Premiera mondială a prototipului I.D. VIZZION la Geneva

| 26 februarie 2018 | 0 Comments

I.D. VIZZION demonstrează eforturile Volkswagen de a asigura mobilitatea optimă condiţiilor viitorului. Maşina nu poluează în trafic, datorită sistemului electric de propulsie, fiind totodată mai sigură şi mult mai confortabilă, graţie deplasării autonome, informează Volkswagen.

Mai mult, acest concept-car inovator va arăta la Salonul Auto Internaţional de la Geneva cât de elegant şi atractiv poate fi designul automobilului viitorului. La interiorul modelului I.D. VIZZION a fost creată o atmosferă absolut inedită, fără volan sau alte unităţi de control vizibile.

Cea mai amplă campanie de noi modele şi de produse inovatoare din istoria Volkswagen intră în etapa următoare. După ce anterior prezentase primele autovehicule complet electrice ale noii familii de modele I.D., marca Volkswagen arată acum pentru prima dată un concept auto cu capacitatea de a conduce autonom. În prezent, Volkswagen depune eforturi în direcţia dezvoltării autovehiculelor în toate domeniile. Obiectivul: implementarea tehnologiei inovatoare pentru ca automobilele să devină mai ecologice, mai sigure şi mult mai confortabile. Cu toate aceste calităţi, automobilul va deveni mai util şi mai important, câştigând mai multă valoare pentru mobilitatea viitorului. De asemenea, acest automobil va putea fi utilizat şi de către persoanele care în prezent nu pot conduce un autovehicul, de exemplu din cauza vârstei.

Noul concept-car I.D. VIZZION este al patrulea membru al familiei Volkswagen I.D.,  iar cu tehnologia sa inovatoare, cu sistemul complet automatizat de operare şi forma sa elegantă, această limuzină premium indică direcţia aleasă de Volkswagen în ceea ce priveşte tehnologia şi designul modelelor sale electrice viitoare.

La interiorul modelului I.D. VIZZION, inginerii au exploatat sistematic potenţialul condusului autonom. „Şoferul digital”, cu numeroasele sale sisteme de asistenţă asigură controlul automobilului, fără să fie nevoie de volan sau de unităţi de comandă vizibile. Pentru şofer, cât şi pentru pasageri, aceasta înseamnă o nouă dimensiune a siguranţei şi confortului. Prototipul se deplasează automat, controlează automat direcţia şi navighează autonom în trafic, permiţându-le pasagerilor să-şi folosească liber timpul de pe parcursul călătoriilor. Gazda virtuală, cu care pasagerii comunică prin comandă vocală şi prin gesturi, cunoaşte preferinţele personale ale ocupanţilor, datorită integrării complete în eco-sistemul digital şi astfel se adaptează individualizat fiecăruia, potrivit Volkswagen.

Puterea totală a sistemului automobilului I.D. VIZZION cu o lungime de 5,11 m se ridică la 225 kW. Viteza sa maximă este de 180 km/h. Bateriile litiu-ion de 111 kWh permit o autonomie de 665 de kilometri, cu utilizarea funcţiei de recuperare a energiei de frânare. Dispunând de un sistem inteligent de management, cele două motoare electrice cooperează cu eficienţă maximă, antrenând toate cel patru roţi ale limuzinei.

I.D. VIZZION demonstrează în mod clar cât de mare este potenţialul arhitecturii pur electrice concepute de Volkswagen şi reprezintă baza tehnică pe care vor construi viitoarele autovehicule electrice de la Volkswagen, permiţând autonomii mari şi utilizarea maximă a spaţiului, la costuri optime. Până în anul 2025 marca intenţionează să introducă peste 20 de autovehicule electrice. Începând cu 2020, I.D.2 va fi lansat ca automobil compact electric. Va fi urmat la scurt timp de un SUV electric: I.D. CROZZ3 şi apoi, nu la mult timp, de I.D. BUZZ4, care este o limuzină spaţioasă.

1 )2) 3) 4) Prototipul nu este încă oferit spre vânzare, motiv pentru care nu se aplică Directiva 1999/94/CE.

Imagini preluate de pe paultan.org

VIA: Volkswagen


Tags: , , , ,

Category: Noutati, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Adrian RĂSPOPA aproape de victorie în Raliul Moldovei Bacău

Cu un start excelent pentru Adrian RĂSPOPA, concretizat cu victorie pe prima probă specială a raliului, pilotul băcăuan anunța o...

Închide