Prejmer Circuit: duelul sportivilor vs. duelul fotografilor

| 6 iunie 2016 | 0 Comments

Bucurie, emoție, dăruire, pasiune, frământare, împlinire, sacrificii și speranță sunt câteva cuvinte care pot reda atmosfera unei competiții.

Kartingul, furnalul campionilor, rămâne una dintre ramurile sportive în care fiecare tură de circuit este un spectacol. Un spectacol al piloților, al echipelor, al arbitrilor, al oficialilor, al partenerilor, al părinților, al spectatorilor dar și al fotografilor.

Prejmer Circuit a fost locul în care s-a disputat (03 – 05 iunie a.c.) etapa a doua a Campionatului Național de Karting Dunlop 2016.

După un start bun în finala clasei KR DD2, Ruxandra Crețu a încercat să se desprindă de urmăritori. În turul doi, Robert Barabaș, atent la fiecare mișcare, a profitat de abordarea largă a unui viraj de către Ruxandra și a efectuat depășirea acesteia. O manevră inspirată, spectaculoasă, terminată cu bine dar nu fără emoții. Ruxandra a încercat o abordare a virajului mai fermă însă roata dreaptă a kartului său a lovit rama kartului pilotat de Robert.

Kartul Ruxandrei s-a desprins de la sol, iar imaginea care se profila în mintea mea era a unui avion în picaj. Steagurile galbene au sfâșiat razele soarelui, Robert și-a întors capul iar în momentul în care Ruxandra a plecat de pe loc a apăsat accelerația. Nu pot să vă spun ce a fost în sufletul lor, însă pot să vă spun ce a fost în sufletul meu. Teamă (te gândești la urmările unui posibil accident), admirație, respect și bucurie. Nu au pățit nimic, iar de acest lucru mi-am dat seama doar la finalul cursei.

Marii piloți te fac să râzi sau să plângi. Ei fac parte dintre sportivii care dau viață și culoare competițiilor, care creează emoție și pentru care merită să fii alături de ei cursă de cursă. Adversari pe pistă, o mare și frumoasă familie în afara ei.

L-am privit pe prietenul meu, Bogdan Barabaș, unul dintre cei mai talentați și inspirați fotografi din România. Nu s-a întâmplat nimic deosebit. Ruxandra și Robert sunt bine iar noi vom arăta lumii, prin imagini, cât de frumos este kartingul.

Credit foto: Bogdan BARABAȘ, Dan STRĂUȚI


Tags: , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Campionatul Național de Rally Raid: Baja Satu Mare

26 de echipaje își dispută trofeul Baja Satu Mare, 3 din Cehia, 6 din Ungaria și 17 din România.

Închide