spot_img

Raliul Iasului : Napoca Rally Academy lupta pentru obiectivele stabilite

Pana acum Napoca Rally Academy si-a atins doua din obiectivele fixate pentru sezonul 2013

Dupa ce si-a asigurat titlul pe echipe in ERC Production Cup* cu doua etape inaintea finalului de sezon, Napoca Rally Academy se concentreaza acum exclusiv pe lupta din campionatul intern.

Pana acum Napoca Rally Academy si-a atins doua din obiectivele fixate pentru sezonul 2013. Dani Ungur si Toni Avram au reusit sa-si apere titlul la clasa 11, iar Napoca Rally Academy si-a asigura primul titlu european in ERC Production Cup*,dupa evolutia din Raliul Croatiei.

Marco Tempestini si Lucio Baggio concureaza tot cu modelul Ford Fiesta R5

„Am venit din Croatia cu primul nostru titlu european si sunt mandru ca am reusit sa obtinem acest succes pentru Romania. Acum trebuie sa ne concentram pe competitia interna si sa luptam mai departe pentru atingerea obiectivelor”, a spus Marco Tempestini.

La Raliul Iasului, penultima etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop,vor lua startul echipajele Marco Tempestini/Lucio Baggio pe un Ford Fiesta R5, Bogdan Marisca/Sebastian Itu pe Mitsubishi Lancer EVO 9 si Simone Tempestini/Dorin Pulpea la clasa 3, Florin Tincescu/Iulian Nicolaescu si Vlad Cosma/Sergiu Itu la Cupa Dacia. Raliul Iasului se va desfasura vineri si sambata, in prima zi fiind programate 5 probe speciale, iar alte sase in ziua secunda. In total sunt de parcurs 130,3 kilometri de proba speciala pe macadam.

Marco Tempestini si Lucio Baggio vor lua startul pentru a doua oara cu modelul Ford Fiesta R5 si vor incerca sa adune cat mai multe puncte pentru echipa, dar si pentru a-si asigura prezenta pe podium la finalul sezonului in clasamentul general. „Dupa experienta din Raliul Bacaului cu aceasta masina nu am rezistat tentatiei si voi merge tot sezonul cu modelul Ford Fiesta R5. A fost o experienta incredibila care sper sa continue si la Raliul Iasului. Mai sunt doua etape din acest sezon si este foarte important sa ne concentram pentru ca obiectivele propuse mai sunt realizabile”, a spus Marco Tempestini.

Bogdan Marisca si Sebastian Itu vor sa ajunga pe podium la clasa 3

In ciuda unui sezon plin de probleme, Bogdan Marisca si Sebastian Itu nu au renuntat la podiumul clasei 3. „In acest moment suntem pe locul 5 in clasamentul general al clasei 3, dar mai avem doua etape in care putem sa ne implicam in lupta pentru un loc pe podium. Trebuie doar sa avem un pic mai mult noroc decat in etapele anterioare”, a spus si Bogdan Marisca.

Simone Tempestini la un pas de titlu la juniori in 2013

Simone Tempestini si Dorin Pulpea vor lua startul cu modelul Subaru Impreza R4 obectivul principal fiind de a-si asigura titlul la juniori si, desigur, de a ajuta echipa in lupta pentru titlul acestui sezon. „Imi place etapa de la Iasi si sunt sigur ca putem obtine un rezultat bun. Venim dupa doua etape din Campionatul European, dintre care una pe macadam, si sunt sigur ca putem face o cursa buna. Mizez aici si pe pneurile DMACK si mi-am propus sa terminam acest raliu in puncte la general”, a spus Simone Tempestini.

Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu ataca prima pozitie la Cupa Dacia

Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu se afla pe locul secund la Cupa Dacia, iar etapa de la Iasi este una extrem de importanta pentru ca cei doi sa-si atinga obiectivul stabilit la inceputul sezonului, acela de a castiga aceasta competitie. „In aceasta etapa trebuie sa recuperam puncte importante pentru a ne pastra sansele la titlu. Misiunea noastra nu este una usoara, dar nu voi renunta decat in momentul in care chiar nu mai avem nicio sansa. Voi face tot posibilul sa adun maximum de puncte aici”, a spus Florin Tincescu.

Vlad Cosma si Sergiu Itu sustin echipa la Raliul Iasului

Tot la Cupa Dacia concureaza si echipajul Vlad Cosma/Sergiu Itu. Tinand cont ca nu au participat la toate etapele din acest sezon si nu sunt implicati in lupta pentru titlu, obiectivul lor este sa adune cat mai multe puncte posibil pentru echipa. „Nu avem nicio sansa la titlu, dar aceasta nu inseamna ca nu ne vom lupta pe probe. Mai sunt doua etape din acest sezon si mi-ar placea sa le castig pe amandoua”, a spus si Vlad Cosma.

Startul in prima zi, vineri 4 octombrie, se va da la ora 12:15, punctul culminant fiind desigur super speciala Rapa Galbena programata de la ora 17:08. Sambata, 5 octombrie, ziua va incepe la ora 08:00, iar sosirea este programata la ora 18:30.

* Rezultate provizorii pana la omologarea lor de FIA (Federatia Internationala a Automobilului)

Sursa: comunicat transmis publicatiei Autostiri.ro de Berti Panaiot

Credit foto: RallyZoom.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri