spot_img

Raliul Perla Harghitei 2021 – Povestea merge mai departe!

Ediția cu numărul 29 a Raliului Perla Harghitei ia startul mâine după-amiază cu un număr de 88 de echipaje, între care 84 se vor întrece pentru trofee. Competiția contează ca etapă în Campionatul Național de Raliuri Betano, Campionatul Național de Raliuri pe Asfalt Betano, Campionatul Național Rally 2 Betano și Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice Betano, întreceri derulate sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Astăzi, întrecerea a fost prefațată de cei implicați în organizare, incluzând aici reprezentanții autorităților locale și ai sponsorului principal, ca și de doi dintre cei mai titrați piloți aflați pe lista de start.

Raliul Perla Harghitei 2021 debutează vineri după amiază cu cel mai mare număr de participanți din istoria competiției. Douăsprezece probe speciale și 113 km de distanță competitivă îi așteaptă pe competitori pentru a le pune la încercare abilitățile în cele două zile de raliu.

Vineri dimineață, în prima zi a Raliului Perla Harghitei, piloții își vor testa mașinile la shakedownul din Forțeni, apoi după-amiază vor parcurge trei etape speciale (Liban, Bucin 1 și Bucin 2) și se vor întoarce în parcul de service de la Odorheiu Secuiesc. Sâmbătă, participanții vor parcurge trei bucle (Lueta, Crăciunel și Mărtiniș), iar ultima trecere din Mărtiniș va fi Power Stage-ul care va purta numele fondatorului Raliului Harghitei, Árpád Dietrich.

În cadrul conferinței de presă premergătoare Raliului Perla Harghitei, care a avut loc joi, Csaba Ferencz, președintele Maxx Racing, organizatorul întrecerii și-a exprimat satisfacția că, în aceste condiții speciale, care au presupus eforturi uriașe depuse alături de partenerii evenimentului și autoritățile locale, întrecerea este gata de start. „Sunt foarte fericit că reușim să ducem mai departe povestea acestui eveniment prestigios și-n aceste momente speciale, dificile. Și le mulțumesc tuturor celor care mi-au fost aproape. Componenții echipei de organizare, dar mai cu seamă oficialităților locale și partenerului nostru tradițional, Perla Harghitei, care ne-au oferit un sprijin indispensabil. Mulțumirile mele se îndreaptă și către ceilalți parteneri, dar și sportivilor care au decis, iată, să ne onoreze cu o prezență record. Nu mă îndoiesc că vom avea parte de un spectacol de ținută, pe care, cu siguranță, îl vor gusta și cei fanii care vor putea urmări în timp real cele mai importante momente ale cursei”, a spus Csaba Ferencz.

Vicepreședintele Consiliului Județean Harghita, Botond Barna Bíró, a precizat că organizatorii fac o treabă excelentă în fiecare an, iar administrația județeană încearcă să joace un rol important într-o competiție care are darul de a promova această zonă. „Sunt mândru că Raliul Perla Harghitei este organizat și în acest an. Ne așteaptă zile cu întreceri spectaculoase, care, cu siguranță, vor avea darul de a potența imaginea județului nostru. Și sper că atât cei care participă la raliu, cât și fanii, ne vor vizita și cu alte prilejuri. În plus, profit de prilej pentru a mulțumi celor de la Perla Harghitei pentru că au decis să ne sprijine în demersul Visit Harghita, logo-ul campaniei fiind prezent pe produsele acestei mărci de prestigiu”, a spus Botond Barna Bíró.

În discursul său, viceprimarul municipiului Odorheiu Secuiesc, Kinga Pálfi, a subliniat că relația sa cu raliurile a început în anii de facultate la Cluj Napoca, prin intermediul unei colege, și că, în ultima vreme, a devenit un apropiat al acestui sport prin intermediul fiilor săi, pasionați de acest fenomen. „Nu pot decât să respect munca depusă de toți cei care sunt implicați în acest sport frumos. Sper ca toată lumea să se bucure de șederea la Odorhei și să revină în curând la noi, nu doar ca și concurenți, ci și ca turiști. Să aveți parte de spectacol și aveți grijă unul de celălalt!”, a spus Kinga Pálfi.

În urmă cu 20 de ani, multiplul campion național Bogdan Marișca a obținut primul succes din carieră la Raliul Harghitei. „Întotdeauna mă simt foarte bine la Odorheiu Secuiesc, oamenii sunt foarte prietenoși, îmi place să vin aici și ca turist. Tot aici am câștigat primul raliu din carierăă, acum 20 de ani, și am multe amintiri plăcute de aici. Probele speciale sunt toate excelente, așa că dacă vrem să obținem un rezultat bun, trebuie să fiu foarte concentrat”, a spus Marișca.

