#RacingMIMI, final de sezon în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, un nou început

| 14 octombrie 2021 | 0 Comments

#RacingMIMI a încheiat un prim sezon de experimente şi multe provocări, reuşind să ducă la final fiecare cursă din Campionat Naţional de Viteză în Coastă din acest an. Ultima etapă a fost celebra cursă de la Poiana Braşov, una încărcată de zeci de ani de tradiţie în motorsport, organizată în weekendul 9-10 octombrie.

Etapa de 5 km de pe faimosul Drum al Poienii a adunat o participare-record pentru acest an, cu 93 de automobile anunţate pentru start. Traseul lung şi rapid nu este unul care a favorizat o clasare foarte bună pentru MIMI, la aceasta s-au adăugat provocări legate de o serie de setări ale maşinii. În aceste condiţii, cel mai bun timp al etapei pentru MIMI a fost 3:04,767, cu numai 3 secunde mai bun ca performanţa de anul trecut, în contextul în care maşina a dispus acum de suspensii sport KW, pneuri de curse şi o serie de îmbunătăţiri dinamice. În final, echipajul #37 s-a clasat pe locul al 62-lea.

,,Ştim că putem să urcăm mai sus în clasament. Dominic Marcu a pilotat remarcabil. Din păcate, greşelile de setări ne aparţin. A fost un weekend greu, dar de la care am învăţat multe. Ne pregătim de pauza dintre sezoane cu planuri mari de îmbunătăţire”, explică Alex Şeremet, manager de comunicare BMW Group România.

Etapa de la Poiană a marcat o altă premieră excepţională. Echipa Cox Motorsport, susţinută de Kaufland România, cu Sorin Ghişoi ca pilot, a aliniat la start un alt model MINI Cooper SE pregătit pentru curse. Ei au fost pionierii maşinilor de curse electrice, fiind primii participanţi cu un automobil electric de curse – un Volkswagen Golf GTI Cup cu modificări extinse – în competiţiile mari ale motorsportului românesc. În cursa de casă, la debut cu MINI Cooper SE, Sorin Ghişoi a reuşit să coboare sub timpii obţinuţi cu vechea maşină de curse, mult mai puternică. În final, el a încheiat pe locul al 45-lea în clasamentul open.

,,Am intrat într-o aventură excepţională. Am fost pionieri – construind primul MINI Electric de curse din istoria mărcii, dar şi prima incursiune de motorsport cu implicare BMW Group România. A fost un sezon cu multe provocări, în care am învăţat mult. Suntem pregătiţi să revenim şi să luptăm pentru performanţe tot mai bune. Alături de noi am avut parteneri puternici care au făcut aventura posibilă – Vitesco şi Automobile Bavaria ne-au oferit consultanţă şi ne-au ajutat pentru pregătirea maşinii, Michelin ne-a «încălţat» cu pneuri, BCR – George ne-a decorat maşina cu artă, Renovatio ne ajutat să ne alimentăm cu energie, echipa de service Hashtag Motorsport a fost alături de noi la fiecare etapă.

Un al doilea MINI în campionat care performează excelent arată că abordarea noastră are sens. Putem să sperăm anul viitor la şi mai multe maşini şi la o posibilă formare a unei cupe”, explică Alex Şeremet, manager de comunicare BMW Group România.

În ultima cursă a sezonului, MIMI a consumat aproximativ 5,2 kWh pentru fiecare probă de concurs, adică echivalentul a aproximativ 5% din baterie pentru o urcare în ritm alert de 5 km, aproximativ 1 km până la regrupare şi încă 6 km coborârea în parcul de service. În întregul weekend, MIMI a consumat aproximativ 42 kWh.

La ultima etapă de coastă a debutat o nouă lucrare de artă dintr-o serie de lucrări de artă create de ilustratori români pentru brandul George al BCR, într-un proiect coordonat de One Night Gallery. Lucrarea semnată de Maria Bălan se adaugă altor cinci proiecte expuse până acum pe acoperişul MIMI, semnate de Bianca Dumitrescu, Livia Fălcaru, Ioana Turşcă, Mircea Popescu şi Alina Marinescu.

Despre artist: Maria Bălan este artist grafician stabilit în Bucureşti unde a studiat Grafică la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”. A fost implicată în diverse proiecte artistice şi a participat, de asemenea, la o serie de expoziţii naţionale şi internaţionale. Lucrările Mariei se concentrează pe ilustraţie, pictură şi gravură. În 2013 a luat premiul Bienalei Internaţionale de Afiş şi Ilustraţie de Carte a Tinerilor Artişti din Timişoara. În 2015 a publicat, în ediţie limitată, o cartea de artist care e parte din selecţia „carte de artist” a concursului „Cele mai frumoase cărţi din România”. În 2019 a lansat cartea Anomalica, realizată integral manual în tehnica linogravurii, în cadrul unui eveniment marca One Night Gallery. Din 2016, Maria a început să activeze şi în zona de street art cu intervenţii urbane axate pe subiecte sociale sau de mediu. Poţi descoperi murale semnate de ea în Bucureşti, Iaşi, Braşov.

Despre lucrare: Lucrarea Mariei ilustrează un subiect frecvent întâlnit la artistă – şi anume, omul şi animalul totemic, în cazul acesta o pasăre. Lucrarea are un aer misterios, fiind pusă în contextul unui oraş stilizat, personajul în sine devenind şi el un fel de citadelă. Prin intermediul unei atmosfere suprarealiste, Maria surprinde cotidianul de zi cu zi într-o imagine misterioasă şi stranie.

Credit foto: RallyArt.ro

Sursa: comunicat remis autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Trei echipaje românești la Raliul Ungariei, penultima etapă din FIA ERC

Lotul României va fi reprezentat de trei echipaje la penultima etapă din Campionatul European de Raliuri, care va avea loc...

Închide