spot_img

Prima victorie pe asfalt pentru Dănuț și Lucian Budai

Cupa Suzuki și-a desfășurat weekend-ul trecut cea de-a cincea etapă din sezonul 2019 al Campionatului Național de Raliuri, gazda fiind Raliul Sibiului. Cu un program desfășurat pe durata a două zile de concurs, cursa sibiană avea să propună în acest an un format mult schimbat față de edițiile anterioare, noutățile fiind introducerea mai multor probe speciale complet noi, fapt care a pus la grea încercare echipajele prezente la start.

Prima zi a început cu anularea probei speciale „Poplaca 1”, urmată fiind de urcarea pe „Călugăru”, întoarcerea fiind aceiași probă iar încheierea având loc odată cu evoluția pe proba specială „Poplaca 2”. La finalul zilei, Dănuț și Lucian Budai aveau să ocupe poziția de lideri ai Cupei Suzuki, urmați fiind pe podiumul clasamentului de echipajele Bogdan Talașman/Andrei Mitrașcă și Bogdan Vrabie/Levente Csegzy.

Ziua secundă a programat nu mai puțin de unsprezece probe speciale, câte două treceri pe noile probe “Boz”, „Doștat”, „Presaca” și mult mai celebra „Dobârca”, respectiv celebra buclă formată din urcarea și coborârea „Păltinișului”, raliul urmând a fi încheiat după evoluția pe superspeciala desfășurată în zona Sălii Transilvania.

Dănuț Budai, victorios în premieră a unei etape desfășurate pe asfalt, Andrei Georgescu și Bogdan Talașman și-au împărțit victoriile probelor speciale în ziua de sâmbătă, duelul urmărit de toată lumea fiind dat de ultimii doi, experiența lui Bogdan spunându-și cuvântul în final, acesta adjudecându-și la limită poziția secundă la finalul raliului. În afara podiumului s-au clasat echipajele Bogdan Vrabie/Levente Csegzy, Alex Ardelean/Horațiu Baltador, Rareș Dranca/Andrei Brezoszki și Sergiu Dinulescu/Alexandru Giușcă.

Raliul Sibiului 2019 a însemnat prima victorie într-o etapă de asfalt pentru Dănuț și Lucian Budai, cei doi mărindu-și astfel avansul în fruntea clasamentului general al Cupei Suzuki.„Încă de la recunoaşteri ne-am dat seama că va fi un raliu greu, cu viteze deosebit de mari,  la care orice mică greşeală putea însemna încheierea raliului cu daune majore. Cu concentrare maximă  am avut un parcurs bun, cu un ritm foarte ridicat de la începutul raliului. Ne bucurăm foarte mult de rezultat, un rezultat care ne consolidează poziţia de lideri în cadrul Cupei Suzuki, felicitări tuturor concurenţilor care au terminat Raliul Sibiului şi aşteptăm cu nerăbdare următoarea etapă: Raliul Iaşului pe macadam,” a declarat Lucian la finalul raliului.

După un duel foarte strâns în ziua secundă, Bogdan Talașman și Andrei Mitrașcă reușesc să urce pe cea de-a doua treapta a podiumului la Sibiu. „Raliul Sibiului a fost pentru noi de bun augur, am reușit sa mărim puțin ritmul faţă de prima jumătate a campionatului. Am avut un duel interesant pentru locul doi, care a ținut până la ultima probă, obligându-ne să rămânem concentrați și să dăm totul. Vom menține acest ritm ascendent și la următoarele etape.”  a declarat Bogdan la finalul raliului.

Andrei Georgescu și Mihaela Balint au dorit să demonstreze în acest weekend faptul că victoria din etapa precedentă nu a fost doar o întâmplare, cei doi având din nou un ritm foarte ridicat. „Mulţumit de ritmul avut la Raliul Sibiului. Am terminat pe locul 3 Cupa Suzuki şi locul 1 debutanţi. Vineri , din păcate, Suzuki n-a mai funcţionat aproximativ 2 km pierzând mult timp pe proba specială. Ne vedem la Raliul Iaşului unde îmi propun să atac podiumul la Cupa,”  a declarat Andrei la finalul raliului.

Pentru Bogdan Vrabie și Levente Csegzy etapa sibiană a însemnat mai mult trecerea peste ieșirea violentă în decor, cei doi mărind ritmul constant fără asumarea vreunui riscuri. „Raliul Sibiului a fost pentru noi o încercare de a reintra în ritm după ieşirea în decor de la Raliul Harghitei. Am terminat doar pe 4, am şi avut mai multe evenimente nedorite, pe PS 4 ne aştepta un câine ciobănesc într-un viraj de viteză, a doua zi am făcut pană pe ps 6, după care am parcurs complet fără comunicaţie probele 7 şi 8. Suntem fericiţi că până la final am reuşit să avem un ritm bun şi suntem încrezători că la Raliul Iaşului ne putem lupta cu colegii noștri pentru victorie,” a declarat Levi la finalul raliului.

Mult mai încrezător și hotărât în abordarea virajelor, Alex Ardelean a reușit alături de Horațiu Baltador un raliu bun, lipsit de evenimente și care le-a readus celor doi zâmbetul pe buze. „Ne bucurăm că am reușit să creștem ritmul la această etapă, mai avem însă puțin de muncă pentru a ajunge acolo unde ne dorim. Suntem foarte fericiţi pentru rezultatul obţinut în clasamentul pe echipe, mulțumim fanilor pentru susținerea oferită și așteptăm cu nerăbdare etapa de la Iași,”  a declarat Hora la finalul raliului.

Rareș Dranca și Andrei Brezoszki și-au îndeplinit obiectivul, acela de a acumula cât mai multă experiență la bordul modelului Swift Sport, cei doi fiind încântați la finalul cursei. „Sunt fericit să pot spune că am terminat Raliul Sibiului fără probleme tehnice şi am reuşit să ne îndeplinim obiectivul. Maşina a mers extraordinar, mulţumită echipei tehnice! Viitoarele participări sunt încă sub semnul incertitudinii dar sper să strâng bugetul necesar pentru a participa la toate etapele!” a declarat Rareș la finalul raliului.

O abordare precaută și multă voie bună s-a regăsit și la bordului Swift-ului Sport cu numărul 419, ce i-a avut la bord pe sibienii Sergiu Dinulescu și Alexandru Giușcă. „Raliul Sibiului a reprezentat debutul meu la bordul Swift-ului Sport, alături de Alexandru Giuşcă am reuşit să mă adaptez destul de repede la comenzile mașinii, fiind încântat de ritmul avut pe finalul cursei. În urma acestui raliu am hotărât să continui în Cupa Suzuki 2019, având în plan participarea la ultimele două etape ale sezonului,” a declarat Sergiu la finalul raliului.

În 2019, partenerii Cupei Suzuki sunt: Suzuki România, Suzuki Hybrid, My-Suzuki.ro, ECSTAR, www.infinitagency.ro, Bucur Tuning, Sparco, Hankook și Protlum.

Credit foto: RallyZoom.ro

Sursa: comunicat remis autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,161FaniÎmi place
702CititoriConectați-vă
1,180AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri