Retromobil Fest 2018, eveniment construit în jurul pasiunii pentru motorsport și vehicule de epocă

| 9 iulie 2018 | 0 Comments

Între 14 și 15 iulie se desfășoară cea de-a treia ediție a Retromobil Fest, un eveniment constuit în jurul pasiunii pentru motorsport și vehicule de epocă. Evenimentul are ca punct principal de atracție concursul de Grand Prix desfășurat pe piasta autodromului Academiei Titi Aur. Vehiculele împărțite pe clase concurează în regim de regularitate sportivă. Pentru acest an organizatorii au pregătit și o clasa special dedicată presei de specialitate, jurnașiștii fiind invitați să participe pe automobile de epocă puse la dispoziție de organizatori.

Organizată de Retromobil Club România, a treia ediție a Retromobil Fest se anunță una de poveste. Timp de două zile, între 14 și 15 iulie Academia Titi Aur devine cel mai fierbinte loc de întâlnire al tuturor pasionaților de vehicule istorice, pe două și patru roți.

După o rețetă folosită și perfecționată în precedentele două ediții, Retromobil Fest 2018 se anunță o adevărată sărbătoare a pasiunii, reunind concurenți, colecționari, proprietari, profesionisti in domeniu și un public numeros dornic să ia contact cu acest univers.

Desfășurată sub egida Retromobil Club România, autoritatea nationala FIVA (Federația Internațională a Vehiculelor Istorice), care anul acesta aniversează 20 de ani, ediția 2018 a Retromobil Fest include:

· Competiții spectaculoase în cadrul Retro Grand Prix in mai multe categorii care acopera toata gama vehiculelor istorice: Antebellum (vehicule din perioada interbelică), Experți (piloți profesioniști), Sport, Muscle Cars, Moto, Off Road si Porsche Challenge (automobile Porsche de epocă și moderne)

· Retro Cupa Presei unde ziaristii vor concura într-o cursa dedicata

· Demonstrații de conducere sportivă realizate de trainerii ATA

· Prezența cluburilor auto și moto de epocă și youngtimer;

· Demonstrații și ateliere de restaurare și întreținere auto de epocă: sesiuni cu tehnici de restaurare prezentate de un invitat special din Marea Britanie

· Activități interactive: simulatoare indoor de impact și răsturnare prezentate de trainerii ATA; inițiere karting pentru copii; cursuri de dans pe tema anilor 1920, concursuri de fotografie de epocă și afișe, concursuri de pălării și costumație retro;

· Concerte live în seara de sâmbătă cu Sarmalele Reci, Castor 604 si Cristi Ozon

· Târg și expoziție cu vânzare cu vehicule de epocă; piese, accesorii, consumabile, automobilia;

Printre noutățile introduse anul aceste de Retromobil Grand Prix se numără „clasa antebellum” care aduce pe circuit mașini din perioada interbelică și antebelică, „clasa youngtimer” care se adresează vehiculelor fabricare între 1988 și 1998 precum și supercaruri cu potențial clasic. De asemenea, se va realiza în premieră și un clasament al echipelor.

Pasionații de vehicule istorice, motorsport și off-road, colecționari, restauratori, comercianți de piese și servicii sunt așteptați între 14 și 15 iulie la Academia Titi Aur, satul Cocani, comuna Crevedia, pentru a petrece un weekend plin de adrenalină, pasiune și divertisment.

Mai multe informații și detalii legate de program, condițiile pentru participanți și expozanți găsiți pe www.retromobilfest.ro

Accesul publicului se face pe baza biletelor ce pot fi achiziționate direct la intrare.

Accesul pentru public este permis:

Sâmbătă 14 iulie: 10.00 – 24.00

Duminică 15 iulie 10.00 – 17.00

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , ,

Category: Classic cars, Prima pagina

Citește articolul precedent:
De la Raliul Narciselor la TESS Rally. O istorie a celui mai longeviv raliu din Romania

In fiecare an inceputul sezonului automobilistic se marcheaza cu clasica etapa de raliu de pe meleagurile brasovene. Aceasta etapa, cunoscuta...

Închide