În bătălia pentru victoria finală, Marișca și ceilalți protagoniști ai întrecerii interne, vor avea un adversar de calibru în campionului european ERC2 din 2015, Dávid Botka. Un pilot care va reveni, după mai mulți ani de absență, la Raliul Perla Harghitei. „Nu m-am urcat în mașină de aproape jumătate de an și încă nu am concurat cu noul material de concurs. Mă bucur însă că revin la această întrecere, pentru că mereu ea a figurat în planul anual, dar, ca un făcut, mereu a intervenit ceva și nu am mai putut lua startul. Dar acum suntem aici și obiectivul nostru este să revenim la forma de dinainte de pandemie. Dacă putem păstra ritmul cu Marișca, avem toate șansele să facem un rezultat bun”, a declarat pilotul maghiar, care a câștigat Raliul Harghitei în 2014.

István Puskás, directorul de marketing al Perla Harghitei, sponsorul principal al raliului, a declarat că, deși este o perioadă foarte dificilă pentru toată lumea, ”cu eforturi comune, am izbutit să organizăm evenimentul, promovând astfel și mai mult județul Harghita”.

Organizatorii au subliniat cu acest prilej și faptul că și Raliul Perla Harghitei va respecta regulile speciale induse de pandemie. Astfel, parcul de service, în care, de regulă, fanii puteau simți de aproape pulsul concurenților și să asiste la eforturile inginerilor și mecanicilor de curse pentru a pregăti materialul de concurs, este acum zonă închisă. Zona situată pe străzile Kossuth Lajos și Rákóczi Ferenc II este delimitată și cu acces restricționat, iar toți cei care se vor afla în zonă – oficiali, sportivi, mecanici – vor trebui să poarte mască de protecție.

O atenție suplimentară a fost acordată traficului din zonă. Acesta se va derula în mod normal, pe spațiile destinate pietonilor. Un aspect cu atât mai important cu cât în zonă se află și unul dintre punctele locale de vaccinare.

Drumuri închise în timpul Raliului Perla Harghitei

Pentru desfășurarea în cele mai bune condiții de securitate a Raliului Perla Harghitei, în Odorheiu Secuiesc și zona adiacentă urmează să fie impuse restricții de trafic.
În Odorheiu Secuiesc de joi dimineața de la ora 6:00 până sâmbătă seara la ora 22:30, în partea superioară a străzilor Rákóczi Ferenc II și Kossuth Lajos; vineri după-amiază de la ora 15:00 până sâmbătă seara la ora 22:30 în Piața Primăriei (Parc fermé); vineri între 7:30 și 13:30 drumul comunal nr. 33 de între Odorheiu Secuiesc și Forțeni (shakedown); joi și sâmbătă între 19:30 și 23:00 în Piața Márton Áron.\
Vineri, între orele 14:30 și 17:30 drumul județean 138 dintre Liban și Suseni (PS1); între orele 15:10 și 18:40 drum național 13B dintre Borzont și Praid (PS2, PS3).
 În zona Odorheiului sâmbătă:
– între orele 8:30 și 18:30 drumul comunal 29 între Lueta și Băile Chirui (PS4, PS7 și PS10), acces liber între 11:15–11:45, 14:45–15:15 și de la 18:30;
– între orele 9:00 și 19:00 drumul județean 131 între Sânpaul și Crăciunel, și drumul județean 132 în Crăciunel (PS5, PS8 și PS11), acces liber între 12:00–12:30, 15:30–16:00 și de la 19:00;
– între orele 9:30 și 19:30 pe drumul județean 131 între Văleni și Mărtiniș (PS6, PS9 și PS12), acces liber între 12:20–12:50, 15:50–16:20 și de la 19:30.
Timpii indicați sunt în timpul desfășurării normale a cursei. Informații despre orice întârziere vor fi disponibile de la arbitrii de la fața locului.

Raliul Perla Harghitei este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Harghita, Primăria Odorheiu Secuiesc, Primăria Lueta,Primăria Ocland,Primăria Mărtiniș. Sponsor Principal:  Perla Harghitei, Parteneri : Amigo&Intercost , Septimia Hotels&Spa Resort, Magdolna Impex srl, Eurato SA, Color Metal, Tendixx.com, Mastertent, DJST Harghita, Visitharghita.com,Toyota prin Eurocar Trading,Viking srl, Brother, Kero Bike, Service Center, Ademo Renovatie. Li se adaugă partenerii tradiționali media precum Szekelyhon,Erdelyi Sport, Hargitanepe,Presztizs Sport din Ungaria, Autorally, Rallymax, Rallyphoto.ro. Nu în ultimul rând, competiția se derulează cu sprijinul Poliției Județului Harghita și al Municipiului Odorheiu Secuiesc, al Poliției Locale Odorheiu Secuiesc, al  I.S.U. Harghita, Serviciul de Ambulanță Harghita și Jandarmeria Harghita.

Pentru mai multe informații legate de această competiție, accesați www.raliulharghitei.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -spot_img
15,357FaniÎmi place
699CititoriConectați-vă
1,110AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -spot_img
- Partener – GT Auto Club Sportiv -spot_img

Parteneri Autostiri