Final. Raliul Iaşului 2011!

| 24 septembrie 2011 | 4 Comments

Bogdan Marişca reuşeşte în extremis un loc doi la Iaşi şi amână astfel suspansul pentru ultima etapă a CNR, cea de la Bacău. Raliul Iaşului a fost câştigat de Gergo Szabo, podiumul fiind completat de Dan Gîrtofan.

Ziua a 2-a

PS6 Cioca Boca B1 – 13,6 km. Ziua decisivă a debutat în această dimineaţă la Iaşi cu speciala din vecinătatea localităţii Cioca Boca, parcursă însă de această dată în sens invers. Szabo a început ziua la fel cum a încheiat-o ieri, cu o victorie.

Pilotul maghiar a parcurs cei 13,6 kilometrii în 9:08.5, fiind urmat la numai 0,2 secunde de Vali Porcişteanu şi la 14,1 secunde de Bogdan Marişca.

La general Szabo conduce cu un avans de 23 de secunde în faţa lui Marişca, ultima treaptă a podiumului fiind ocupată de Porcişteanu, 1,9 secunde întârziere faţă de pilotul de pe locul doi.

PS7 Cioca Boca B2 – 13,6 km. Cea de-a doua specială a zilei a doua de la Iaşi a adus schimbarea pronosticată de majoritatea celor prezenţi la faţa locului, Vali Porcişteanu l-a depăşit pe Bogdan Marişca la general după ce a încheiat proba al doilea la 1,6 secunde de câştigătorul Gergo Szabo.

În aceste condiţii pilotul argeşean este Campion Naţional virtual!

Marişca a încheiat al treilea speciala, la 10,1 secunde de Szabo, urmat de Gîrtofan 20,7s. şi Tomiţă 33,5s.

PS8 Madirjac – 26,5 km. Penultima specială a Raliului Iaşului a fost una cu ghinion pentru Vali Porcişteanu. Pilotul argeşean a făcut pană pe specială şi a pierdut mai bine de trei minute în raport cu învingătorul, Gergo Szabo (15:39.6).

În aceste condiţii, Marişca, sosit al doilea (+15.8s.), la depăşit pe Vali şi păstrează şanse în continuare la titlul suprem. Mai mult, Porcişteanu a fost depăşit şi de Girtofan la general, braşoveanul sosind al treilea pe specială.

PS9 Sinesti – 19,7 km. Vali Porcişteanu se impune pe ultima specială a Raliului Iaşului, însă rămâne pe patru la general şi este nevoit să aştepte cursa de la Bacău pentru a deschide şampania.

Locul doi pe specială, şi totodată victoria la general, i-a revenit maghiarului Gergo Szabo, întimp ce pe trei, atât pe probă cât şi la general a venit braşoveanul dan Gîrtofan.

Ziua 1

PS1 Tacuta 1 – 9.1 km. Bogdan Marişca este primul lider al Raliului Iaşului. Clujeanul şi-a adjudecat prima specială a competiţiei, Tacuta 1, cu 8,7 secunde în faţa contracandidatului direct Vali Porcişteanu, sosit al cincilea. Între aceştia s-au interpus Szabo, Tempesta şi Gîrtofan.

PS2 Cioca Boca A1 – 17.8 km. Marişca îşi joacă la Iaşi ultimele şanse la titlul naţional iar pilotul ardelean face tot posibilul pentru a nu da cu piciorul acestora. După ce şi-a adjudecat prima probă, Marişca a recidivat şi şi-a trecut-o în cont şi pe cea de-a doua. El a fost urmat de Szabo şi Gîrtofan, Porcişteanu, liderul la zi a clasamentului general fiind doar al patrulea.

În aceste condiţii ecartul dintre cei doi rivali, Marişca şi Porcişteanu ajungea la aproape jumătate de minut, în favoarea primului, după numai două speciale.

PS3 Tacuta 2 – 9,3 km. După o vizită în parcul de service, piloţii înscrişi la startul Raliului Iaşului au luat iar la colindat specialele. A doua trecere pe Tacuta a fost gestionata mult mai bine de Vali Porcişteanu de această dată, argeşenul adjudecându-şi proba cu 8.9 s. în faţa lui Szabo.

Pe trei a venit Dan Gărtofan (+9.7s.), în timp ce liderul la general, Bogdan Marişca, a sosit doar al patrulea, la peste zece secunde.

În aceste condiţii Marişca rămâne cu numai trei secunde avans la general în faţa lui Szabo şi cu 18 în faţa lui Porcişteanu, acesta din urmă rămânând în continuare pe poziţia a patra.

PS4 Cioca Boca A2 – 17,8 km. Ultima specială de macadam a primei zile schimbă liderul în Raliul Iaşului. Gergo Szabo încheie din nou al doilea, însă câştgă suficiente secunde pentru a-l devansa pe Marişca.

Mai mult, Vali Porcişteanu cîştigă a doua specială a zilei şi îi suflă în ceafă ardeleanului la general, Vali urcând pe trei în detrimentul lui Dan Gîrtofan.

Rămâne de văzut dacă cei 2,2 kilometrii ai super-specialei ce încheie ziua sunt suficient de mulţi pentru a mai produce şi alte modificări în clasamentul general.

PS5 – Ripa Galbena – 2,2 km. Ziua s-a încheiat cum nu se putea mai frumos la Iaşi, cu o super-specială pe străzile oraşului! Cel mai bun timp i-a aparţinut maghiarului Gergo Szabo (1:44.2), acesta fiind urmat, la interval de sub o secundă, de Edwin Keleti şi Titi Aur.

Maghiarul a rămas primul la general, urmat la 8.2 s. de Bogdan Marişca, locul şase pe specială, şi la 24.2 s. de Vali Porcişteanu, locul patru pe probă.

Mâine sunt programate ultimele patru speciale ale competiţiei.

Clasamentul specialelor Raliului Iaşului:

Vineri – 23 Septembrie

12:10 – PS1 – Tacuta 1 – 9,3 km – 1. B. Marişca, 2. G. Szabo, 3. M. Tempestini.

12:52 – PS2 – Cioca Boca A1 – 17,8 km – 1. B. Marişca, 2. G. Szabo, 3. D. Gîrtofan.

14:50 – PS3 – Tacuta 2 – 9,3 km – 1. V. Porcişteanu, 2. G. Szabo, 3. D. Gîrtofan.

15:32 – PS4 – Cioca Boca A2 – 17,8 km – 1. V. Porcişteanu, 2. G. Szabo, 3. B. Marişca

16:56 – PS5 – Ripa Galbena – 2,2 km – 1. G. Szabo, 2. E. Keleti, 3. T. Aur.

Sambata – 24 Septembrie

10:17 – PS6 – Cioca Boca B1 – 13,6 km – 1. G. Szabo, 2. V. Porcişteanu, 3. B. Marişca.

12:40 – PS7 – Cioca Boca B2 – 13,6 km – 1. G. Szabo, 2. V. Porcişteanu, 3. B. Marişca.

13:38 – PS8 – Madirjac – 26,5 km – 1. G. Szabo, 2. B. Marişca, 3. D. Gîrtofan.

15:36 – PS9 – Sinesti – 19,7 km – 1. V. Porcişteanu, 2. G. Szabo, 3. D. Gîrtofan.


Tags: , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Duminică la dublu pentru istorice: a treia etapă Romanian Retro Racing și sărbătoarea Retromobil Fest se desfășoară pe circuitul Motorpark

Campionatul desfășurat sub tutela FRAS şi cu susținerea Retromobil va alinia la start inclusiv proprietari de motociclete clasice, în premieră...

Închide