spot_img

Pilotul australian Mark Webber continua cu Red Bull

Pilotul australian Mark Webber şi-a prelungit contractul cu echipa Red Bull

Pilotul australian Mark Webber şi-a prelungit contractul cu echipa Red Bull la două zile după ce a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii şi a urcat pe locul doi în clasamentul piloţilor, la 13 puncte de spaniolul Fernando Alonso (Ferrari), liderul ierarhiei.

Noua înţelegere anunţată marţi este valabilă până la finalul sezonului 2013 şi pune capăt speculaţiilor privind o posibilă trecere a pilotului în vârstă de 35 de ani la echipa rivală Ferrari, unde ar fi fost coleg cu Alonso, informează autosport.com.

„Sunt la Red Bull din 2007 şi am câştigat nouă Grand Prix-uri în această perioadă. Am o mare încredere în acest moment şi funcţionez cu toţi cilindrii. Cunosc echipa foarte bine şi mă simt confortabil aici, am crescut împreună de-a lungul anilor şi mi se pare cel mai bun lucru să mai stau la Red Bull un sezon .

Echipa lucrează din greu tot timpul să se dezvolte în toate direcţiile şi am demonstrat că împreună putem câştiga curse. Este minunat că putem face acest anunţ pe marginea victoriei de la Silverstone şi abia aştept să concurez din ce în ce mai bine şi sezonul viitor”, a spus Webber,citat de Mediafax.

Managerul Christian Horner a lăudat evoluţiile pilotului Red Bull din primele nouă etape ale Campionatului Mondial: „Mark a pilotat foarte bine în cele nouă curse ale sezonului şi performanţele lui au fost impresionante. Mare parte din succesul său l-a dobândit cu Red Bull şi împreună am reuşit 10 pole-position-uri, nouă victorii şi 31 de clasări pe podium”, conform Mediafax.

Cel mai bun sezon al lui Mark Webber a fost 2010, când s-a aflat foarte mult timp la conducerea ierarhiei piloţilor. El a pierdut titlul în faţa coechipierului său Sebastian Vettel în ultimele curse ale anului, pe care l-a încheiat abia pe locul trei în clasament.

Mark Webber, fost pilot la Minardi, Jaguar şi Williams, are două victorii în acest sezon, la Monaco şi duminică, la Silverstone, fiind singurul pilot în afară de Alonso care a reuşit o asemenea performanţă în 2012.

Sursa: autosport.com, Mediafax

Un material publicat pe www.autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri