spot_img

Podium pentru Sebastian Barbu și Bogdan Iancu în Raliul Harghitei

În acest weekend, Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au luat startul în Raliul Harghitei, etapa a doua din Campionatul National de Raliuri Betano, echipajul sibian reușind să termine competiția pe locul secund.  

Raliul Harghitei, etapa a doua din Campionatul Național de Raliuri Betano, a fost primul raliu din competiția internă la care au luat startul Sebastian Barbu și Bogdan Iancu, copilotul său, în 2022. Echipajul sibian a concurat, pe probele de asfalt, cu un model Skoda Fabia Rally2 și a încheiat raliul pe locul secund în clasamentul general.

Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au parcurs primii kilometri cu modelul Skoda Fabia Rally2 în shakedown-ul de vineri dimineață și au terminat sesiunea de teste cu cel de-al doilea timp. Tot vineri, în prima zi a raliului, au fost programate trei probe speciale, iar echipajul sibian a început etapa de la Harghita cu cel mai bun timp pe proba Bucin. Pe următoarele două, Liban și super speciala Dietrich Arpad, Sebastian Barbu a terminat cu cel de-al doilea timp, iar la finalul zilei se afla pe poziția secundă la 1,6 secunde în spatele liderului, Simone Tempestini.

Pe prima buclă de sâmbătă, probele Merești, Sânpaul și Lueta, lupta pentru prima poziție a fost în continuare extrem de strânsă. Sebastian Barbu și Bogdan Iancu a terminat cu al doilea timp primele două speciale și s-au impus la prima trecere pe Lueta, diferența față de lider fiind de 2,2 secunde.

La a doua trecere, pe aceeași buclă, echipajul sibian s-a confruntat cu mici probleme tehnice care l-au încetinit tot mai mult. În final, au cedat rulmenții pe față, iar asta s-a văzut în special pe ultima probă când Sebastian Barbu a frânat în proporție de 80% doar cu frâna de mână. Chiar dacă a pierdut aici aproape 50 de secunde, echipajul sibian și-a păstrat locul secund în etapa de la Harghita.

„Mă bucur că am început acest sezon cu etapa de la Harghita, chiar dacă încă nu știm cum va arăta anul 2022 pentru noi. Fără să ne asumăm riscuri inutile, am avut un ritm bun încă de pe prima specială și am fost implicați în lupta pentru victorie până la jumătatea raliului. Din păcate ziua de sâmbătă a fost marcată de probleme tehnice care ne-au încetinit tot mai mult. Cel mai mult am pierdut pe ultima probă când am rămas fără frâne și chiar dacă nu am adunat puncte suplimentare în Power Stage, ne bucurăm că ne-am păstrat locul secund. Așa e în sportul acesta, o să ne pregătim și mai bine pentru următoarele etape și o sa fim și mai rapizi”, a spus Sebastian Barbu, citat de autostiri.ro, la finalul Raliului Harghitei.

Următoarea etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano este Raliul Argeșului, programat în perioada 20 – 21 mai, care are un coeficient de 1,2.

Echipajul sibian este susținut în sezonul 2022 de partenerii: Gorgandin, Eglo Romania, Naceleup.ro, Yiippi Mango Energy Drink, Geometrica Arhitects, P1, Mindsoft și Foerch România.

Sursa si imagine: comunicat remis autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,114FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,160AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri