spot_img

Raul Badiu pornește cu o surpriză într-un nou sezon de macadam

  • Raul Badiu pornește în Campionatul Național de Raliuri Betano odată cu Raliul Sibiului Bilstein, cursa de casă a pilotului
  • Sibianul va debuta pe un model de top – Skoda Fabia R5

Raul Badiu s-a concentrat în 2022 exclusiv pe suprafața sa preferată, macadamul, cu un rezultat pe măsură: sibianul și-a adjudecat, alături de navigatorul Rareș Fetean, titlul clasei RC2N în Campionatul Național de Raliuri pe Macadam. Cu evoluții care au atras atenția motorsportului autohton, echipajul a obținut primele victorii de probă în 2022 la bordul unui Mitsubishi Lancer EVO IX, având parte și de un excelent loc patru în clasamentul general la Raliul Iașului.

În acest sezon, Badiu și Fetean își vor concentra forțele tot pe campionatul dedicat macadamului, având în plan participarea la patru curse: Raliul Sibiului, Raliul Moldovei Bacău, Raliul Iașului și Raliul Brașovului. Competiția sibiană deschide anul competițional al echipajului cu peste 125 de kilometri de probă specială programați în acest weekend, pe drumurile de lângă Păltiniș.

Chiar dacă planul inițial al celor doi presupunea participarea cu un Mitsubishi Lancer EVO IX de clasa RC2N (la fel ca în 2022), o schimbare de ultim moment aduce un nou material de concurs pentru echipaj. Raul Badiu și Rares Fetean vor lua startul în Raliul Sibiului cu o Skoda Fabia R5, o premieră pentru ambii sibieni.

„Încep prin a spune că întreaga participare cu un R5 este o surpriză și pentru mine. Toate planurile erau făcute pentru un nou sezon cu Mitsubishi Lancer EVO, dar am avut parte de primul moment din carieră când am aflat că mașina nu va fi la start. Nu am reușit să găsesc în timp util o altă mașină de clasa RC2N pentru a continua proiectul cu patru etape în Campionatul Național de Raliuri de Macadam. Am zis că totul e un semn și că probabil e mai bine o etapă cu R5 decât patru cu Mitsubishi. Deși speram să fac curând pasul către un model de top, uite că totul a venit printr-o întâmplare și pornim astfel în Raliul Sibiului cu gândul de a pune o primă cărămidă pentru proiectul la care visăm: o participare completă cu o mașină R5/Rally2,” a spus Raul Badiu entuziasmat, înaintea startului în Raliul Sibiului.

Ceea ce Raul își propunea pentru sezonul 2024, s-a întâmplat într-o singură zi: toate planurile au fost date peste cap, iar dorința unei participări cu o Skoda Fabia s-a transformat în realitate în doar câteva ore.

„Ziua de marți a fost un roller coaster emoțional. A început cu o dezamăgire maximă pentru că mi-am dat seama că avem șanse minime să ne aflăm la start. Apoi am fost preocupat să găsesc soluții, în special pentru că sunt susținut de către Autoklass, care este și partenerul Raliului Sibiului. Într-un final, când mi-a venit ideea participării cu această mașină, am devenit foarte entuziasmat și nerăbdător. Deși entuziasmul a trecut, iar acum emoțiile sunt foarte mari, sunt sigur vă le voi depăși odată cu ridicarea ambreiajului la shakedown,” a continuat pilotul sibian.

Fără o sesiune de teste și la primul contact în regim de concurs cu un model de top, Raul Badiu va considera întreg raliul de la Sibiu ca o descoperire a Skodei Fabia R5. Sibianul își propune un ritm bun în fața propriilor fani, obiectivul fiind clasarea în primele locuri ale clasamentului general.

„Debutul cu Skoda Fabia R5 nu arată așa cum mi-aș fi imaginat: vom avea o acomodare scurtă, pe câteva treceri la shakedown. Asta îmi ridică puțin din presiunea pe care eu o pun pe mine de obicei, așa că voi profita de ocazie să învăț mașina și să mă bucur de experiență. Desigur, îmi doresc ca spre finalul raliului să fim competitivi și abordarea va fi în aceeași notă ca până acum, indiferent de mașina cu care am participat: voi merge cât simt de bine,” a încheiat Raul Badiu.

Echipajul Raul Badiu & Rareș Fetean este susținut în 2023 de către partenerii: Autoklass – official Home of Mercedes Benz, Anadolu Automobil ROM – Importator Isuzu si Karsan, Ion Moș, RBC – Romanian Business Consult, Saubermacher, Smart ID Dynamics, Renomia SRBA Insurance Broker.

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,348FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri