Raul Badiu revine pe probele speciale la Tess Rally 2019

| 12 octombrie 2019 | 0 Comments

Cu planuri mărețe și entuziasm, Raul Badiu a făcut în 2019 pasul către cea mai importantă competiție de raliuri dedicată tinerilor piloți – Campionatul Mondial de Raliuri pentru Juniori. Cu cinci etape programate pe multiple suprafețe, de la zăpada din Suedia, la asfaltul din Corsica sau macadamul din Sardinia, Finlanda sau Țara Galilor, competiția juniorilor a fost cea mai mare provocare din cariera pilotului român Raul Badiu, care a concurat pe un Ford Fiesta R2T, alături de Gabriel Lazăr, în patru curse din Juniori WRC.

Cu un start de zile mari în Finlanda, unde au avut un ritm excelent, Raul și Gabi se luptau pentru victorie pe macadamul rapid din Scandinavia, când o ieșire violentă în decor a pus capăt parcursului celor doi în Campionatul Mondial de Raliuri pentru Juniori. Din păcate, Raul a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportat la spital, în timp ce Gabi a avut parte de dureri minime. Fiind nevoit să ia o pauză pentru recuperare fizică, Badiu nu a putut fi prezent la ultima etapă de JuniorWRC din Marea Britanie, care a avut loc pe probele de macadam din Țara Galilor în urmă cu câteva zile.

Recuperat mai mult de două luni de la Raliul Finlandei, Raul Badiu a primit aprobarea medicilor pentru a urca din nou în mașina de curse: pilotul a decis că Tess Rally Brașov, ultima etapă a Campionatului Național de Raliuri, este locul ideal pentru un antrenament pe finalul sezonului competițional. Tess Rally face trecerea în 2019 de pe asfalt pe macadam și va avea loc în perioada 18-19 octombrie pe drumurile de pământ din județul Brașov, cu aproape 110 kilometri cronometrați.

,,Aș fi avut șanse mici să particip la etapa de Campionat Mondial de Juniori din Țara Galilor, astfel încât am preferat să nu fim la start, luând în considerare efortul fizic și financiar, faptul că nu știam dacă voi fi recuperat fizic complet și având șanse să am dureri în timpul cursei. Cel mai greu în perioada aceasta nu a fost durerea fizică, ci faptul că nu am putut fi pe probele speciale, mai ales în ultimul raliu, alături de colegii mei din JuniorWRC. Cum recuperarea decurge bine și mai este o săptămână până la Raliul Brașovului, am decis că e o oportunitate excelentă să revin în mașina de curse și să particip, din nou, în fața fanilor români,” a spus Raul imediat după decizia participării în Tess Rally Brașov, citat de autostiri.ro.

Competiția de săptămâna viitoare reprezintă oportunitatea perfectă pentru Raul să se afle pe un traseu nou de concurs, așa cum se întâmplă în Campionatul Mondial de Raliuri, acolo unde pilotul sibian va lua startul și în 2020. Deoarece Gabriel Lazăr, copilotul lui Raul din ultimele sezoane, se va afla la startul unei alte competiții, Raul va porni în cursa de la Brașov alături de un nou navigator – Rareș Fetean. Mașina de competiție va fi un Ford Fiesta R2T, similar cu cel folosit în Junior WRC, cu care echipajul va lupta pentru laurii clasei RC4, cât și pentru trofeul mașinilor cu tracțiune față.

În continuare, Raul a declarat: ,,Am făcut antrenamente fizice, raliul e mai scurt și mai puțin solicitant și astfel va fi un test excelent pentru mine. Brașovul va fi un raliu de acomodare, de readaptare, în care sper să îmi găsesc ritmul cu care evoluez de obicei și să îmi dovedesc că nu am rămas cu sechele sau probleme după accident. Deoarece mă gândesc la sezonul de Campionat Mondial de Juniori din 2020, am ales să fiu la start cu un Ford Fiesta R2 turbo, pentru a concura în condiții apropiate de cele din JuniorWRC. Gabi nu a putut fi prezent alături de mine, fiind la startul unui raliu în Tour European Rally în dreapta lui Alex Filip, ocazie cu care le urez success amândurora. Abia aștept să aud altă voce în cască, vedem dacă va fi ciudat sau nu după multe sezoane alături de Gabi.”

,,Este o onoare pentru mine să mă aflu în dreapta lui Raul la cursa de la Brașov. Ne cunoaștem de mulți ani, îl urmăresc de la debut și consider că este unul dintre cei mai rapizi și talentați piloți din România. Voi încerca să suplinesc lipsa lui Gabi în mașina de curse și sper să ne simțim bine pe probele speciale de la Brașov, unde pornim cu obiectivul clar de a face kilometri în regim de cursă pentru a-l ajuta pe Raul să revină la forma cu care ne-a obișnuit” a spus Rareș, copilotul care se va afla în dreapta lui Badiu la Tess Rally Brașov, citat de autostiri.ro.

Tess Rally Brașov se desfășoară pe o lungime de 109,5 kilometri cronometrați pe 9 probe speciale, având startul festiv programat joi, 17 octombrie, începând cu ora 20:30, în Piața Sfatului din Brașov. Tot aici va avea loc o sesiune de autografe pentru fani, în timp ce testele oficiale ale competiției sunt programate vineri, între orele 8:00 și 12:00. Cel mai important moment pentru fani îl reprezintă, cu siguranță, superspeciala din zona Colina din Brașov, în preajma complexului studențesc, care va debuta vineri, începând cu ora 18:44.

Campania Junior World Rally Championship 2019 a echipajului Raul Badiu & Gabriel Lazăr a fost posibilă mulțumită partenerilor Ion Moș, Omniasig și Smart ID Dynamics, Renomia și Elta 90 Medical Research și cu sprijinul Lufthansa City Center, Sports HUB și Ministerului Tineretului și Sportului.

Credit foto: Bogdan Barabas

Sursa: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Alex Mirea cucereste Sinaia -„Aici si acum”!

Sub celebrul slogan ,,Aici si Acum” s-a desfasurat la Sinaia editia numarul 5 a Campionatului National de Viteza in Coasta....

Închide