Premieră mondială pentru noul Opel Mokka

| 22 septembrie 2020 | 0 Comments
  • CEO-ul Opel, Michael Lohscheller prezintă noul Mokka
  • Noul Mokka este primul model cu Opel Vizor, Pure Panel și emblemă nouă Opel Blitz și denumirea modelului centrată în partea din spate
  • Design clar, îndrăzneț, dimensiuni compacte, spațiu pentru cinci ocupanți
  • Posibilitatea de a alege dintre sisteme de propulsie electrică și motoare cu ardere internă
  • Confort și tehnologie de ultimă generație

CEO-ul Opel, Michael Lohscheller a prezentat pentru prima dată publicului noul model Opel Mokka în sediul companiei din Rüsselsheim, pe data de 22 septembrie. Un autovehicul menit să provoace emoții și să paveze drumul pentru marcă, noul Opel Mokka este primul model care integrează noul design frontal al mărcii, Opel Vizor. Același lucru se aplică și pentru emblema Opel Blitz în formă de fulger și denumirea centrată a modelului în partea spate. Noul Mokka este și primul model Opel cu Pure Panel și un post de conducere complet digitalizat. În plus, este primul model Opel disponibil cu un sistem de propulsie electrică la începutul vânzărilor, dar și cu motoare cu ardere internă extrem de eficiente. Noul model Opel Mokka poate fi comandat acum la un preț de pornire atractiv de 19.990 € (toate prețurile sunt valabile în Germania și includ TVA). Prețurile pentru țara noastră vor fi comunicate în curând.

„Cu ajutorul noului model Mokka, am reinventat virtual marca Opel. Am proiectat și dezvoltat autovehiculul de la zero, aici la sediul din Rüsselsheim. Întreaga echipă a lucrat cu o pasiune de neegalat și un angajament ferm față de viitorul mărcii Opel. La începutul comenzilor, noul model Mokka este disponibil în variantele cu motor pe benzină, diesel sau pur electric – clientul are posibilitatea de a alege,” a declarat CEO-ul Opel, Michael Lohscheller, citat de autostiri.ro.

Cu prețuri începând de la 32.990 € (toate prețurile sunt cele practicate în Germania și includ TVA), noul model Mokka-e circulă fără emisii. Cu stimulentele locale aplicate, prețul scade chiar la o valoare moderată de 23.420 €. Sistemul de propulsie electrică produce o putere de 100 kW (136 cp) și un cuplu maxim de 260 Nm la pornirea de pe loc. În ciclul WLTP1, bateria de 50 kWh asigură o autonomie de până la 324 km, până la următoarea reîncărcare necesară.

Design uimitor: Primul model Mokka cu Opel Design și Opel Pure Panel

Consolele scurte și postura lată sunt tipice pentru apariția încrezătoare a vehiculului compact de 4,15 m cu cinci locuri. Cea mai impresionantă caracteristică frontală este Opel Vizor. Acesta acoperă noua parte frontală Opel, integrând perfect grila vehiculului, farurile LED și noua emblemă a fulgerului Opel Blitz într-un singur element. Denumirea modelului apare pentru prima dată în centrul hayonului cu un font special conceput.

De asemenea, interiorul reflectă această filosofie clară. Noul Opel Pure Panel integrează două ecrane de mari dimensiuni și se concentrează pe elementele esențiale. În contrast cu posturile de conducere supraîncărcare cu informații și comenzi, Pure Panel dispune de un design unic, clar. Este structurat clar și ușor de înțeles dintr-o singură privire. Designerii Opel au acordat o importanță sporită “detoxifierii” digitale. Pentru a evita distragerea șoferului, aceștia au asigurat operarea intuitivă a sistemului. Butoanele controlează în continuare cele mai importante funcții, dar fără a fi nevoie să navigați prin submeniuri.

Clientul alege dintre: sisteme de propulsie electrică și motoare cu arde internă de ultimă generație

Pentru prima dată în istoria Opel, noul model Mokka va fi disponibil la începutul vânzărilor cu o variantă complet electrică, precum și cu motoare cu ardere internă – datorită platformei „multi-energie” CMP. Motorul electric produce o putere de 100 kW (136 cp) cu un cuplu maxim de 260 Nm disponibil de la pornirea de pe loc. Șoferii pot alege dintre trei moduri de conducere: Normal, Eco și Sport. Cu o baterie de 50 kWh, modelul Opel Mokka-e are o autonomie pur electrică de până la 324 kilometri conform WLTP1. Fie că vorbim despre stație de încărcare cu montare pe perete, încărcare rapidă sau cablu de încărcare la priza de acasă, noul model Mokka-e este pregătit pentru toate opțiunile de încărcare: de la monofazic la trifazic la 11 kW. Opel asigură o garanție de opt ani/160.000 km pentru baterie.

Pentru a face călătoria în noul Opel Mokka-e și mai relaxantă, OpelConnect, aplicația myOpel oferă soluții speciale pentru vehiculele electrice.

Motoare puternice, dar și economice pe benzină și diesel asigură puteri cuprinse între 74 kW (100 cp) și 96 kW (130 cp). Consumul moderat de combustibil și performanțele superioare sunt caracteristice tuturor sistemelor de propulsie (consum de carburant mixt, preliminar NEDC2: 4,8-3,8 l/100km, 111-100 g/km emisii de CO2).

Eficiența ridicată și performanțele dinamice sunt caracteristice noilor motoare pe benzină. Frecarea internă și pierderile au fost reduse la minim. De asemenea, turbocompresorul reacționează imediat, generând un cuplu puternic încă de la turații joase. Motoarele sunt cuplate la o transmisie manuală modernă cu șase trepte de viteze sau o transmisie automată rafinată cu opt trepte de viteze cu padele pe volan.

În plus, echipa de ingineri din Rüsselsheim a lucrat în special la reducerea greutății (economisind până la 120 kg față de generația anterioară), în timp ce a minimizat și rigiditatea caroseriei. Beneficiile sunt evidente: noul model Mokka consumă semnificativ mai puțin, în timp ce este mult mai dinamic, agil și distractiv de condus.

Inovații pentru toți: faruri IntelliLux LED® matrix, sisteme de asistență de top

Noul Mokka rămâne fidel tradiției Opel, care definește marca, de a pune la dispoziția unei game largi de cumpărători tehnologii inovatoare din segmente de piață superioare. Acestea includ sisteme avansate precum tempomat avansat și poziționare activă pe banda de circulație. Sistemul de iluminare oferă, de asemenea, tehnologii de vârf, cu farurile adaptive și funcție anti-orbire IntelliLux LED® matrix cu 14 elemente, unic în segmentul de piață al modelului Mokka. Toate variantele de model sunt dotate standard cu o frână de parcare electrică, precum și cu Sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere. Printre dotări se numără și camera video panoramică, de 180 de grade pentru marșarier, sistemul automat de asistență la parcare, sistemul de protecție a părții laterale și sistemul de monitorizare a unghiului mort.

Oferta de infotainment cuprinde Multimedia Radio și Multimedia Navi cu ecran tactil color de 7,0 inch și vârful de gamă Multimedia Navi Pro cu ecran tactil color HD de 10 inch. Monitoarele sunt integrate în noul Pure Panel și îndreptate spre șofer. Ecranul centrului digital de informații pentru șofer are o dimensiune de 12 inch.

Fabricarea excelentă a scaunelor este o tradiție Opel. Materialul Alcantara și interiorul clasic realizat din piele sunt disponibile – un aspect destul de neobișnuit pentru un vehicul din segmentul de piață al modelului Mokka. Varianta de top este reprezentată de scaunul din piele încălzit, cu funcție de masaj pentru șofer. Șoferul și pasagerul din față își pot așeza smartphone-urile în suportul de stocare prevăzut în consola centrală, unde telefoanele compatibile se pot încărca prin inducție (fără fir).

[1] Cifrele preliminare menționate ale consumului de carburant și emisiilor de CO2 sunt determinate în conformitate cu noua procedura de testare a autovehiculelor ușoare armonizată la nivel mondial (WLTP) (Regulamentul UE 2017/948). Autonomia reală poate varia în condiții de zi cu zi și depinde de diverși factori, în special de stilul de conducere personal, de caracteristicile traseului, de temperatura exterioară, de utilizarea încălzirii, a sistemului de climatizare și a încălzirii habitaclului.

[2] Cifrele preliminare menționate ale consumului de carburant și emisiilor de CO2 sunt determinate în conformitate cu noua procedura de testare a autovehiculelor ușoare armonizată la nivel mondial (WLTP) (Regulamentul UE 2017/948), valorile măsurate fiind convertite în valori NEDC pentru comparația cu alte autovehicule.

Video: YouTube

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

 


Tags: , , , , , ,

Category: Noutati, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Sinaia, din nou in carti

Dupa ce in sezonul competitional 2020, din cauza pandemiei generata de noul coronavirus, cocheta statiune de la poalele Bucegilor a...

Închide