Raliul Monte-Carlo : Hyundai Motorsport in top sase

| 24 ianuarie 2015 | 0 Comments
Raliul Monte-Carlo D. Sordo  M. Martí (Hyundai i20 WRC)

Raliul Monte-Carlo D. Sordo M. Martí (Hyundai i20 WRC)

Echipajele Hyundai Motorsport au urcat in top sase inaintea ultimei zile din Raliul Monte-Carlo

  • Echipa Hyundai Motorsport a terminat a treia zi a Raliului Monte-Carlo cu ambele echipaje implicate in lupta pentru un loc in top cinci
  • Dani Sordo (#8 Hyundai i20 WRC) se afla pe locul 5 la general, dupa o evolutie excelenta si doua clasari in top cinci pe probele de sambata
  • Pentru Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC), aceasta este cea mai buna evolutie din cariera in Raliul Monte-Carlo si se afla la doar patru secunde in spatele colegului sau de echipa

Pilotii echipei Hyundai Motorsport au crescut constant ritmul in a treia zi a Raliului Monte-Carlo, prima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), ambele masini Hyundai i20 WRC fiind implicate in lupta pentru un loc in top cinci in clasamentul general.

La finalul penultimei zile a raliului, pilotii echipei Hyundai Shell World Rally sunt despartiti de doar patru secunde, ambele echipaje avand o evolutie promitatoare pe cele trei probe extrem de solicitante programate sambata. Prima speciala a zilei (PS9 Prunieres-Embrun – 19,93 km) a fost anulata din cauza numarului prea mare de spectatori, iar actiunea a inceput direct cu cea mai lunga proba a raliului (PS10 Lardier et Valenca-Faye – 51,70 km), care a fost decisiva pentru clasamentul general.

Dani Sordo si Marc Martí au intrat in top sase dupa ce au terminat speciala a zecea cu cel de-al cincilea timp, si acest rezultat dupa o usoara iesire in decor. Echipajul spaniol a avut o evolutie buna si pe proba Prunieres-Embrun (PS11), iar pe PS12 (Sisteron-Thoard – 36,85km), o proba unde alegerea pneurilor a fost decisiva, a terminat in top cinci.

“Am avut o zi buna si sunt multumit ca am ajuns in top cinci la general. Nu am fost ocoliti de probleme, dar la Monte-Carlo nu exista o zi linistita. Speciala lunga a fost una foarte frumoasa si chiar daca am facut o greseala am reusit sa terminam cu cel de-al cincilea timp. Conditiile de pe probele de dupa amiaza au fost foarte solicitante, dar totul a fost ok. Pe ultima proba poate ar fi fost mai bine daca foloseam pneuri clutate, in locul celor de zapada, pentru ca a fost foarte alunecos. Totusi, nu a fost chiar atat de rau, iar obiectivul nostru pentru ultima zi este sa terminam in top cinci, ceea ce ar fi un rezultat bun pentru noi in primul raliu al sezonului”, a spus Dani Sordo, citat de Autostiri.ro.

Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul au continuat sa adune experienta pe specialele dificile din Raliul Monte-Carlo. Echipajul belgian va incepe ultima zi de pe pozitia a sasea in clasamentul general, dupa ce au terminat ziua a treia cu o performanta buna. Folosind un mix de pneuri clutate si super soft pe speciala a 12-a, Neuville a obtinut al treilea timp si are un moral bun pentru ultima zi a raliului.

 

Raliul Monte_carlo T. Neuville  N. Gilsoul (Hyundai i20

Raliul Monte_carlo T. Neuville N. Gilsoul (Hyundai i20

“M-am simtit bine astazi si increderea mea a crescut in ciuda conditiilor dificile. A fost inca o zi in care alegerea pneurilor a fost cruciala si cred ca ne-am descurcat foarte bine. Prima proba a zilei a fost una foarte lunga si aici a trebui sa ne menajam pneurile. Masina s-a comportat exact cum mi-am dorit si sunt multumit de evolutia noastra. Finalul este aproape, dar mai sunt trei probe speciale pe care vom incerca sa facem progrese”, a spus Thierry Neuville, citat de Autostiri.ro.

Echipa Hyundai Motorsport va incepe ziua a treia cu Dani Sord pe cinci la general, urmat foarte aproape de Thierry Neuville. Rezultatul este unul mult mai bun, comparativ cu debutul din 2014, echipa incercand sa termine acum cat mai sus in clasament. In ultima zi, echipa se va muta la Monaco pentru cele trei probe speciale ramase: PS13 si PS15 Power Stage (Col St. Jean – St. Laurent – 10,16 km) si PS14 (La Bollène Vésubie – Sospel – 31,66 km).

“Totul se desfasoara conform planului si suntem bucurosi ca am terminat ziua de sambata fara probleme, cu ambele modele Hyundai i20 WRC. Echipajele noastre s-au descurcat bine intr-o zi foarte solicitanta. Nu am avut la dispozitie informatii de la editia anterioara, dar am reusit sa invatam foarte multe pana acum si am folosit experienta pentru a ne imbunatati pozitia in clasament. Thierry si Dani au terminat ultima proba in top cinci si se afla ambii in top sase la general, ceea ce este un lucru bun. Trebuie sa ramanem concentrati pentru a termina raliul si tinand cont ca avem sansa sa terminam cu ambele echipaje in top cinci, vom face tot posibilul pentru a reusi”, a spus si Michel Nandan, directorul echipei, citat de Autostiri.ro.

Clasament general dupa ziua a treia din Raliul Monte-Carlo

S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 3:00:39.9

J.M Latvala / M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +42.8

A. Mikkelsen / O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) +1:49.8

M. Østberg / J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +2:42.8

D. Sordo / M. Martí (Hyundai i20 WRC) +3:16.1

T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +3:20.8

E. Evans / D. Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +4:51.7

M. Prokop / J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +8:17.5

S. Loeb / D. Elena (Citroën DS3 WRC) +9:02.2

K. Meeke / P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +10:06.0

Sursa si imagini: comunicat remnis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, WRC

Citește articolul precedent:
Mazda continuă să ofere experiențe e-Sports electrizante: Mazda – RX-Vision GT3 Concept

Mazda RX-Vision GT3 Concept Online Oportunitatea de a participa la campionatele FIA Gran Turismo Noul model de curse virtual Mazda,...

Închide