Locurile al şaptelea şi al optulea pentru BMW Team RLL în Canada

| 9 iulie 2018 | 0 Comments

În cea de-a şasea etapă din IMSA WeatherTech SportsCar Championship, desfăşurată pe Canadian Tire Motorsport Park din Bowmanville (Canada), BMW Team RLL a ocupat locurile al şaptelea şi al optulea în clasamentul GTLM, după ce ambele BMW M8 GTE au fost în fruntea cursei.

#25 BMW M8 GTE a trecut linia de sosire pe poziţia a şaptea, la 13,7 secunde de câştigătorul categoriei – #67 Ford -, Connor De Phillippi (SUA) şi Alexander Sims (Marea Britanie) fiind cei care au urcat în cockpit. #24 BMW M8 GTE, al echipajului format din John Edwards (SUA) şi Jesse Krohn (Finlanda), a fost obligat să abandoneze din postura de lider al cursei, în turul 61, după ce un acroşaj a afectat maşina.

Echipa BMW de client Turner Motorsport nu s-a putut bucura de un al doilea week-end victorios consecutiv. Contactul cu #58 Porsche a obligat #96 BMW M6 GT3 să abandoneze în turul 63, după evoluţii foarte bune ale celor doi piloţi, Bill Auberlen şi Robby Foley (ambii din SUA).

Reacţii după cursa IMSA WeatherTech SportsCar Championship de la Canadian Tire Motorsport Park:

Connor De Phillippi (#25 BMW M8 GTE, locul al şaptelea): Am fost puţin ieşiţi din secvenţă în ultima oră de cursă din cauza strategiei alese. La unul din ultimele restarturi, am reuşit să trecere de una din maşinile Porsche, dar, când ne luptam cu o maşină GTD în timp ce o depăşeam cu un tur, am pierdut poziţia. A fost bine să fim în disputa pentru locurile fruntaşe şi să luptăm în ultimele 20 de minute ale cursei, dar trebuie să muncim intens în continuare.

Alexander Sims (#25 BMW M8 GTE, locul al şaptelea): Dacă neutralizările cu Safety Car ar fi fost un pic diferite, am fi putut fi în postura de a obţine un rezultat mai bun. Din păcate, nimic nu a funcţionat în strategia noastră. În final, am fost pe locul al şaptelea înainte de primul pit stop şi tot acolo am terminat. Păcat pentru #24. Au părut să aibă strategia potrivită şi a părut că aceasta va funcţiona în favoarea lor până la contactul cu Porsche. Per total, a fost un efort consistent din partea echipei.

Jesse Krohn (#24 BMW M8 GTE, locul al optulea): Echipa a făcut o strategie bună separând maşinile la prima neutralizare a circuitului. În cele din urmă, cred că aveam o şansă la podium, dar am fost scoşi de pe circuit şi acest lucru ne-a încheiat cursa.

John Edwards (#24 BMW M8 GTE, locul al optulea): Maşina s-a simţit bine, am fost aproape şi am avut o strategie bună, dar, din păcate, nu am avut şansa de a o duce până la capăt şi a trebuit să abandonăm.

Următoarea etapă din IMSA WeatherTech SportsCar Championship este la Lime Rock Park (SUA), care va avea loc la 21 iulie.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Hypercar-Ul Hybrid PEUGEOT 9X8: designul suprem

Mai mult decât o mașină de curse, PEUGEOT 9x8 este deja un vehicul emblematic, o revoluție tehnică și estetică, o...

Închide