Raliul Aradului Atrium Mall: podium pentru Adrian Drăgan și Valentin Brădățeanu

| 13 mai 2014 | 0 Comments
Adrian Dragan - Valentin Bradateanu - Raliul Aradului 2014

Adrian Dragan – Valentin Bradateanu – Raliul Aradului 2014

Probleme de set-up la startul primei etape de macadam

Echipajul revistei auto motor si sport –  sustinut anul acesta de Unior-tepid, SKF și Vianor –  ce a concurat pe o mașină Subaru Impreza  WRX STI furnizată de echipa TM-Sport a avut o evoluție ascendentă pe durata celor două zile ale Raliului Aradului Atrium Mall, etapă ce a contat atât pentru Campionatul Național de  Raliuri cât și pentru European Rally Trophy, conform comunicatului tarnsmis Autostiri.ro.

Raliul Aradului Atrium Mall a doua etapă a sezonului CNR-Dunlop 2014 și prima de macadam a a avut coeficient 0,8 și 100km de probă specială împărțiți pe parcursul a două zile. Traseul care s-a prezentat în condiții excelente a fost caracterizat de probe tehnice și rapide, carcateristica principală fiind alternața de lumini și umbre din zonele împădurite. În premieră, Raliul Aradului Atrium Mall a avut o probă superspecială derulată în nocturnă în centrul Municipiului Arad. Această probă spectacol încheind practic prima zi de concurs.

Pentru Drăgan și Brădățeanu, raliul nu a început însă sub cele mai bune auspicii, un set-up greșit al suspensiei a făcut ca mașina să fie greu de controlat pe primele patru probe speciale derulate consecutiv fără parc de service între ele. Problemele au fost însă remediate în parcul de service dinaintea superspacielei și cei doi au început o cursă de recuperare. La finaul primei zilei Drăgan și Brădățeanu se găseau pe poziția a cincea la Clasa 3.

Locul 3 Clasa 3

„Mașina a fost greu de controlat pe prima probă specială  extrem de alunecoasă. Am făcut o greșeală care s-a soldat cu oprirea motorului.  Cred că am pierdut aproape 30 de secunde pe acea probă. Pur și simplu nu înțelegeam ce se întâmplă cu mașina. În service însă am refăcut tot set-up-ul mașinii, iar din acel moment am  început să recuperăm.” a declarat Drăgan la finalul primei zile, citat de Autostiri.ro

Ziua a doua care însuma doar trei probe speciale, dar între care două cele  mai lungi și mai tehnice, avea să se închie însă cu bine pentru Drăgan și Brădățeanu. Cei doi au pornit în forță pe prima probă specială a zilei Conop, la final ocupând locul 3 la Clasă la numai o secundă de pozița a doua, performanțalor fiind însă afectată de o pană lentă la roata dreapta față. Această pană avea însă să-i întârzie la startul pe cea de-a doua probe  a zilei, (PS 7 de 23km) cu două minute, cei doi primind o penalizare  de 20 de secunde. Din acel moment au decis să-și conserve avansul și să pătreze poziția a treia pe podium.

Clasare în top 10  în clasamentul general FIA

Rezultatul excelent de la Clasa 3 a fost dublat și de o clasare în puncte în Clasamentul General FIA, cei doi încheind raliul pe poziția a zecea, la fel ca și anul trecut.

„Am venit la Arad cu gandul sa obținem un loc cât mai bun în această etapă. Determinarea și experiența acumulată ne-au pozitionat în final pe podium. După ce ieri ne-am luptat efectiv să ținem mașina pe drum. Azi am putut crește ritmul și fără acea pană am fi fost într-o situație mai bună de a  ataca locul secund. Vreau să-i felicit organizatorul, pe Mihai Leu pentru acest raliul foarte frumos darși bineînteles să le multumesc tuturor partenerilor noștri, lui Vali Brădățeanu și mecanicilor care  ne-au pus la dispoziție o mașină care din punct de vedere tehnic nu ne-a dat nicio emoție. A fost acea problemă de set-up, dar asta acum  numai contează. Important este că am revenit în lupta pentru podiumul final al Clasei 3.

Adrian Dragan - Valentin Bradateanu - podium Raliul Aradului

Adrian Dragan – Valentin Bradateanu – podium Raliul Aradului

Locul trei obținut la Arad clasează echipajul Adrian Drăgan/ Valentin Brădățeanu, după primele două etape ale sezonului 2014 a CNR-Dunlop, pe poziția a patra în Clasa 3 și locul 16 în Clasamentul General FIA.

Următoare etapă ce se va derula pe macadam va avea loc la Tulcea în perioada 30 mai-1 Iunie. Danube Delta Rally fiind un raliul cotat cu coeficient 1.

După primele două etape ale sezonului 2014 a CNR-Dunlop, Adrian Drăgan și Valentin Brădățeanu ocupă poziția a patra în Clasa 3.

Sursa: coumnicat remis Autostiri.ro

Credit foto: neprecizat


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
O nouă ediție Transilvania Rally va avea loc în această săptămână

Mai sunt puține zile până la startul celui mai important eveniment de motorsport din această parte a țării, Total Transilvania...

Închide