Povestea mai puțin cunoscută a singurei echipe brașovene de raliuri

| 23 martie 2018 | 0 Comments

Brașovul este unul dintre orașele cu cea mai bogată tradiție automobilistică din România, oferind de-a lungul timpului atât trasee de concurs spectaculoase, cât și numeroși campioni naționali. Puțini știu însă că până anul trecut nu a existat nicio echipă care să reprezinte orașul de la poalele Tâmpei în sportul cu motor din ultimii ani.

Debutul ProRally Team Brașov în sezonul 2017 a culminat cu titlul de vicecampioni naționali, iar membrii săi sunt acum pregătiți să ia startul pentru al doilea an consecutiv în Campionatul Național de Raliuri. Păstrând configurația inițială, cele 6 echipaje sunt un mix echilibrat între experiență și determinare.

ProRally Team este o echipă atipică: fără vreun buget sau sponsori comuni, sportivii și-au găsit resursele în prietenia și respectul pe care îl poartă unii față de ceilalți, demonstrând că pasiunea pentru motorsport și dorința de a face performanță pot fi cele mai puternice ingrediente către succes. Acesta este mesajul valoros pe care Dan Gîrtofan, fondatorul și mentorul echipei, l-a intuit cu 2 zile înainte de Tess Rally 2017, în momentul în care a înființat ProRally Team, împlinind astfel un ideal al fanilor brașoveni.

Giri, maestru al sportului și dublu campion național absolut, a făcut din ProRally Team misiunea sa de a transmite mai departe experiența acumulată în cei peste 25 de ani de raliuri. “Mă bucur că am reușit să construim un cadru competitiv, în care juniorii echipei să poată progresa într-un ritm susținut. Ei sunt viitorul acestui sport, iar seriozitatea cu care abordează fiecare cursă mi-au demonstrat faptul că merită toată susținerea și promovarea pe care le-o putem oferi. Cu siguranță asta va atrage după sine atât rezultatele de top, cât și partenerii necesari unei evoluții sănătoase.”

Lider de echipă va fi tot echipajul Dan Gîrtofan/Tudor Mârza, vicecampioni naționali și la clasa 2, unde vor puncta și anul acesta cu a lor Skoda Fabia R5. Manu Mihalache/Janos Soos și Adrian Grigore/Vlad Terzi se vor lupta la clasa 3 cu Mitsubishi Evo 9, iar echipajul Jean Tatu/Eugen Rotaru își va continua drumul în fruntea clasei 11, pilotând un Subaru Impreza. În centrul atenției  vor fi “mezinii” echipei, care participă în cadrul cupelor monomarcă din campionat: Andrei Gîrtofan/Doru Vraja participă și în 2018 cu Suzuki Swift, concentrându-se pe o clasare cât mai bună atât în cadrul Cupei Suzuki, cât și la juniori; Cristiana Oprea își continuă progresul la volanul Daciei Sandero, având-o de data aceasta pe Diana Hațegan în rolul de copilot, împreună cu care va încerca să obțină o clasare cât mai bună în cadrul Cupei DACIA.

Echipa brașoveană de raliuri marchează și o premieră în CNR, celebrând pe tot parcursul acestui campionat cel mai important eveniment al ultimei sute de ani – Marea Unire!

“Este o onoare pentru noi să fim contemporani ai acestor zile. Și cum am fi putut marca acest moment, altfel decât prezentându-ne la startul unei competiții atât de importante, uniți într-o echipă care își propune nu doar să alerge kilometri, ci să parcurgă un timp istoric, în cât mai puține minute cronometrate. pentru ca în anul centenar cea mai valoroasă unitate de măsura este timpul pe care îl transformăm în emoție și îl dăruim oamenilor veniți să ne vadă pe probe!”

Strategia echipei ProRally Team pentru 2018 rămâne și ea constantă: echipajele și-au propus să fie consecvente și să trateze cu seriozitate și ambiție fiecare provocare, oferind un exemplu de implicare tinerilor și devenind un brand reprezentativ al sportului brașovean. Cu ochii pe adversarii puternici, ProRally Team Brașov are o singură țintă în acest sezon: titlul de campioni naționali.

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Clasament Raliul Clujului după prima zi!

Sebastian Barbu este lider după prima zi la Raliul Clujului Star Lubricants powered by MotoIntegrator. Pilotul sibian, secondat de Bogdan...

Închide