spot_img

Raliul Iașului, următoarea oprire pentru echipajul Sebastian Scîrlet – Sebastian Itu

Sebastian Scîrlet își continuă sezonul la volanul modelului Renault Clio Rally5, în dreapta sa rămânând același Sebastian Itu alături de care a bifat deja două prezențe – ambele încheiate cu victorie, la Pitești și Bacău.

Ca și până acum, participarea tânărului moineștean nu vizează punctele sau trofeele, ci punerea în practică a noțiunilor și explicațiilor oferite de un navigator experimentat și cu ștate vechi în automobilismul sportiv românesc, așa cum este Sebastian Itu. Desigur, etapa ieșeană aduce după sine și „reactivarea” competiției în Clio Rally5 Challenge România, acolo unde Delta Racing Team România este lider autoritar cu maxim de puncte obținute în cele 4 etape de până acum. 

„Pornim în Raliul Iașului cu același gând care ne-a călăuzit pașii în acest sezon: sosirea cu bine în ultimul control orar al raliului. Mă bucur că vacanța a luat sfârșit și îmi pot relua ‘fotoliul’ favorit – în spatele volanului. Chiar dacă unii tind să creadă că asfaltul este singura suprafață unde îmi place să concurez – dat fiind faptul că mi-am petrecut ani întregi pe circuitele de karting din România – vreau să spun că și macadam îmi place în egală măsură, iar etapa ieșeană este una pe placul meu, combinând palierele de viteză mare cu virajele tehnice din zonele împădurite,” a spus Sebastian Scîrlet.

Prezența pe probele speciale în etapa celor 7 coline reprezintă a treia participare comună Scîrlet-Itu, cei doi sportivi debutând ca echipaj în luna mai a acestui an, la Raliul Argeșului. După o primă zi în care s-au obișnuit unul cu altul, aceștia au considerat că ritmul poate crește pe probele din ziua secundă, etapa culminând cu o dublă victorie.

A urmat apoi etapa de casă a lui Sebastian Scîrlet – Raliul Moldovei – unde la primul lor contact comun cu macadamul, perechea a avut o evoluție în creștere dar calculată, care în cele din urmă i-a răsplătit cu cel mai bun rezultat de până acum al tânărului pilot. Dacă este să ne rezumăm și la situația din clasamente – în pofida faptului că obiectivele nu vizează acest lucru – echipajul Delta Racing Team România ocupă poziția fruntașă la clasă RC5 și cupa monomarcă Clio Rally5 Challenge România, respectiv locul 3 la Juniori. 

„Acest sezon l-am dedicat în întregime creșterii și dezvoltării mele sportive, nicidecum trofeelor sau rezultatelor. Ar fi absurd ca acum, pe ultima sută de metri să-mi schimb obiectivele din prisma poziției mele într-unul sau mai multe clasamente. Aceste lucruri sunt pur informative pentru mine, și ca să fiu sincer, nu dau atenție timpilor pe care îi realizez în timpul desfășurării etape. Într-adevăr, la final, ne uităm împreună cu copilotul și echipa unde și ce am făcut, și mai ales, ce putem îmbunătăți,” a adăugat tânărul pilot.

Raliul Iașului – competiție organizată sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și transmisă în direct pe canalele Prima Sport – se desfășoară în perioada 9-10 Septembrie, programată 7 probe speciale ce însumează puțin peste 118 km de secțiuni cronometrate.

Sursa: comunicat remis autostiri.ro

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,317FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri