru un garden party organizat la Conacul dintrevii, un loc incarcat de istorie.

Legenda spune ca la sfarsit de secol XIX, in Valahia, calatorul impovarat de oboseala si grijile zilnice isi cauta odihna si alinare la capatul drumeagului cu ciresi , la adapostul viilor nesfarsite. Poposeste la Conacul dintre vii pentru prima data. Si-i e teama parca. S-a saturat de hanuri proaste, cu ifose, cu podoabe stupide, cu mancaruri de cine stie unde si cu nimic de facut. Conacul dintre vii deja ii pare altfel. Casa boiereasca dupa oranduiala romaneasca, instarita, dar cu cumpatare, cu toate acareturile trebuintei pentru gospodarie si pentru placerea oaspetilor. Mobilata dupa moda vremii in lemn si fier brut, cu parfum de istorii vechi, dar cu rafinament cosmopolit. Peretii bulgariti in alb, covoare tesute pe dusumea, dormitor cu divan si baldachin si toate cele trebuincioase sederii. Locatia s-a pastrat pana in zilele noastre ! Este asa cum spune povestea. In targul prahovean al Urlatilor, la numai o ora distanta de Bucuresti. La locul lor sunt drumul cu ciresi, podgoriile, casa boiereasca din alta epoca, mobilele, carafele, butoaiele, vinul, scaldatoare, oamenii, viata. Gazdele vor ospata pasionatii de vehicule istorice cu mancaruri sanatoase, dulceturi si muraturi ce se cer luate acasa. Diferenta e ca armasarii de odinioara au lasat locul cailor putere, apa curge la robinet, sala de „sfat” are dotari de ultima ora, potrivit Retromobil Club Romania.

Sursa: Retromobil Club Romania

Imagine: Retromobil Club Romania


Tags: , , , , , , , ,

Category: Classic cars, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Transalpina Challenge: 94 de piloți la start

Emil Nestor poate deveni, în premieră, campion național la viteză în coastă, iar pentru asta mai are nevoie de un...

Închide