spot_img

Premieră mondială în Geneva: Opel transformă un concept ADAM în realitate

Opel ADAM ROCKS
Opel ADAM ROCKS

Premieră mondială în Geneva: ROCKS este noul model din familia ADAM

Modern şi dur, robust şi original: ADAM ROCKS combină bucuria conducerii sub cerul liber cu plăcerea de a fi la bordul unui mini-crossover amator de aventură. Având premiera mondială la Salonul Auto de la Geneva de luna viitoare (6 – 16 martie), ADAM ROCKS este cel mai nou membru al familiei ADAM.

Venind în plus faţă de modelele ADAM JAM, ADAM GLAM şi ADAM SLAM, acesta va extinde şi mai mult posibilităţile de personalizare aproape nelimitate ale ADAM şi îi va consolida poziţia de campion al personalizării în rândul automobilelor. Prezentat ca şi concept la Geneva abia acum 12 luni, ADAM ROCKS a primit reacţii atât de entuziaste încât noua echipă de conducere a companiei a luat rapid decizia de a-l utiliza şi de a anunţa producţia sa la ediţia din acest an a salonului. ADAM ROCKS va fi lansat pe piaţă începând din vară, anunta Opel Romania.

ROCKS are un nou design atletic, prezentând în acelaşi timp, în premieră pentru gama Opel, o nouă generaţie de sisteme de propulsie. Acesta va fi echipat cu noul motor turbo 1.0 ECOTEC cu 3 cilindri şi injecţie directă dezvoltat de Opel. Această unitate de mici dimensiuni şi înaltă tehnologie stabileşte noi standarde în materie de rafinament în clasa motoarelor cu 3 cilindri, dezvoltând o putere de până la 115 CP şi generând un cuplu impresionant de 166 Nm la turaţii reduse. Motorul turbo 1.0 ECOTEC cu sistem de injecţie directă se caracterizează printr-un consum de carburant deosebit de mic, de numai 4,3 l/100 km şi funcţionează împreună cu o nouă transmisie manuală cu şase trepte de viteză, compactă şi deosebit de eficientă, care permite schimbarea rapidă şi uniformă a vitezelor, conform sursei citate.

„ROCKS duce gama de modele ADAM la un nou nivel”, a declarat Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO Opel/Vauxhal. „Acesta îmbină în mod inedit forţa unui crossover cu stilul unei rulări în aer liber. La fel ca toate modelele Opel ADAM, ROCKS este un veritabil campion al personalizării; aproape fiecare model ROCKS va fi unic. În varianta ROCKS, modelul ADAM rămâne cel mai bine conectat autovehicul de mici dimensiuni, oferind o numeroase inovaţii. Acesta este echipat, de asemenea, cu un motor şi o transmisie de ultimă generaţie, cu tehnologie modernă. Şi nu numai! Suntem mândri că, în numai 12 luni, echipele noastre au reuşit să facă din modelul ADAM ROCKS una din principalele atracţii de la Salonul Auto de la Geneva, ediţia 2014”.

Proiectat pentru o individualitate robustă

Inspirat din realizările agililor practicanţi de „parkour”, care folosesc peisajul urban pentru a-şi pune în practică schemele, noul ADAM ROCKS deschide o nouă nişă – un spaţiu în segmentul autovehiculelor de mici dimensiuni destinat autovehiculelor crossover mini cu trei uşi pentru traficul urban. Până acum, cel mai compact model comparabil este cu circa 40 cm mai lung. Aspectul robust, postura mai înaltă şi proporţiile puternice, precum şi acoperişul textil Swing Top pentru o experienţă unică a conducerii în aer liber îi vor atrage cu siguranţă pe cei care îşi doresc libertate pe şoselele oraşului şi dincolo de peisajul urban.

La fel de uşor de individualizat ca restul modelelor ADAM, noul ROCKS se alătură gamei de campioni ai personalizării. În ceea ce priveşte opţiunile de personalizare a exteriorului, ROCKS are acelaşi design de „acoperiş plutitor” ca şi ADAM JAM, ADAM GLAM şi ADAM SLAM, oferind posibilitatea de a combina diferite culori pentru caroserie şi acoperiş. Noi culori ale caroseriei vor fi disponibile pentru ADAM ROCKS, cum ar fi galben vibrant „Goldbusters”. Paleta de culori va include 18 culori pentru caroserie şi 6 culori speciale pentru acoperiş.

Plăcerea de a conduce în aer liber, atât în oraş cât şi dincolo de peisajul urban

ROCKS combină individualitatea robustă cu plăcerea de a conduce în aer liber. Cu acoperişul textil standard Swing Top cerul liber este la dispoziţie. Acesta este acţionat electric prin intermediul unui buton amplasat în partea din faţă a capitonajului plafonului şi se pliază uşor în montanţii C în numai 5 secunde. Oferind acces rapid la cerul liber, acest sistem elegant nu afectează în nici un fel rigiditatea caroseriei sau funcţionalitatea autovehiculului: portbagajul poate fi deschis complet ca în cazul unui model hatchback, volumul de încărcare rămânând neschimbat, potrivit Opel Romania.

