Raliul Dakar 2019: Stéphane Peterhansel si David Castera, evoluţie uluitoare încheiată cu câştigarea etapei a treia

| 10 ianuarie 2019 | 0 Comments

Stéphane Peterhansel obţine prima sa victorie de etapă cu MINI John Cooper Works Buggy la Dakar 2019. Patru echipaje MINI au încheiat etapa a treia în top 5. Cinci echipaje MINI se află în top 6, în clasamentul general, după ziua a treia a Raliului Dakar 2019. Carlo Sainz are probleme în urma unui incident şi a ieşit din cursa pentru victorie cu o întârziere de peste 4 ore în clasamentul general.

Stéphane Peterhansel (Franţa) şi navigatorul David Castera (Franţa) au reuşit o evoluţie uluitoare, care s-a încheiat cu câştigarea etapei a treia. Rezultatul urcă echipajul francez şi modelul MINI John Cooper Works Buggy pe locul al treilea în clasamentul general, recuperând minute importante după problemele întâmpinate cu o etapă înainte.

MINI John Cooper Works Rally al tandemului format din Jakub „Kuba” Przygonski (Polonia) şi navigatorul Tom Colsoul (Belgia) a fost a doua maşină MINI ajunsă la final în top 5 al rundei. După doar un minut au sosit Yazeed Al-Rajhi (Arabia Saudită) şi navigatorul Timo Gottschalk (Germania), care au încheiat pe poziţia a patra. Performanţa l-a propulsat pe Al-Rajhi pe treapta a doua a ierarhiei generale. Joan „Nani” Roma (Spania) şi navigatorul Alex Haro (Spania) nu au avut un început bun de zi, dar au recuperat rapid locuri în a doua parte a etapei a treia. Evoluţia lor determinată a dat roade şi au obţinut locul al cincilea.

Cyril Despres (Franţa) şi Jean Paul Cottret (Franţa) au reuşit să încheie etapa a treia pe locul al şaselea, ceea ce a replicat rezultatul din ziua anterioară (etapa 2). Consistenţa lor a dat rezultate, astfel că acum ocupă poziţia a şasea în clasamentul general. Boris Garafulic (Chile) şi navigatorul Filipe Palmeiro (Portugalia) şi-au menţinut ofensiva pentru a intra în top 10 prin încheierea etapei a treia pe locul al 14-lea.

Norocul nu a fost de partea lui Carlos Sainz şi a navigatorului Lucas Cruz. După doar 40 de kilometri din proba specială, echipajul MINI a avut un incident de cursă care a dus la mai multe daune în partea frontală a MINI John Cooper Works Buggy. Cei doi au pierdut foarte mult timp până au pus totul la punct pentru a putea încheia etapa – iar echipa tehnică are de muncă serios pentru ca maşina să fie gata pentru startul rundei a patra.

Stéphane Peterhansel: „Astăzi a fost foarte dificil, cu o navigaţie complicată prin dunele mari şi cu nisip fin din Peru. Nu a fost uşor pentru că a trebuit să rămânem concentraţi timp de patru ore; dacă pierdeai doar o piesă din informaţie, era uşor să te pierzi. Astăzi era foarte uşor să comiţi o eroare, dar David a făcut o treabă bună. Am rulat bine şi este prima etapă câştigată împreună, aşa că este o veste bună.”

Yazeed Al Rajhi: „Astăzi a fost bine. Am avut două probleme mici, unde am pierdut timp, din cauza unei pene lente după ce am lovit o piatră, dar am reuşit să încheiem etapa şi totul este ăn regulă.”

Cyril Despres: „A fost o etapă foarte frumoasă şi ne-am distrat mult, am avut o navigaţie bună şi am trecut cu bine printre dune. Dar am căutat o navigaţie GPS care clar nu era la kilometrul corect în rood book. Este un loc cu multe suişuri şi coborâşuri şi multe dune; am depăşit şase motociclete…”

Urmează etapa a patra care duce concurenţii de la Arequipa la Tacna. Pentru mai multe informaţii despre Dakar 2019, accesaţi site-ul competiţiei.

Raliul Dakar la televizor şi on-line

Reportaje şi ştiri pot fi urmărite zilnic pe Eurosport 1 şi pe platforma Eurosport Player. De asemenea, reportaje şi diverse materiale pot fi urmărite pe aplicaţia Red Bull TV, Red Bull fiind susţinătorul mai multor echipaje MINI.


Raliul Dakar 2019: echipajele MINI după etapa 3

Loc Pilot Navigator # MINI Echipă Timp
2 Yazeed Al-Rajhi (Arabia Saudită) Timo Gottschalk (Germania) 314 MINI John Cooper Works Rally X-raid MINI JCW Rally Team 8h40:56, +6:48
3 Stéphane Peterhansel (Franţa) David Castera (Franţa) 304 MINI John Cooper Works Buggy X-raid MINI JCW Team 8h41:11, +7:03
4 Joan Roma (Spania) Alex Haro (Spania) 307 MINI John Cooper Works Rally X-raid MINI JCW Rally Team 8h46:10, +12:02
5 Jakub Przygonski (Polonia) Tom Colsoul (Belgia) 303 MINI John Cooper Works Rally Orlen X-raid Team 8h47:53, +13:45
6 Cyril Despres (Franţa) Jean Paul Cottret (Franţa) 308 MINI John Cooper Works Buggy X-raid MINI JCW Team 8h58:48, +24:40
13 Boris Garafulic (Chile) Filipe Palmeiro (Portugalia) 321 MINI John Cooper Works Rally X-raid MINI JCW Rally Team 9h38:27, +1h04:19
36 Carlos Sainz (Spania) Lucas Cruz (Spania) 300 MINI John Cooper Works Buggy X-raid MINI JCW Team 12h50:02, +4h15:54

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Auto Slalom – Cupa Bulzesti

Weekendul ce tocmai s-a incheiat a adus la Bulzesti prima etapa de Auto Slalom organizata sub tutela Automobil Club Roman....

Închide