Red Bull Heli Drifting: Elicopter vs. masina-cel mai nou proiect marca Felix Baumgartner

| 5 august 2015 | 0 Comments

Red Bull Heli_Drifting_fot. Łukasz Nazdraczew_Red Bull Content Pool[2]Cand ai sarit de la marginea spatiului, asa cum a facut Felix Baumgartner in timpul misiunii Red Bull Stratos, atunci stacheta este destul de ridicata pentru viitoarele proiecte. Dupa ce a sarit de la altitudinea de 38 de kilometri si a atins peste 1.280 km/h in cadere libera, austriacul si-a inceput cu succes cariera in cursele de anduranta. O alta pasiune la care a lucrat a fost pilotarea elicopterelor, iar aceste aptitudini si le-a pus la bataie in timpul proiectului Red Bull Heli Drifting, desfasurat in Polonia.

Felix a stat la mansa unui elicopter acrobatic Bolkov BO105 si a facut echipa cu asul polonez la drifturi Jakub Przygonski,  aflat la volanul unei Toyota GT 86 cu 1000 CP. Scopul jocului era sa vada cat de aproape putea elicopterul sa urmareasca miscarile masinii de curse.

Fosta baza militara Debrzno a fost o locatie perfecta pentru proiectul care a necesitat o planificare cu precizie militara. Baumgartner a explicat de ce au ales acest loc, inainte sa decoleze. „Eu si coechipierul meu am ajuns aici sa lucram pentru Red Bull Heli Drifting,” a spus Felix. „Este un lucru care nu a mai fost facut, deci ne-am adus ‘jucariile’ pe Aerodromul Debrzno, care este, din punctul meu de vedere, cel mai mare teren de joaca din lume.”

Red Bull Heli Drifting_fot. Marcin Kin_Red Bull Content Pool1[1]“Urmarirea unei masini de drift cu elicopterul este ca si cand ai jongla cu cinci cutite in timp ce stai pe un slackline” – Felix Baumgartner

Spatiul generos pentru desfasurare a fost un lucru esential, deci pilotii au lucrat cu echipa de filmare pentru a pune la punct un plan de atac. Daca Jakub Przyhoński urma sa-si puna viata la bataie, atunci trebuia sa stie ca totul era pregatit sa surprinda intreaga catiune. „Nu aveam nevoie doar ca masina si elicopterul sa fie in armonie completa,” ne-a spus drifter-ul. „Aveam nevoie ca si echipa de filmare sa se miste odata cu noi pentru imaginile perfecte.”

Filmarea actiunii incredibile din videoclipul de mai sus nu a fost o misiune usoara, iar un anumit moment i-a tinut pe toti cu sufletul la gura – cand Baumgartner a doborat o tinta de pe plafonul masinii. „A fost atat de aproape incat a lovit camera GoPro atasata de masina,” a spus Jakub. „Elicpterul avea 160 km/h si se afla la 30cm deasupra capului meu… sa fiu sincer, momentul a fost destul de infricosator.”

Este clar ca ambii erau pregatiti sa-si impinga aptitudinile la limita pentru ca aceasta misiune foarte ambitioasa sa aiba succes. Noi abia asteptam sa vedem ce mai planuiesc in viitor.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Video: YouTube


Tags: , , , , , , ,

Category: Diverse, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Ciprian Lupu, primul pilot profesionist, utilizator de scaun rulant – partener oficial Auto Chelu la Campionatul Național de Viteză în Coastă

Auto Chelu este un susținător al automobilismului sportiv de mult timp, iar acest parteneriat este încă o dovadă a implicării...

Închide