Premiera mondială a noii Mazda6 Combi și debut european pentru Mazda6 Sedan la Geneva

| 6 februarie 2018 | 0 Comments
  • Prezență Mazda de cinci stele la Geneva
  • Modelele concept Mazda Vision Coupe și Mazda Kai
  • Mazda expune și motorul revoluționar de generație viitoare SKYACTIV-X pe benzină cu aprindere prin compresie

Standul Mazda va fi unul dintre cele mai aglomerate de la cel de-al 88-lea Salon Auto Internațional de la Geneva, de luna viitoare. Va prezenta, în premieră mondială, noua Mazda6 Combi, în premieră europeană noua Mazda6 Sedan și două modele concept impresionante: Mazda VISION COUPE și Mazda KAI CONCEPT, precum și revoluționarul motor de generație viitoare pe benzină SKYACTIV-X.

Îmbunătățirile aduse Mazda6 sunt cele mai consistente de până acum, aducând o calitate și mai crescută la toate capitolele modelului de referință al Mazda. Acesta prezintă un design exterior mai matur, mai elegant și rafinat, un interior revizuit semnificativ, inclusiv scaune complet noi, performanță crescută pentru trenul de rulare SKYACTIV, dinamică îmbunătățită, eficiență aerodinamică, antifonare superioară și o gamă de elemente de siguranță i-ACTIVESENSE și mai largă, printre care se numără cameră 360° și un sistem inteligent de asistență a vitezei.

Mazda VISION COUPE, recent încoronat „Cel mai frumos concept al anului”, adoptă forma de bază a unui coupe cu patru uși fluid. Acesta nu redă mișcarea la fel cum o redau alte expresii ale limbajului de design KODO prin caroserie, în schimb exprimă o formă simplă, care elimină toate elementele neesențiale, pentru a urma principal „mai puțin înseamnă mai mult”. În caroserie s-a investit un volum enorm de muncă, în special în modul în care este reflectată lumina pe suprafețe.

Compacta hatchback Mazda KAI CONCEPT, a cărei denumire înseamnă „pionier”, oferă primele indicii pentru viitorul mărcii Mazda și ilustrează tehnologiile revoluționare ale companiei și cea mai recentă evoluție a filosofiei de design KODO. Viitoare generație a arhitecturii vehiculului SKYACTIV, care va adopta trenul de rulare revoluționar SKYACTIV-X, maximizează totodată abilitățile corpului uman de a realiza conexiunea ideală între șofer și mașină.

Oferit în exclusivitate de Mazda, SKYACTIV-X este un motor revoluționar, care introduce o metodă inovatoare de combustie, denumită Spark Controlled Compression Ignition (SPCCI). Motorul SKYACTIV-X, care urmează să devină primul comercial din lume pe benzină care utilizează această tehnologie*, combină beneficiile motorului pe benzină cu aprindere prin scânteie (energia la turații ridicate și emisii scăzute) cu cele ale unui motor diesel (răspuns rapid și economie de combustibil) pentru a produce un motor crossover care livrează avantajele ambelor tipuri de agregate.

Salonul Auto de la Geneva 2018 este deschis publicului între 8 și 18 martie.

*februarie 2018, conform datelor proprii Mazda

Sursa si imagine: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , ,

Category: Noutati, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Kia Motors Europe a demarat campania de cercetare ‘Electric Mission’

Kia și World Shopper vor lansa un document la Salonul Auto de la Geneva în 2019, oferind perspectivele asupra viitorului...

Închide