Raliul Moldovei în febra pregătirilor

| 28 mai 2018 | 0 Comments

Ajuns la a 8-a ediție, Raliul Moldovei se va desfășura în perioada 15-16 iunie. Întrecerea contează ca etapa a patra atât în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, cât și în FIAS European Rally Trophy și FIA Balkan Rally Trophy.

Competiția se va desfășura pe probele de macadam din vecinătatea orașelor Bacău, Moinești și Comănești, și ne propune o revenire a superspecialei din Onești. În acest fel Raliul Moldovei 2018 va face un tur de forță în cele mai mari orașe ale județului Bacău. În plus, așa cum au obișnuit în fiecare an, organizatorii vin și la această ediție cu o noutate absolută: o probă specială care se va desfășura în prima zi a raliului în binecunoscuta zonă Trebeș de lângă Bacău.

PS Valea Budului va reprezenta cea de a treia probă a fiecărei bucle de vineri și este o probă specială foarte tehnică, în lungime de aproximativ 10,6 km, cu primii 2 km având porțiuni drepte și viraje de viteză, iar pe cea de-a doua parte a sa cu foarte multe viraje strânse ce vor pune dificultăți echipajelor, dar mai ales copiloților, care vor avea de făcut o dictare exemplară. Pe lângă această probă specială, prima zi a raliului va avea deja bine-cunoscutele probe Hemeiuș și Trebeș, iar la final superspeciala desfășurată în municipiul Onești.

Cea de a doua zi și finalul raliului vor aduce concurenții în municipiul Moinești și în vecinătatea acestuia, pe probele Runcu, Moinești și Vermești. Ca și anul trecut PS Vermești va fi și Power Stage, transmisă live la TV. Continuă parteneriatul cu TVR care a a început încă de la prima ediție. Transmisiunea de la Onesti va fi făcută de catre Telekom Sport și va putea fi vizionată simultan pe TVR3, TVR Iași și Telekom Sport. A doua zi, împreună cu TVR Iași este transmisă PS Vermești.

Noutatea este reprezentată de faptul că se va transmite cea de a doua trecere și bineînțeles Power Stage. Se ajunge astfel la un cumul de 8 ore de transmisiuni live combinate pe toate posturile TV partenere, un lucru inedit în Campionatul Național de Raliuri Dunlop.

Această ediție a Raliului Moldovei propune și alte modificări importante, cum ar fi locația parcului de service, a secretariatului și a comandamentului raliului. Toate acestea vor fi localizate la Centrul de Afaceri și Expoziții Bacău, Calea Doctor Alexandru Șafran 145, la intrarea în municipiul Bacău dinspre Onești. Pentru cea de a doua zi a raliului, parcul de service și secretariatul se vor muta în centrul Moineștiului la Biblioteca Municipală. Tot aici va fi și finalul raliului, cu festivitatea de premiere ce se va desfășura în Parcul Băi.

Partenerul principal al ediției din acest an este Consiliul Județean Bacău, în asociere cu Primăria Onești, Primăria Moinești, Primăria Bacău și Primăria Zemeș. Principalul partener tehnic al Raliului Moldovei 2018 va fi Helios Bacău, companie cu rețea de distribuție a carburanților din zona Moldovei.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
A doua ediție Turul Colinelor, 12-13 iunie 2021

Competiția ciclistă este organizată sub egida Federației Române de Ciclism, în parteneriat cu RoadGrandTour.

Închide