spot_img

Raliul Perla Harghitei: lupta stransa pana la final in Cupa Suzuki

Cupa Suzuki și-a desfășurat a patra etapă a sezonului 2019 în weekend-ul abia încheiat pe drumurile de asfalt din județul Harghita. Cu probe speciale tehnice, variate și înguste sau rapide, Raliul Perla Harghitei a programat peste 120 de kilometri de probă specială pe care șase echipaje s-au luptat la bordul modelelor Suzuki Swift Sport.

Prima zi de concurs începe cu cea mai lungă probă a raliului, ”Bucin”, pe care Dănuț și Lucian Budai se impun, ca mai apoi echipajele Andrei Georgescu & Mihaela Balint și Bogdan Vrabie & Levente Csegzy să obțină cei mai buni timpi pe următoarele două probe de vineri. La finalul primei zile de concurs, după superspeciala desfășurată pe străzile din Odorheiu Secuiesc, unde fanii au fost prezenți în număr mare, echipajul Budai/Budai se afla la conducere, urmat pe podium de Georgescu/Balint și Vrabie/Csegzy.

A doua zi a competiției a programat 9 speciale pe care cele trei echipaje din fruntea cupei monomarcă s-au luptat de la egal la egal pentru victorie, cu diferențe infime și uneori cu timpi identici pe probe.

Andrei Georgescu și Mihaela Balint cresc ritmul de la o specială la alta, recuperează timp și după a opta probă reușesc să treacă în fruntea Cupei Suzuki, cu multiple victorii de specială în fața adversarilor. Astfel, echipajul debutant reușește primul podium în cupa monomarcă – o victorie muncită, la finalul unui raliu în care cei doi au demonstrat că sunt foarte rapizi pe probele speciale.

Cu un ritm excelent de-a lungul competiției și cu o creștere de formă în 2019, Dănuț și Lucian Budai au condus Raliul Perla Harghitei și au fost aproape de o victorie pe asfalt, dar încheie a patra etapa din acest an pe locul secund, fiind, în prezent, lider al clasamentului provizoriu al cupei monomarcă.

Implicați în lupta pentru victorie, Bogdan Vrabie și Levente Csegzy abandonează pe ultima probă a raliului din Harghita în urma unei ieșiri în decor, ambii fiind în afara oricărui pericol, dar daunele aduse modelului Swift obligându-i să spună stop competiției.

Cu o viteză constantă de-a lungul celor 12 probe speciale, dar fără a fi implicat în lupta pentru victorie, echipajul format din Bogdan Talașman și Andrei Mitrașcă încheie Raliul Perla Harghitei pe locul al treilea și își consolidează locul în clasamentul provizoriu al cupei monomarcă.

David Tarța și Georgiana Gologan au dovedit că rezultatele și ritmul de la etapele precedente reprezintă o constanță și au terminat competiția pe locul al patrulea, în timp ce Alexandru Ardelean și Horațiu Baltador au făcut un pas înspre performanțele pe care și le doresc, ocupând locul al cincelea la finalul Raliului Perla Harghitei 2019.

Echipajele din Cupa Suzuki au obținut rezultate excelente la cea de-a patra etapă a Campionatului Național de Raliuri: Andrei Georgescu și Mihaela Balint s-au impus în clasamentul debutanților, au ocupat a doua treaptă a podiumului în cadrul clasei RC5 și au obținut bronzul în categoria dedicată juniorilor.

Dănuț Budai și Lucian Budai au reușit, pe lângă locul secund în Cupa Suzuki, și podiumul în cadrul clasei RC5, în timp ce David Tarța și Georgiana Gologan au încheiat cursa harghiteană pe locul secund în clasamentul debutanților. Toate aceste podiumuri continuă seria excelentă de rezultate pe care echipajele care concurează cu modelul Swift Sport le-au reușit în prima jumătate a sezonului 2019, unul în care modelul Suzuki a dovedit fiabilitate și performanță.

Victorioși în Cupa Suzuki și în clasamentul debutanților la Raliul Perla Harghitei, echipajul Andrei Georgescu & Mihaela Balint a avut parte de cel mai bun raliu din 2019. ”Am terminat Raliul Harghitei cu obiectivul îndeplinit, locul 1 în Cupa Suzuki. Un raliu frumos, terminat cu cel mai bun rezultat al meu de până acum. Vreau să mențin acest ritm ridicat și să fiu la luptă pentru primele locuri și la următoarele raliuri,” a spus Andrei, pilotul echipajului învingător.

Cu locul doi în Cupa Suzuki și cel de-al treilea în cadrul clasei RC5, Dănuț și Lucian Budai au fost rapizi de la început până la final, confirmând creșterea de formă pe care cei doi o au în acest sezon: ”Un raliu frumos și muncit. Antrenamentele începute cu stângul, cu un bolovan pe mijlocul drumului care a deformat scutul și a spart radiatorul, dar raliul început cu dreptul. O vreme care ne-a dat bătăi de cap în alegerea corecta a anvelopelor. La final, de pe locul doi, la dor 15 secunde de vitorie după o oră și 11 minute de mers ne face ca pe viitor să fim mai încrezători în noi! Ne vedem la Raliul Sibiului!” a spus Lucian, copilotul echipajului.

Deși nu au reușit să fie pe cât de rapizi și-ar fi dorit la a patra etapă din 2019, Bogdan Talașman și Andrei Mitrașcă au încheiat Raliul Perla Harghitei pe podiumul Cupei Suzuki: ”Am avut o abordare mult prea precaută a acestui raliu. Nu am reușit deloc să intru într-un ritm care să îmi permită să pun probleme reale adversarilor noștri, pe care vreau de-altfel să-i felicit pentru modul în care au abordat probele speciale. Ne vedem la Sibiu, unde lucrurile sperăm să stea altfel,” a spus Bogdan Talașman, citat de autostiri.ro,  la finalul Raliului Perla Harghitei.

Pentru David Tarța și Georgiana Gologan, competiția din județul Harghita a adus o nouă confirmare că echipajul se află pe drumul cel bun, cu un ritm bun pe probele speciale, cu constanță în rezultate și în evoluții: ”Raliul Harghitei a fost un raliu foarte așteptat de mine deoarece mi-a fost dor să concurez pe asfalt. Am învățat și am evoluat foarte mult pe probele de la Harghita, în special pe ”Lueta”, unde mi-am dat seama cât mai am de învățat și cât de importantă este și pregătirea mașinii. Asta mă face să fiu și mai nerăbdător să ajungem și noi, și Suzuki-ul, la nivelul colegilor noștri de cupă,” a spus David Tarța, citat de autostiri.ro.

În 2019, partenerii Cupei Suzuki sunt: Suzuki Romania, Suzuki Hybrid, My-Suzuki.ro, ECSTAR, www.infinitagency.ro, Bucur Tuning, Sparco, Hankook, Protlum.

Credit foto: RallyZoom.ro

Sursa: comunicat transmis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,113FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,160AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri