Raliul Aradului: etapa comuna in Romania si Ungaria

| 24 iulie 2012 | 0 Comments

Raliul Aradului gata de start!  Si in 2012, Raliul Aradului va fi etapa in campionatul maghiar

Pregatirile pentru Raliul Aradului 2012, etapa a 6-a a Campionatului National de Raliuri Dunlop, competitie organizata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, au intrat pe linie dreapta, pana la startul cursei ramanand ceva mai mult de 20 de zile. Este timp suficient, speram, pentru ca echipajele ce au iesit mai „sifonate” de pe macadamul sibian sa isi repare bolizii, intrucat cursa aradeana are un farmec aparte, iar probele speciale sunt pe placul pilotilor, dar si al spectatorilor.

Raliul Aradului, start pe kartodromul Vik Power din Arad

Si daca un lucru a mers bine, adica editia din 2011 s-a ridicat, din toate punctele de vedere la asteptarile concurentilor, organizatorii au decis sa nu schimbe nimic. Adica, raliul incepe vineri, de pe kartodromul Vik Power din Arad, cu Superspeciala , care, la fel ca si anul trecut, va avea o suprafata mixta (macadam si asfalt) si continua a doua zi, sambata, cu restul de 10 probe speciale, adica „triungiul” Sistarovat-Zabalt-Lalasint, care va fi parcurs de doua ori, la care se adauga alte doua treceri pe Conop si pe „regina raliului”, Nadas.

Singura diferenta fata de anul trecut este ca aceste speciale au fost botezate dupa numele sponsorilor, astfel: Sisitarovat – „Selin’s”, Zabalt – „Dental Star Clinic”, Lalasint – „Dunlop”, Conop – „Hansen”, Nadas – „Astra Vagoane Calatori”.

„Daca totul a mers bine anul trecut, nu vad de ce am schimba ceva in acest an. Obiectivul nostru este ca Raliul Aradului sa ramana cea mai bine organizata competitie automobilistica din Romania”, a spus Mihai Leu, organizatorul cursei, care a continuat, referindu-se la viitor: „Asa cum am spus, noi am adoptat politica pasilor marunti, dar siguri. Vrem sa fim siguri ca Raliul Aradului este cel mai bun raliu, iar apoi vom face si pasul urmator, adica organizarea unei competitii internationale. Am avut o discutie in acest sens cu domnii Gheorghe Falca, primarul Aradului si Nicolae Iotcu, presedintele Consiliului Judetean Arad, si ne gandim serios la organizarea unei etape internationale, in viitorul apropiat. Ca va fi etapa de IRC sau de Campionat European, asta nu stiu, dar ne dorim ca Aradul sa ajunga pe harta raliurile europene”, potrivit comunicatului de presa.

La randul sau, Ciprian Suarasan, in dubla sa caliate de patron al companiei Selin’s -sponsor al raliului si de sef al echipei de organizare, a punctat: „In calendarul companiei pe care o conduc si al familiei, Raliul Aradului este un lucru tabu. Toata lumea este conectata la acest eveniment major pentru orasul nostru. Ii asigur pe toti prietenii mei – echipaje din CNR, sponsori si fani, ca, la ora sosirii lor aici, totul va fi gata pentru performanta si spectacol”, conform comunicatului de presa.

Raliul Aradului: etapa comuna in Romania si Ungaria

Si in acest an etapa de la Arad va conta in Campionatul de Raliuri al Ungariei, pentru ambele divizii. Adica, la start se estimeaza ca vor fi 25 de echipaje, din ORB etapa (etapa a IV-a Campionatul National) si 10 din Rallye 2(etapa a III-a in liga secunda). Adica, pe langa bolizii adevarati (modele S2000 sau R4), pe macadamul aradean vor fi si acei frumosi nebuni cu batranele lor Lada, pentru care nu conteaza decat competitia, „fierul” avand mai putina importanta. Asadar, la Arad se anunta, inca de acum, un adevarat spectacol automobilistic, lupta dintre piloti, pe probele speciale, pentru victorie, fiind acerba.

Raliul Aradului 2012– date tehnice

Lungime TOTALA raliu : 494,2 km
Numarul probelor speciale: 11
Lungime TOTALA probe speciale: 125.20 km
Suprafaţa de rulare: macadam
Procent probe speciale: 25,33 %Raliul Aradului 2012, a VI-a etapa din cadrul Campionatului National de Raliuri – Dunlop este organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si este sustinut de Primaria si Consiliul Judetean Arad in calitate de parteneri oficiali.

Partenerii principali ai cursei sunt Kia Motors, Astra Vagoane Calatori, Hansen, Dunlop, Dental Star Clinic, Selin’s Arad, Axis Emergency,Axis Security.
Raliul Aradului 2012 este organizat cu sprijinul: Hotel „Parc” Arad, Hotel „Central” Arad, Hotel „Continental Forum” Arad, Hotel „Coandi” Arad, Vik Power Arad, Ocol silvic Nadas, Galeria Real
Parteneri media: Auto Motor si Sport, The Marketer, Bussines Woman, Pro FM, Regional West TV, Arad On Line, Zile si Nopti, www.raliularadului.ro, www.autorally.ro

Sursa: comunicat de presa Dan Craciun

Un material publicat pe www.autostiri.ro


Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
O nouă ediție Transilvania Rally va avea loc în această săptămână

Mai sunt puține zile până la startul celui mai important eveniment de motorsport din această parte a țării, Total Transilvania...

Închide