Întregul modul al acoperişului asigură o izolare fonică optimă a habitaclului, iar materialul textil rezistent, cu trei straturi, are un strat central de neopren pentru o impermeabilitate şi o durabilitate excepţionale. Acoperişul Swing Top este disponibil în trei culori exterioare – negru, maro închis (Sweet Coffee) sau maro pal (Light Oak) – combinate cu diferitele culori ale acoperişului modelului ROCKS.

Habitaclu unic cu o conectivitate la bord fără egal

Habitaclul modelului ROCKS reflectă caracterul distinct al autovehiculului. Pentru acest autovehicul au fost proiectate două noi interioare exclusiviste. Acestea includ un panou de instrumente principal, culori ale tapiţeriilor şi ale panourilor portierelor şi alte ornamente – toate specifice modelului mini urban deschizător de drumuri dezvoltat de Opel.

Unul dintre aceste interioare este preluat direct de la conceptul ADAM ROCKS prezentat anul trecut: acesta include tapiţeria şi panourile portierelor din material textil/Morrocana elegante şi sportive, de culoarea arahidei, volan îmbrăcat în piele, schimbător de viteze şi frână de mână în aceeaşi culoare. Celălalt are un design sofisticat Coffee Bean – tapiţerie maro închis intens într-un habitaclu negru cu cusături albastru deschis. În plus, aproape toate opţiunile de personalizare a interiorului disponibile pentru gama ADAM sunt oferite şi pentru modelul ROCKS.

ADAM ROCKS integrează sistemul sofisticat IntelliLink al Opel, care asigură conectivitate şi aplicaţii de ultimă oră. Sistemul de infotainment este complet compatibil cu cele mai recente smartphone-uri ce utilizează ANDROID sau Apple iOS. Acesta oferă conexiune USB şi Bluetooth, streaming audio, un ecran tactil color HD de 7 inch şi şapte difuzoare.  Sistemul Opel IntelliLink din dotarea modelului ADAM ROCKS adaugă funcţia de navigaţie prin aplicaţia BringGo şi include aplicaţiile Stitcher şi TuneIn. Integrarea dispozitivelor Apple iOS în sistem permite utilizarea funcţiei de comandă vocală SIRI EYES FREE.

Noul motor turbo 1.0 ECOTEC de ultimă generaţie, cu sistem de injecţie directă, dezvoltă o putere de până la 115 CP

ADAM ROCKS prezintă noul motor turbo 1.0 ECOTEC cu injecţie directă dezvoltat de Opel, care stabileşte un nou standard în materie de rafinament în gama motoarelor cu trei cilindri. Nivelurile de zgomot şi de vibraţii sunt cele mai scăzute pentru o configuraţie cu trei cilindri – depăşind în multe privinţe valorile multor unităţi cu 4 cilindri. Acest nou motor avansat impresionează, de asemenea, prin cuplul superior generat la turaţii reduse: 166 Nm la numai 1.800 rpm.

Principalele tehnologii care sporesc eficienţa acestui motor compact din aluminiu cu un turbocompresor „single scroll” sunt injecţia directă, sincronizarea variabilă a supapelor, o pompă de apă ce poate fi dezactivată şi o galerie de evacuare integrată. Tehnologia Start/Stop face parte din sistem şi este inclusă în dotarea standard. Noul motor turbo 1.0 ECOTEC cu sistem de injecţie directă este disponibil în două clase de putere: de 66 kW/90 CP şi de 85 kW/115 CP. Consumul de carburant este unul redus, de numai 4,3 l/100 km – o valoare excepţională pentru un autovehicul cu motor pe benzină. Motorul desăvârşeşte o gamă de sisteme de propulsie pe benzină pentru modelul ADAM, care include trei unităţi cu patru cilindri şi aspiraţie naturală (1,2 l cu o putere de 51 kW/70 CP şi un cuplu de 115 Nm; 1,4 l cu o putere de 64 kW/87 CP/ şi 74 kW/100 CP, ambele generând un cuplu maxim de 130 Nm), conform Opel Romania.

Nu numai motorul de ultimă generaţie reprezintă o premieră în dotarea modelului ADAM ROCKS, ci şi transmisia de ultimă generaţie. Ambele versiuni ale motorului turbo 1.0 ECOTEC cu sistem de injecţie directă sunt combinate cu o nouă transmisie manuală cu 6 trepte de viteze şi un design compact. În faza de dezvoltare a acesteia s-a pus accentul pe sporirea eficienţei (datorită frecării reduse) şi pe schimbarea lină a treptelor: vitezele pot fi schimbate în mod confortabil, rapid, precis şi uniform.

După prezentarea sa în premieră la Salonul Auto de la Geneva, ADAM ROCKS va fi pus în vânzare la începutul verii, când preţul acestuia va deveni public. Producţia va începe în luna august 2014 în Eisenach, Germania, potrivit Opel Romania.

Sursa si imagini: Opel Romania

Video: AutoMotoTv, CAR VIDEOS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,334FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,500AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri