spot_img

Raliul Sibiului, un nou succes pentru Dănuţ şi Lucian Budai în Swift Cup

La sfârşitul săpămânii anterioare, echipajele din Swift Cup s-au înfruntat în prima etapă de macadam a sezonului 2020 din Campionatul Naţional de Raliuri Betano, Raliul Sibiului, competiţie desfăşurată sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Etapa sibiană a revenit în acest an pe suprafaţa consacrată, macadamul, aliniind la start un total de 54 de echipaje, 5 dintre acestea urmând a se duela pentru supremaţie în Swift Cup. Raliul Sibiului a oferit sportivilor în acest an un format alcătuit din 9 probe speciale, dintre acestea făcând parte şi celebra „Şanta” parcursă la lumina farurilor suplimentare dar şi proba specială de pe circuitul de slalom paralel.

Vineri, echipajele din Swift Cup şi-au început ziua cu o scurtă încălzire la sesiunea de shakedown desfăşurată pe Dealul Guşteriţei, cel mai rapid timp al sesiunii de teste fiind stabilit de către Bogdan şi Andrei Gheorghiu. După o scurtă pauză la prânz, echipajele s-au îndreptat către prima probă specială a zilei. Continuând lupta acerbă pornită din startul sezonului, Dănuţ Budai/Lucian Budai opresc cronometrul cu cel mai rapid timp, fiind urmaţi la doar 3,9 secunde de către Bogdan Talaşman/Andrei Mitraşcă. Din păcate, Bogdan Gheorghiu/Andrei Gheorghiu greşesc pe chiar prima probă, echipajul având parte de o incursiune în decor. După parcurgerea probei speciale Şanta (noapte), Dănuţ Budai/Lucian Budai aveau să termine prima zi în postura de lideri ai Swift Cup. Pe locurile 2 şi 3 se situau echipajele Bogdan Talaşman/Andrei Mitraşcă, respectiv Alex Ardelean/Horaţiu Baltador, cei care au revenit în aceeaşi maşină de concurs după pauza din etapa precedentă.

Sâmbătă, piloţii şi copiloţii din Swift Cup s-au întrecut pe cele 5 probe speciale rămase de disputat. Plecaţi cu gândul de a menaja avansul cumulat în prima zi, Dănuţ Budai şi Lucian Budai fac o nouă cursă impecabilă, obţinând în final o nouă victorie în Swift Cup. Bogdan Talaşman şi Andrei Mitraşcă reuşesc să evite toate capcanele de pe traseu, obţinând un nou loc doi la final de raliu. Pentru Alex Ardelean şi Horaţiu Baltador, doi dintre cei care au stat în spatele organizării acestei etape, Raliul Sibiului a însemnat o cursă în care au simţit din nou plăcerea pilotajului pe macadam, fapt care i-a propulsat pe ultima treaptă a podiumului în final.

Din păcate, pe prima probă specială a zilei secunde, Paul Popa şi Laszlo Csegzy lovesc un bolovan şi fac pană, acest lucru facând ca pilotul sibian să piardă orice şansă la un loc pe podium, în ciuda unui ritm foarte bun, cei doi terminând raliul pe locul 4 în Swift Cup. Bogdan şi Andrei Gheorghiu au revenit sâmbătă la start cu ajutorul mecanicilor care au refăcut Swift-ul Sport în totalitate, reuşind să obţină în final punctele aferente locului 5.

Alex Ardelean: Cu 2 incidente sportive pe PS1 și PS3, am primit un minut în plus faţă de restul concurenților din faţă, iar lupta noastră s-a încheiat în acel moment. Raliul Sibiului a fost un raliu care ne-a solicitat foarte mult și foarte greu, iar la anul suntem siguri că din postură de organizator, o să avem și mai multe probe frumoase. A fost super obositor pentru noi dar frumos. Ne vedem la Iași!

Paul Popa: Raliul Sibiului a însemnat trecerea la macadam, suprafaţa mea perferată. Probele propuse de către organizatori mi-au plăcut foarte tare înca de la recunaoşteri. Din păcate pe prima probă a fost nevoie să ne oprim din cauza unui concurent răsturnat pe mijlocul drumului. Prima zi a fost una bună pentru noi fiind pe locul 4 după cele 4 probe. Ziua de sâmbătă a început prost. Am făcut pană pe prima probă şi am pierdut 4 minute şi orice gând la podium. Pe celelalte probe am avut un ritm bun şi am reuşit să câştig primele 2 probe în cadrul Swift Cup şi locul 1 la  clasa dedicată debutanţilor. Aştept Iaşiul cu nerăbdare!

În 2020, partenerii Swift Cup sunt: Hankook Competition, Bucur Tuning, www.sparco-shop.ro, Protlum și RallyMax.ro

Credit foto neprecizat. Dupa stil, Bogdan Barabas…

Sursa: comunicat remis autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,161FaniÎmi place
702CititoriConectați-vă
1,180AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri