Raliul Dakar 2019 – Etapa 2, Nani Roma a obţinut poziţia secundă la finalul etapei

| 9 ianuarie 2019 | 0 Comments

Patru echipaje MINI au încheiat etapa a doua în Top 10. Nani Roma a obţinut poziţia secundă la finalul etapei, la o distanţă de numai 8 secunde, Yazeed Al-Rajhi a fost al cincilea, locul al şaselea pentru Cyril Despres, Carlos Sainz a încheiat ziua pe poziţia a opta.

După etapa scurtă din ajun, cu doar 84 de kilometri de probă specială, etapa a doua de marţi a fost primul tronson pe distanţă lungă, cu un traseu de legătură de 211 km şi o probă specială dură în lungime de 342 de kilometri.

Cel mai bine clasat echipaj MINI a fost cel format din Joan „Nani” Roma (Spania) şi navigatorul Alex Haro (Spania). Cei doi au avut o zi relativ fără probleme, astfel că au trecut linia de sosire pe locul al doilea. Yazeed Al-Rajhi (Arabia Saudită) şi Timo Gottschalk (Germania), aflaţi la comenzile unui alt MINI John Cooper Works Rally, au ajuns la final cu o întârziere de 1m13s faţă de ocupanţii locului al patrulea.

Echipajul francez format din Cyril Despres şi Jean Paul Cottret a fost al treilea MINI care a încheiat etapa a doua. Ei şi-au dus modelul MINI John Cooper Works Buggy pe poziţia a şasea, în timp ce locul al optulea a fost obţinut de tandemul spaniol format din Carlos Sainz şi Lucas Cruz, membri ai X-raid MINI John Cooper Works Team.

Concurenţi sub culorile Orlen X-raid Team, Jakub „Kuba” Przygonski (Polonia) şi navigatorul Tom Colsoul (Belgia) au avut o cursă diferită faţă de ziua anterioară. Ei nu au putut repeta locul al treilea obţinut în prima etapă şi au trebuit să se mulţumească cu poziţia a 13-a.

Echipajul Stéphane Peterhansel (Franţa) – David Castera (Franţa), aflat la comenzile unui MINI John Cooper Works Buggy, a pierdut peste 17 minute la un moment dat al etapei a doua, când au fost blocaţi între dune. La momentul când au ajuns la final, ei recuperaseră deja timp preţios şi mai mult de 10 poziţii în clasamentul etapei.

Ultimul echipaj MINI care a încheiat etapa secundă a fost cel format din Boris Garafulic (Chile) şi navigatorul Filipe Palmeiro (Portugalia), care a ocupat locul al 18-lea. Echipajul MINI John Cooper Works Rally compus din Orlando Terranova (Argentina) şi Bernardo „Ronnie” Graue (Argentina) nu a încheiat etapa pentru că Terranova a solicitat asistenţă medicală din cauza durerilor la spate, fiind trimis ulterior la spital.

Clasamentul Dakar după etapa a doua oferă o imagine remarcabilă a cât de strânsă este competiţia. Astfel, după mai bine de 3 ore de probă specială, Nani Roma a terminat pe locul al doilea la un ecart de mai puţin de 8 secunde faţă de primul loc. În clasamentul general, cu timpi totali de peste 4,5 ore, diferenţele între primii clasaţi se măsoară încă în secunde.

Cyril Despres: „Suntem mulţumiţi cu MINI John Cooper Works Buggy şi reglajul pe care l-am făcut ieri – poţi face mulţi kilometri în teste aşa cum am făcut noi în Maroc, dar aici, în nisipul şi dunele din Peru, este diferit şi trebuie să setezi foarte bine maşina. Am dovedit spirit de echipă, aşa că, atunci când l-am văzut pe Stéphane blocat în dune, am simţit să trebuie să îl ajut şi am făcut-o.”

Stéphane Peterhansel: „Am rămas blocat şi era un loc rău. Totuşi suntem fericiţi pentru că Cyril s-a oprit şi ne-a tractat de acolo. Am pierdut mult timp, dar cred că fără ajutorul lui Cyril ar fi fost mult mai rău.”

Raliul Dakar la televizor şi on-line

Reportaje şi ştiri pot fi urmărite zilnic pe Eurosport 1 şi pe platforma Eurosport Player. De asemenea, reportaje şi diverse materiale pot fi urmărite pe aplicaţia Red Bull TV, Red Bull fiind susţinătorul mai multor echipaje MINI.

Raliul Dakar 2019: echipajele MINI după etapa a doua

Loc Pilot Navigator # MINI Echipă Timp
3 Joan Roma (Spania) Alex Haro (Spania) 307 MINI John Cooper Works Rally X-raid MINI JCW Rally Team 4h33:27 +0:42
4 Yazeed Al-Rajhi (Arabia Saudită) Timo Gottschalk (Germania) 314 MINI John Cooper Works Rally X-raid MINI JCW Rally Team 4h33:35 +0:50
6 Carlos Sainz (Spania) Lucas Cruz (Spania) 300 MINI John Cooper Works Buggy X-raid MINI JCW Team 4h35:13 +2:28
9 Cyril Despres (Franţa) Jean Paul Cottret (Franţa) 308 MINI John Cooper Works Buggy X-raid MINI JCW Team 4h36:13 +3:28
12 Jakub Przygonski (Polonia) Tom Colsoul (Belgia) 303 MINI John Cooper Works Rally Orlen X-raid Team 4h41:35 +8:50
13 Stéphane Peterhansel (Franţa) David Castera (Franţa) 304 MINI John Cooper Works Buggy X-raid MINI JCW Team 4h46:40 +13:55
17 Boris Garafulic (Chile) Filipe Palmeiro (Portugalia) 321 MINI John Cooper Works Rally X-raid MINI JCW Rally Team 4h51:45 +19:00

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Auto Slalom – Cupa Bulzesti

Weekendul ce tocmai s-a incheiat a adus la Bulzesti prima etapa de Auto Slalom organizata sub tutela Automobil Club Roman....

Închide