spot_img

Prefata Rotax MAX Challenge Grand Finals 2017 – Portimao

Delegația oficială a României este în drum spre Portugalia, acolo unde pe 4 noiembrie se va da startul în Rotax MAX Challenge Grand Finals. Trecem în revistă punctele cheie ale competiției devenită deja reper în kartingul internațional.

Anul 2017 va marca a 18-a ediția a finalei și biletele s-au împărțit pe țări, celor care au performat în campionatele naționale. Nume importante din motorsportul mondial, precum fostul pilot de Formula 1 Rubens Barrichello și Jorrit Pex, campionul european și mondial la clasele KZ1 și KZ au participat în trecut la Grand Finals.

Din campionatul intern al României, Aldrin Opran și Viktor Ștefan s-au calificat la clasele 125 MAX DD2 (karturi cu cutie de viteze) și 125 MAX. Piloți din peste 50 de țări se vor duela pe Kartódromo Internacional do Algarve, acolo unde se așteaptă un număr total de 360 de participanți. Aceștia vor fi împărțiți în șase clase distincte:

  • 125 Micro MAX (8-11 ani)
  • 125 Mini MAX (10-13 ani)
  • 125 Junior MAX (12-15 ani)
  • 125 MAX (14 ani sau peste)
  • 125 MAX DD2 (15 ani sau peste)
  • 125 MAX DD2 Masters (32 ani sau peste)

La clasa 125 MAX DD2, Aldrin Opran va împărți circuitul cu alți 71 de participanți, iar Viktor Ștefan va avea de înfruntat același număr de adversari la 125 MAX. Abilitățile dobândite în circuitul intern vor fi exploatate din plin de către cei doi, întrucât grila foarte mare va prezenta o provocare diferită. Elemente precum startul și menajarea pneurilor pe o distanță de cursă vor fi cruciale pentru un rezultat bun.

Pista din sudul Portugaliei are lungimea de 1532 de metri și un layout foarte fluid, fără viraje foarte tehnice. Viteza medie va fi destul de mare, iar traseul s-a dovedit a fi unul apreciat de piloți de-a lungul anilor. Stabilitatea la viteze medii și mari va reprezenta prioritatea când va veni vorba de setarea șasiului și folosirea anvelopelor MOJO. Piloții români pot avea un avantaj aici, întrucât caracteristicile sunt similare circuitului Speed Park de la Bacău, unde s-au desfășurat două etape din Campionatul Național de Karting.

Aplicație dedicată

Doritorii se pot ține live la curent cu evenimentele de pe pistă prin intermediul live stream-ului, care începe pe data de 8 noiembrie pe site-ul oficial al competiției, dar și prin intermediul aplicației dedicate Rotax MAX Challenge Grand Finals. Aceasta vă oferă acces la live stream și live timing, dar și la lista celor înscriși, regulamente și alte informații utile. Aplicația este disponibilă în Apple App Store și Google Play Store.

Programul ediției 2017

Șasiurile vor fi livrate de către Birel ART, Praga și Sodi pentru ediția curentă, în timp ce MOJO rămâne furnizorul unic de anvelope, fiind un partener de lungă durată al claselor Rotax.

Tragerea la sorți a materialului de concurs va avea loc duminică, iar acțiunea propriu-zisă va începe luni.

Calificările cronometrate vor începe miercuri, iar în închiderea zilei se va desfășura și prima manșă de calificare.

Următoarele două curse de calificare vor avea lor joi, iar prefinalele de vineri vor determina participanții în finalele de sâmbătă. Astfel, marele final va avea loc sâmbătă, 11 noiembrie, odată cu desfășurarea celor șase manșe finale și ceremonia de premiere.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,115FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,160AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri