Noul Mercedes-Benz A-Class, premiera mondială la Amsterdam

| 6 februarie 2018 | 0 Comments

A patra generație Mercedes-Benz A-Class a fost lansată în premieră mondială la Amsterdam.

Cu clasa A, marca introduce noua experiență MBUX – Mercedes-Benz în clasa compactă. Clasa A este mai matură și mai confortabilă decât oricând. Din punct de vedere tehnologic, nu numai noul sistem de infotainment MBUX îl deosebește pe noul Mercedes-Benz A-Class de competiție; o gamă de sisteme de siguranță și asistență pentru șoferi care au fost destinate anterior clasei de lux se regăsesc acum și în clasa compactă.

Noul Mercedes-Benz A-Class a fost reproiectat iar aspectul său conferă o nouă atitudine pură, senzuală fiind următorul pas în filozofia de design a constructorului german. Noul Mercedes-Benz A-Class este mai tânăr și dinamic ca oricând, mai matur și confortabil ca niciodată.

„Noua clasă A încorporează următoarea etapă a filozofiei noastre de design pur, senzual și are potențialul de a inaugura o nouă eră de design”, spune Gorden Wagener, Chief Design Officer Daimler AG, citat de autostiri.ro. „Cu contururi clare și suprafețe senzuale, am încorporat tehnologii high-tech care trezesc emoții. Interiorul reprezintă luxul modern la un nivel neacoperit anterior în aceasta clasă și conferă tehnologie inteligentă.”

 „Clasa A a fost și rămâne motorul schimbării la Mercedes-Benz. Este cel mai bun exemplu pentru modul în care am reușit să întinerim întreaga noastră marcă „, spune Dieter Zetsche, președintele consiliului de administrație al Daimler AG și șeful Mercedes-Benz Cars, citat de autostiri.ro. „Clasa A încorporează pe deplin definiția noastră de „lux modern”. Și este neegalat în acest segment.”  

A-Class redefinește complet luxul modern în clasa compactă și revoluționează designul interior. Din punct de vedere tehnologic, noua clasă A nu numai că ocupă primul loc datorită MBUX – Experiența utilizatorilor Mercedes-Benz: oferă și o serie de funcții care au fost anterior menținute doar în clasa de lux.

Pentru prima dată, în anumite situații, este capabil să conducă semi-autonom, iar farurile LED MULTIBEAM sunt disponibile la cerere. Toate modelele noii clase A sunt propulsate de noile motoare diesel și de benzină eficiente și, deși Mercedes-Benz a păstrat aspectul sportiv, valoarea utilității a crescut. Noua clasă A poate fi comandată începând cu luna martie, iar lansarea pe piață începe în primăvară.

„Cu a patra generație a clasei A, noi redefinim luxul modern în clasa compactă. Pentru aceasta am optat pentru o combinație de design dinamic fără compromisuri și un concept de operare intuitiv”, spune Britta Seeger, membrul Daimler AG de conducere responsabilă pentru vânzările de autoturisme Mercedes-Benz. „Cu MBUX – noua experiență de utilizare a Mercedes-Benz – creăm o experiență complet nouă pentru clienți”.

 „Noile tehnologii trebuie să pună accentul pe oameni și să-și facă viața mai ușoară. Noua clasă A o face în multe feluri și devine un partener emoțional și inteligent”, spune Ola Källenius, membru al Consiliului de Administrație al Daimler AG pentru Group Research și Mercedes-Benz Cars. „Un bun exemplu este MBUX – experiența utilizatorilor Mercedes-Benz: combină funcționarea intuitivă și naturală cu software-ul inteligent de învățare”. 

Unul dintre punctele forte ale noului Mercedes-Benz A-Class este controlul inteligent al vocii cu înțelegerea limbajului natural, care este activat de cuvintele „Hey Mercedes”. Noul LINGUATRONIC (inclus în MBUX cu funcții extinse) suportă numeroase funcții infotainment. De exemplu: destinație, apeluri telefonice, selecție de muzică, mesaje de scrise sau auditive, prognoza meteo, precum și numeroase funcții cum ar fi climatizarea, încălzirea sau iluminarea. Sistemele convenționale de control vocal în vehicul solicită anumite comenzi fixe de la utilizatori.

Datorită recunoașterii naturale a vorbirii, LINGUATRONIC de la MBUX respectă practic fiecare comandă, recunoaște și înțelege aproape toate propozițiile din domeniile infotainmentului și de operare a vehiculului. De exemplu, „Soarele va străluci mâine la Amsterdam?” poate fi formulat și „Va fi vremea bună mâine în Amsterdam?”.

Asistența lingvistică inteligentă este activată fie prin intermediul unui buton pe volan, fie prin intermediul comenzii „Hey Mercedes”. Comenzile vocale indirecte sunt recunoscute. Dacă utilizatorul spune „Îmi este rece” în loc de comanda clară „Reglează temperatura la 24 de grade”, climatizarea este acționată.

Controlul vocal învață, identifică utilizatorul și răspunde bine chiar și celor care nu vorbesc nativ limba în care este configurat sistemul. Modelele de software sunt configurate să învețe cuvinte noi, cheie, acesta nu mai răspunde stereotip și poate varia în dialog. Controlul vocal este un sistem hibrid. Utilizează atât software-ul de la bord, cât și cloud-ul pentru a înțelege cât mai bine vorbirea și pentru a răspunde solicitărilor utilizatorului.

Atât computerul din vehicul, cât și serverul evaluează datele și trimit un răspuns. Sistemul decide care dintre răspunsuri este cel mai bun, apoi în câteva secunde răspunsul, reacția urmează. Aceasta înseamnă că, spre deosebire de mulți alți asistenți, asistentul lingvistic răspunde chiar și atunci când nu există o conexiune la internet.

Video: YouTube

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , ,

Category: Noutati, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Kia Motors Europe a demarat campania de cercetare ‘Electric Mission’

Kia și World Shopper vor lansa un document la Salonul Auto de la Geneva în 2019, oferind perspectivele asupra viitorului...

Închide