Raliul Australiei: Inceput excelent pentru Hyundai Motorsport

| 17 noiembrie 2017 | 0 Comments
  • Hyundai Motorsport si-a propus sa obtina in acest weekend a patra victorie din 2017 in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), Andreas Mikkelsen fiind lider cu 21 de secunde avans dupa prima zi din Raliul Australiei
  • Norvegianul a dominat prima zi si a castigat 5 probe speciale, fiind urmat in clasament de Thierry Neuville, care s-a impus si el pe trei probe vineri
  • Hayden Paddon se afla pe locul 7 in clasamentul general, dupa cele 8 speciale desfasurate pana acum

Echipa Hyundai Motorsport a fost intr-o forma excelenta in prima zi din Raliul Australiei, ultima etapa din sezonul 2017 in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Andreas Mikkelsen este lider cu un avans de peste 20 de secunde, dupa primele 8 din cele 21 de probe speciale, fiind urmat de Thierry Neuville, colegul sau de echipa, iar Hayden Paddon a terminat prima zi pe locul sapte.

Pozitia la start a jucat un rol foarte important pe specialele de macadam din Australia, Neuville fiind printre primii la start. Vineri au fost programate trei probe speciale care au fost parcurse de doua ori – Pilbara (9,71km), Eastbank (19,05km) si Sherwood (26,68km) – precum si doua treceri pe super speciala de 1,27 km.

Andreas Mikkelsen si Anders Jæger, castigatori anul trecut in Australia, s-au impus pe cinci probe speciale si sunt pregatiti sa continue in acelasi ritm pana la final.

“A fost un inceput bun si nu am facut nicio greseala. Imi place mult comportamentul masinii pe macadam si chiar daca avem un avantaj de peste 20 de secunde trebuie sa fim foarte atenti in continuare. Conform prognozei meteo sunt sanse de ploaie in acest weekend, iar sambata sunt programate probele cele mai lungi. Pentru moment sunt multumit de modul in care au decurs lucrurile si sper sa ne pastram pozitia pana la final”, a spus Andreas Mikkelsen, citat de autostiri.ro.

Neuville si Nicolas Gilsoul se afla si ei in lupta pentru cel de-al doilea podium in Raliul Australiei. Echipajul belgian a terminat etapa precedenta, din Marea Britanie, pe locul secund si a obtinut trei victorii in acest sezon (Corsica, Argentina si Polonia).

“Am avut un inceput bun, chiar daca probele au fost foarte alunecoase. Din punctul meu de vedere totul a functionat excelent si sunt multumit de rezultat. Am avut mici probleme cu pneurile soft pe speciala mai lunga, dar chiar daca nu am mers in ritmul pe care l-as fi vrut tot am avut un timp decent. Va fi o lupta foarte stransa pentru locurile de pe podium si, desigur, mi-ar placea sa castig. Sambata vom avea o pozitie mai buna la start si sunt pregatit sa ma lupt pana la final”, a spus Thierry Neuville, citat de autostiri.ro.

Paddon si Seb Marshall, copilotul sau, au avut un inceput mai dificil, dar rezultatele din cea de-a doua parte a zilei au fost incurajatoare pentru restul etapei de la Antipozi.

“Mi-as fi dorit un inceput mai bun in ultima etapa a sezonului. Pana acum, fara un motiv aparent, lucrurile nu functioneaza asa cum trebuie. Vom analiza datele adunate astazi si sper sa putem schimba ceva care sa ne ajute sa crestem ritmul. Este o etapa care imi place mult si unde sustinerea suporterilor este fantastica. Sunt sigur ca ne putem imbunatati pozitia in clasament”, a spus Hayden Paddon, citata de autostiri.ro.

Echipa Hyundai Motorsport s-a aflat la conducere in sase din raliurile desfasurate in acest sezon si  este constienta ca lupta ramane deschisa pana la final. Insa cu opt probe castigate si cu doua echipaje pe primele pozitii, echipa are numeroase motive sa fie optimista.

“Obiectivul principal a fost sa vedem care este performanta masinilor noastre pe macadam si sa incheiem sezonul cu un rezultat notabil. Cu siguranta am atins o parte din obiective inca din prima zi, dar nu trebuie sa devenim prea euforici. Sper ca lectiile invatate pana acum sa ne ajute sa castigam aici. Mai sunt doua zile foarte lungi asa ca inca nu s-a decis nimic”, a spus si Michel Nandan, directorul echipei, citat de autostiri.ro.

CLASAMENT RALIUL AUSTRALIEI (DUPA ZIUA 1)

1          A. Mikkelsen    A. Jæger          Hyundai i20 Coupe WRC          57:51.9

2          T. Neuville        N. Gilsoul         Hyundai i20 Coupe WRC          +20.1

3          K. Meeke          P. Nagle                        Citroën C3 WRC                        +20.8

4          J. M. Latvala     M. Anttila          Toyota Yaris WRC         +29.9

5          C. Breen                       S. Martin           Citroën C3 WRC                        +30.8

6          O. Tänak           M. Järveoja       Ford Fiesta WRC                       +33.0

7          H. Paddon        S. Marshall       Hyundai i20 Coupe WRC          +38.2

8          S. Ogier                        J. Ingrassia       Ford Fiesta WRC                       +47.9

9          S. Lefebvre       G. Moreau         Citroën C3 WRC                        +57.3

10         E. Evans           D. Barritt                       Ford Fiesta WRC                       +1:13.8

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, WRC

Citește articolul precedent:
Campionatul Național de Rally Raid: Baja Satu Mare

26 de echipaje își dispută trofeul Baja Satu Mare, 3 din Cehia, 6 din Ungaria și 17 din România.

Închide